Cukor v moci

miare

Mám stále vysoký cukor-ráno na hladno 12,9, po inzuline Novomix 30 a raňajkách 13,7 ,pred obedom 12,6 , po obede 13,6 , pred večerou 18,0 , po večeri a inzuline 12,8. Tých 18,0 som mala asi preto, že som dlhšie namáhavo pracovala. Beriem inzulin Novomix 30 ráno 24 j a večer 22 j. Ináč si nemeriam tak často, ale skáče mi to ráno od 11,0 do 19,O a večer od 11,0 do 18,0. Vôbec neviem, či si mám pridať, alebo ubrať inzulinu, alebo ešte menej jesť, vážim na 154/55 kg. Ahoj

DiabetikIvo

To: millan

Cukor v moči sa objavuje keď glykémia v krvi prekročí hodnotu cca 10mmol/l (tzv. obličkový prah). Cukor v moči sa spravidla objavuje až s cca dvoj až trojhodinovým oneskorením od dosiahnutých hodnôt glykémie (cukor v krvi).

Preto millan, ak si mal na kontrole glykémiu v medziach normy neznamená to, že v nich bola počas celého dňa. V norme bola práve vtedy keď odobrali krv na vyšetrenie glykémie... To čo bolo predtým odzrkadľuje práve glykozúria cukor v moči)...

Keby Ti robili test na glykovaný hemoglobin (HBA1C) mal by si určitú kontrolu kompenzácie diabetu ya obdbie cca 2 až 3 mesiace dozadu...

pipos

DOBRY den vcera som bola u doktorky a zistili mi v moci cokor 9 a v krvy 6.1 mam podla vac cukrovku alebo je to tym ze malo pijem