Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Inseminácia

katus

Ahoj meena,
ja sa tiež rozhodujem momentálne, či ísť na insemináciu, ale asi pôjdem lebo už som zúfalá. Tiež som z BB. A ja som sa v máji odhodlala postúpiť všetky potrebné vyšetrenia či som O.K. Muž ma síce slabší spermiogram, bol u Dr. Kubiša,no ten povedal že je schopný oplodniť vajíčko. Ja som O.K. prešla som všetkými vyšetreniami od serologických, hormonálnych vyšetrení až po priechodnosť vajíčkovodov a všetko O.K. Tak sa asi na to dám a skúsim túto možnosť. Keď chceš ale postúpiť insemináciu musíš tiež prejsť tymito vyšetreniami. V prípade keby Ti nespravili priechodnosť vajcovodov tak by bolo riziko mimomaternicového tehotenstva a asi by IUI ani bez tých vyšetrení nevykonali. Držím Ti palce a hlavne veľa trpezlivosti. Ja som od mája chodila po týchto vyšetreniach a naozaj je potrebná veľká dávky trpezlivosti, lebo momentálne je strašne veľa párov s týmito problémamy a dobrých odborníkov málo.

nulky

meena. poslala som ti mail s menami lekárov, ak budeš potrebovať viac info- napíš mi mail.
pre ostatné ženy:
týmto problémom sa v BB zaoberá MUDr. Kubiš Ivan,, výborná je Kočajdová aj Petrovičová. o iných neviem

nulky

moje dobré skúsenosti sú s banskobystrickými odborníkmi !!! nezdierajú, neodporučia zbytočne nič navyše. aspoň ja mám takú skúsenosť !!!

wowo1

to samozrejeme pisem o IVF a nie o uiu.Najlepsie je dat si zistit priechodnost vajecnikov sonograficky a potom mozes zistit ci vobec sa ti oplati ist na UIU ci ich mas priechodne pre svoje vajicko....{ale to nechcu robit ;lebo by nezaroblili ani na uiu...}Dost som ich prekukla,,,bohuzial neodporucam najma toto centrum co tu plati poradnu!!! mam zle skusenosti s nimi ako zdimacmi penazi

nulky

meena.ja som si porevala každý mesiac... a keď sme išli na insemináciu prvý krát som som si myslela, že 100% otehotniem.. aj som cítila príznaky... :-) som si ich vsugerovala :-)
teraz sa nad tým usmievam, ale je to niekedy veľmi ťažké otehotnieť... držím ti palčeky.... s insemináciou by som to skúšala tak 5 X a potom by som už asi išla na umelé.... jedno je isté... ak muž nemá kvalitné spermie, je vhodnejšie asi umelé...
bol tvoj partner na spermiograme.????? často býva chyba v spermiách,.... a žena sa zbytočne trápi všelijakými bolestivými vyšetreniami... stačí ak chlap odovzdá spermie... a budete mať jasno !!!!

wowo1

ak mas napriklad nepriechodne vajecniky tak ti uiu nepomoze pretoze vajicko neprejde do maternice a hoci urobia prenos spermii neni co oplodnit.Pre to ho potom treba odobrat z vajcnikov chirurgicky pri narkoze..Len je to dost drahe aj napriek tomu ak ti to hradi poistovna na liekoch zaplatis dobrych 35 tisic.Statistiky uvadzaju v centre 25-29 percentnu uspesnot.ale to sa rata na 3 pokusy cize ja som zratala uspesnot 4 percenta, pre to nechem strasit ale centra umeleho oplodnenia su zdimace penazi..{kamaratka dala 360 tisic 3 x sa snaizla tri cykly po 3 pokusoch Cize do kopy 9 krat ju oplodnili a nic je zdrava uplne a partner tiez.....positovna ti uradi jeden cyklus to je 3 pokusy a aj tak platis lieky v hodnote 35 tis lebo su to lieky na udrzanie plodu atd...to uz tie svi..e.neuvadzaju to sa dozvies tesne po oplodneni,,,aby ta neodradili..ked uz nemozes cuknut ti povedia cenu konecnu...