moja dcera(1r)pred par dnami zacala vracat a prespala skoro dva dni.na treti den zacala aj hnackovat.je minimalne.jednu vyzivu s piskotami,sem tam vyvar a 1dcl mlieka.inak do nej nedostanem nic.lekar jej pichol inj.proti zvracaniu nacas zabrala.boli sme aj u svojho lekara ale nic na to nepovedal.ze ma jest len lahke jedla a ze sa to postupne upravi.ale mne sa to dieta nejako nepozdava.poradte prosim co robit ak ste nieco podobne prezili
zvracia a hnackuje
Radana, sama píšeš, že hnačky sa opakovali viackrát. Už z toho je jasné, že doktor nepomohol natrvalo, ale len nakrátko. to je, neodstránil príčinu, ale len dôsledky. Toto ti stačí ????
Netúžiš ani najmenej odstrániť pôvod problému ?
radana dík, vieš najhoršie je,že ono to tak strašne múdro vyzerá, to účinkuje na to a hento, za to môžu virálne infekcie, zahlienenie organizmu, zaplesnenie kostnéje drene a podobné hovadiny a ja najvzdelanejší ktorý som prečítal tisíce strán... a radí a radí. Minule na šarlach citricidial, ja nemám nič proti tomu, ale ak som chcel nech teda predloží štúdiu lieby citricidialom liečiť šarlach (ako radil), tak odrazu ticho, neexistuje. To vidím ako ja by som mohol len tak čokoľvek poradiť pacientovi a nemať to dáko podoprené. Mohol by som v hlavných správach vyprávať o tom , že som to čítal, pokuta z úradu s trestným oznámením. Fajn, ale kde, kto,kedy to oficiálne schválil.
Načo , poradili na internete, doplnok, kúpte si zázrak na všetko, choré uplne.
Problémom je to, že veľa ľudí si dá takto, akože poradiť a potom to riešime my, tu na nete sme sprostí a potom odrazu sme dobrý. Minulý týždeň, dieťa, na prerezávanie zúbkov dávali tiež nejakú somarinu čo si prečítali na internete, nejaký olej. No už len na zúbky dávať niečo je choré, fyziologický proces u každého a natieram nejakou blbou chémiou. Dieťa prestalo jesť, opuchli ďasná, normálne poleptanie sliznice a následne candidoza.
Výborne, bingo.načo prišli, čo nehľadali rady od tých najmúdrejších z internetu. Veď medicína to je nič, to je jednoduché ako facka, prečítam, viem. Očkovanie škodlivé, lieky samá smrť, doktori, idioti. A takto to ide zo dňa na deň, horšie a horšie. Ale kašlať na dospelých, ak potrebujú kupovať somariny a napchávať sa doplnkami, pretože tým si kúpia zdravie, nuž OK, ale prečo deti, to ozaj nepochopím.
Milý RNG, asi si nepochopil čo som napísal a pisal, ale nevadí. O tých liekoch ako 4 príčina, už vôbec nerozumiem, nakoľko z môjho príspevku bolo jasné, že ak vracanie, tak lieky sú na nič, dokonca škodlivé. Akékoľvek, aj tie najlepšie od Teba a aj tie najhoršie odo mňa.
Vieš milý najmúdrejší podnikateľ RNG, ja z praxe presne viem čo píšem a riešim. Ak má dieťa virozu a vracia je iné ako ak má virozu a nevracia. To samozrejme Tebe uniká, nakoľko si v živote neliečil a neriešil takéto dieťa. Ja denne a to je ten rozdiel medzi nami. Ja totižto nepotrebujem sa ohánať čo som všetko prečítal a a akí som prenesmierne múdri a koľko čoho mám prečítaného. Mimochodom enterovirozy sú ochorenia ktoré prechádzajú samé vďaka imunite a vôbec nepotrebujú nič z toho čo radíš ale aj z toho čo pacienti kupujú a dávajú.
Vieš milý RNG ja som za roky praxe mal tisíce konkrétnych pacientov, a mnohí skončili s ihlou v ruke, len preto,že si prečítajú rady z internetu a napchávajú vracajúce dieťa somarinami, lebo najmúdreší, najvzdelanejší doktor amatér, ktorí v živote pacienta neliečil poradí dáku zbytočnosť.(a nie len Ty) Nuž a musím Ťa veľmi sklamať aj LANCET, aj JAMU aj BMJ aj....mnoho iných odborných časopisov poznám, čítam a to dokonca v origináli. Len ako lekár sa tým nemusím primitívne pred pacientami chváliť. Tí potrebujú konkrétnu pomoc ak je napríklad dieťa dehydratované, v šoku a pod. Ale to sú veci o ktorých sa Tebe ani nesníva a ak ano , tak rano sa zobudíš dosr... a kľudne si večer môžeš dať kolostrum miešanné so psylliom. Ozaj to psyllium na hnačku si myslel vážne, či to si sa len pomýlil. Už minule som chcel aby si napísal liečbu šarlachu citricidialom, budem rád ak mi dáš link na nejaký ten odborný časopis ktorý tu spomínaš v ktorom sa rieši liečba enterovirozy psylliom. Fakt by som sa rád dovzdelal.Dúfam, že druhý krát ma už nesklameš, že niečo poradíš a potom sa ukáže, že je to rada zo sféry prisnilo sa mi, hoci ak machruješ akí si sčítaný, tak by ozaj nemal byť pre Teba problém dať sem štúdiu, konktrétnu na kontrétnu chorobu.Nie múdro vyzerajúce kecy o všetkom a v skutočnosti o ničom.
radana, pochybujem ze citas co pisem a len utocis uz zo zasady.Precitaj si pozorne, co som tam napisal a uvidis, ze ja som na krajanov dal viac, nez ty alebo doktor 999 zarobite za roky
A ja doplnky nepredavam, hoci som sa o to pokusil, samozrejme nie pre zisk, ale pre pomoc krajanom. Dokazom toho je, ze som napriek strate udrzal obchody otvorene 4 roky.
A obetoval som na to, aj na toto forum, hromadu casu, co som mohol v svojom podnikani(vyrabam suciastky pre letecky a chemicky priemysel) vyuzit na zarobkovu cinnost. A akom som spomenut, hodnota toho casu pri tom co mi zakaznici platia je ovela vacsie nez ta moja financna strata z vrecka(vlastne z mojho sukromneho penzijneho fondu, aby som to spravne specifikoval).
Ale myslim, ze tato tema zacina byt prilis otravena, aby som sem pisal dalej, ja sem prispievam pre to, aby som ludom povedal rady od inych lekarov a nie aby som sa tu osobne s niekym dohadoval.
Dokonca nasa detska lekarka pri takychto problemoch radi presne to iste,co doktor999 a zaujimave,ze u nas to vzdy zabralo.Po lyzickach davat dietatu tekutiny,najlepsie coca colu a to naozaj zabera.Ked mi to prvy krat poradila,nechcela som verit,ale zabera.A to teraz nerobim ziadnemu napoju reklamu!
Rng nevyvysuj sa nad kazdeho.Tuto otazku-"Na tomto mieste by som sa ta rad spytal, co si ty osobne pre Slovensko urobil a kolko zo svojich vlastnych penazi si na svojich pacientov-krajanov venoval okrem neplatenej hromady casu." davas kazdemu,s kym si uz nevies dat rady.Pred nedavnom som ju dostala aj ja od teba.Ludia mozu ostatnym pomahat roznym sposobom a nie len predavanim doplnkov.Myslim si,ze doktor999 robi pre ludi vela uz tym,ze ich LIECI!!!
doktor, tie tvoje tekutiny pomalicky(to je sice potrebne pre dehydratacii) neadresuju problem, ze dieta ma nejaky toxin alebo nakazu v zaludku alebo crevach.
Vobec tvoj postoj mozem nazvat len jednoznacne"pompous ass".
Vobec sa nedivim, ze pri takom postoji stvrta najvacsia pricina smrti v zapadnom svete su prave lieky.
Ja viem, ze mi to neuveris, lebo ako zrejme funkcne analfabet s lekarskym diplomom si nie ani schopny ani ochotny si citat aspon prestizne medicke publikacie, ako Lancet a JAMA. Mimochodom, tvoji profesori na medickych fakultach ich citaju, im to nieco hovori a nenamyslaju si, ze Slovensko je centrum medickych vedomosti na svete.
Tiez, je to znamka necivilizovanej diskusie, vkladat niekomu do ust slova, ktore nikdy nepovedal. Ja som ziadneho lekara nenazval idiotom, ani teba.
A nikdy som neodporucal kilo nicoho, nieto 7 kil. Prekrucas veci, ako typicky demagog.
A na enterovirusy je collostrum velmi ucinne, lebo je silny zdroj imunoglobulinov(obvykle 25 % vahy) a psylium je vyborny absorbent (pohlti az 50 nasobok vlastnej vahy)
Teda ked sa jedna o enterovirusy a nie o desiatky inych moznych nakaz(potravinove su velmi caste, ako escherichia coli, rozne salmonely a hromada inych): na ne samozrejme je collostrum ucinne, lebo neobsahuje len imunoglobuliny, ale aj Lactoferrin, velmi silny antibakterialny prostriedok.
Druhych kritizujes, ze diagnozuju cez net a sam uplne bez informacii, lez z titulu hnaciek a vracania okamzite a neomylne diagnozujesa enterovirus a pristup k nemu, po lyzickach vodu.
Nuz ja som tu na fore ponukol proti virusom naozaj ucinne doplnky, ale v tomto pripade som si vobec nie isty, ze sa tyka o virus a pre to odporucam nieco sirokospektralne, co pomoze v boji aj s virusami, aj s bakteriami.
Nakoniec je to produkt presne na to vyvijany prirodou, aby cerstvo narodenemu cicavcovi matka mohla odovzdat maximum obrannych latok a vyzivy v najrychlejsie stravitelnej forme.A to v case, ked nema este ustanovenu crevnu probioticku floru, ktora produkuje az 70% protilatok pre telo, ani nastartovanu celkovu imunitu,ani vyrobu kyselin a enzymov, co trva na niektore jedla az mesiace.
A obcas pri nakazach a hnackach sa porusi(tj enzymi a kyseliny) preto collostrum, ktore je absorbovatelne aj bez kyselin a enzymov je tak cenny prostriedok.
Ale to ta na skole zrejme nenaucili, hoci tu, v "zaostalom svete USA" pediatri ucia mamicky pri rozbehu mlieka(pumpuju si prsia) nadbytok zamrazit na neskorsiu spotrebu , hlavne pri chorych babatkach.
A dovod je prave ludske colostrum.
A to nie je ani zdaleka tak bohate na imunoglobuliny a Lactoferrin, ako napr kravske collostrum.
Nuz co, zbytocne stracam cas, ty si to aj tak vykrutis podla svojho, aby si v svojich ociach vyzeral ako odbornik, diplomovany lekar a ja ako ziskuchtivy predavac doplnkov aj napriek tomu, ze to uz davno nie je pravda, vlastne nikdy to pravda nebola, lebo,pri cenach co som mal v obchodoch som nemohol nikdy zarobit, tak boli stanovene mnou.
Keby som mal dost zakaznikov, mozno by to zaplatilo za svoje naklady a s lepsimi konatelmi by to mohlo prosperovat ako neziskova spolocnost. Nuz takych som zialbohu nenasiel a moje osobne uspory sa vucerpali, tak som to bol nuteny zavriet.
Ja nie som milionar, mohol som si dovolit stratit len asi 150 tisic dolarov na tuto dobrocinnu akciu a to som prekrocil.
Na tomto mieste by som sa ta rad spytal, co si ty osobne pre Slovensko urobil a kolko zo svojich vlastnych penazi si na svojich pacientov-krajanov venoval okrem neplatenej hromady casu.
Moj cas ako podnikatela je ovela drahsi, ako tvoj, to mi mozes verit. Mne zakaznici platia za hodinu viac, ako dr Bukovskemu, ktory je znamy svojimi vysokymi cenami a obcas aj trosticku novsimi vedomostami, ktore si donasa pri svojich castych navstevach v USA, menovite v Chicagu, ako spomenul vo svojich clankoch.
A cuduj sa sveta, ja tu zijem cely cas, mam v kniznici vyse 10 000 stranok medickych periodik a knih, ktore som vsetky precital(pamat mam na stastie este dobru napriek pokrocilemu veku)a ty sa titulom diplomu z medickej fakulty vyvysujes nadomna, a to hlavne v odbore doplnkov, z coho nevies zrejme absolutne nic a nie si ochotny ani len sa naucit nieco od svojich kolegov, lekarov, ktori maju s tymito prostriedkami nevidany uspech. Preto ich pocet prudko rastie aj napriek medickemu spolocenstvu, ktore proti timto "heretikom"(kacirom v medicine) prudko a casto velmi surovo bojuje. Aj ty si jeden z nich, hoci nevedomo.
Je ich ale v farmaceutickom priemysle plno takych, co to robia vedomo.Lebo ti davaju ovela viac na vyskum prirodnych latok,nez doplnkovy priemysel, pricom ich vyrobky su casto patentovane kvazi kopie ucinnych prirodnych, a vyskum prirodnych silne utajuju, aby nemali konkurenciu pre svoje patentovane nahrazky.
najMÚDrejší prehovoril.Enterovirozy sú pomerné časté a je známe, že je to jedno z ochorení, kde platí menej je viac. Je to výborné čítať tie doporučenia RNG, napríklad dieťa vracia, tak mu dám niečo prírodné. Fajn, ibaže ak dieťa vracia platí, logická !!!! podmienka, do žalúdka minimum toho čo napomôže vracaniu a to je prakticky všetko.Ak už trieska RNG o tom, že slovenskí pediatri sú uplný idioti, ohľadom napríklad probiotík, tak tie sa široko doporučujú. Ibaže, ak dieťaťu ktoré je rozvracané sa dajú akékoľvek zázračné probiotiká, tak je veľká pravdepodobmosť , že skončia vonku na koberci.(možno mu pomôžu neviem) Takže ak sa vracia, základom sú LEN tekutiny a po troche, často, s prestávkami, ako sa vraví po lyžičkách.
A ak dieťa nevracia a má ešte hnačku tak sa probiotiká môžu dať. Zásada je ale, nie lieky ale pitný režim a dietne opatrenia sú potrebné na tieto stavy.Ibaže všetci si myslia, že za pol dňa to prejde ak decku napchám x somarín. Ak sa toto nedodrží môže sa dať 7litrov kolostra kombinovaného s kilom psyllia (na hnačku uplne unikátne) a na to citricidial. (ktorý vylieči aj šarlach, či len streptokoka ?) neviem.
Sa mi nekonečne páčia tie konštatovania RNG o tom akí sú Slovenskí doktori sprostí, nevzdelaní, nič neštudujú, nič nevedia, nepoznajú JAMU, LANCET,BMJ, Postrgraduate medidicine, Drugs..........
LENON a hrstka najmúdrejších amerických doktorov, všetko vedia, hlavne na stavy kde nejde o nič, že.
Ešte šťastie, že máme takých ako je RNG, na všetko má riešenie, odpoveď a medicína je vlastne gombička,jednoduchá. Len neviem ak by mal pred sebou kokrétneho pacienta so septickým šokom, so smrťou na perách, fí ha, možno by mu ani tie jeho zázraky na tú sr....nepomohli.
Ešte raz, na vracanie a hnačky u kohokoľvek sú základom liečby pri akútnom štádiu dietne opatrenia a správny pitný režim, nie lieky a doplnky a to akékoľvek, či už od zlej farmaceutickej firmy,alebo od dobrého výrobcu zázračného potravinového doplnku na všetko. Niekedy menej je viac ! Hoci aby som bol úprimný, veľa detí skončí na infúziách práve preto, že sa toto nedodržuje, a sa teším, ve´d mám robotu a chvalabohu aj vďaka radám podobným RNG.
Takže ak máte niekto dieťa ktoré teraz vracia, treba mu ísť kúpiť niečo z rád RNG, napchať to do dieťaťa, a môžete prísť, už sa teším, budú výkony, robota, peniaze.....
dobry den,mozno ste poculi o rotaviruse-je to pomerne caste ochorenie malych deti,ale s ochorenim sa aj vytvara imunita voci tomuto ochoreniu.v tomto pripade nepomozu ziadne lieky,iba dostatoce mnozstvo tekutin.v malych davkach,uplne po lyzickach a casto.ak je dieta prilis dehydrovane,casto zvracia,niekedy je potrebna hospitalizacia,kde mu daju par infuzii.sama mam male dieta a uz sme to par krat prekonali a viem,ake je to,ked je clovek bezradny.ale najlepsie na tom je,ze to prejde zo dna na den.v jeden den som mala pocit,ze uz ani horsie nemoze byt a na druhy den mu nebolo nic.trva to tak 5dni.je dobre podavat ejake probiotika po ochoreni.nemam s nimi zle skusenosti.drzim palce,nech je cim skor vsetko v poriadku.
Rast zúbkov nie je choroba.
Zisťovala by som, čo dieťatko papalo. Ak je plne kojené, čo papala mama. Ak nie, mohlo to byť ovocie alebo sladkosť, umelá výživa - známe presnidávky alebo ovocné šťavy, prídavok chemikálie do jedla.
V tomto veku treba veľmi citlivo začať s príkrmami, najlepšie domäkka uvarenou obilninou a prepasírovanou, zriedenou do tekutého stavu. Potom lyžičkou uvarenej a neosolenej pasírovanej zeleninky, najlepšie mrkva, cibuľa a iné nasládle druhy. Je to babračka,ale oplatí sa, dieťatko bude prospievať.