Mate niekto skusenosti s tymito liekmi? Co je podla Vas lepsie na tremu?
Frontin, guajacuran
Zavislost na Frontine sa prejavuje ako vsetky zavislosti potrebou zvysovat davky pre dosiahnutie ziaduceho ucinku a jeho nahle vysadenie bez postupneho znizovania sa prejavuje zosilnenim povodnych priznakov, pre ktore sa zacal uzivat-strach, napatie, uzkost, nespavost, niekedy tras, potenie a pod. Ak niekto uziva Frontin iba obcas, tak v podstate nevytvara zavislost, jedina nevyhoda je to, ze moze u ludi kvoli pozitivnemu ucinku na prejavy uzkosti vyvolavat sklon riesit vsetky bezne problemy spojene s psychickou nepohodou tabletkou. To sa bohuzial vo velkom deje najma u zien stredneho veku a starsich ludi, kde akekolvek psychicke problemy prakticki lekari s oblubou riesia nasadenim benzodiazepinov. Ak ma clovek taky psychicky problem, ze citi potrebu denne uzivat lieky typu Frontin, mal by sa obratit urcite na odbornika, pretoze benzodiazepiny z dlhodobeho hladiska este nikoho nevyliecili..
Ahojte, ludia prejavuje sa vysadenie Frontinu nejakou uzkostou, strachom...atd? Alebo v com spociva jeho navykovost?
guajacuran je uplne onicom.jedna tabletka nepomaha, dve ledva.
nemám pocit, že frontin je návykový. Ak som nepokojná, mám búšenie srdca užijem. Nezdá sa mi, že by bol návykový. Týždne zabudnem , že existuje tabletka frontin.
a ako sa tá závislosť prejavuje?
ahojte vsetci uzivam frontin a mozem povrdat je velmi navykovy som na nom uz zavisla a neviem si odvyknut nejde to ani postupne a som z toho nestastna
ja beriem frontin, len polovičku. dam si ho pred udalosťou z ktorej mám strach a nepokoj. vtedy mám búšenie srdca, trasiem sa, so zdrevenená a spotím sa. úľava sa dostaví asi za pol hodinu a u mna trvá 3 hodiny. a nie je návykový, lebo ináč žijem bez neho, len pred nejakou udalosťou si ho dám. 2x do mesiaca. a mne pomáha. pre mna je to najlepší liek na upokojenie. žiadne voľnopredajné lieky vam nepomôžu. Persen a im podobné mi nič ale nič nerobili. len Frontin je na recept, čo je blbosť, lebo veď sama viem čo mi pomáha. ale keď si dám polovičku, tak mi vydržia dosť dlho.
tabletka učinkuje 2dni ale musite si dať aspom 2-3:D
frontin 0,25užívam niekoľko rokov, ale nie pravidelne. Ak pociťujem vnútorný nepokoj a búšenie srdca a som nepokojná užijem jednu tabletku, nie je to návykové, mňa neutlmí.
ooo uz si ho niekedy uzil ze vies ze budem unavena? ved ked vezmem len polovicku tak mozno sa nedostavia take vedlajsie ucinky