Ahojte,aké prípravky vám pomohli, aby ste dosiahli pekný lesk vlasov? Môže to byť hocičo: masky, balzamy, kúry, olejčeky, laky, tužidlá atď. Konkrétne overené značky. Ďakujem za všetky reakcie.
Lesklé vlasy
Lucinka33.. naozaj si mala také prob. s oliv. olejom? Nehcápem, ja si ho zas neviem vynachváliť :D zmýva sa mi veľmi ľahúčko, mastné vlasy vobec nemám, práve naopak, sú lesklé a zdravé. Navyše odporúčajú ho aj kaderníci a časopisy. No na 2. str. každý na iné vlasy a iný typ a to, čo pomáha mne nemusí inému. Tak neviem no, proste vyskúšajte a ptom uvidíte.
Freid, ano, olivovy olej vlas len obali, neprenika do struktury a neregeneruje.
kyblik_ ja som citala, ze si das cierny caj (asi je uplne jedno aky) ale musi byt silny a vlazny. A nim si treba oplachnut vlasy po umyti.
V inom recepte som citala, ze sa maju nechat vyluhovat dva vrecuska cierneho caju na liter vody a prida sa lyzica octu, ktory vraj posobi ako stabilizator. A s tym si potom tiez oplachujes vlasy po umyti...skusim to nabuduce...
Este mam jeden recept, ktory odporuca kadernik Igor Novosad: do jednej porcie samponu rozdrvit jeden acylpyrin a s tym si umyt vlasy. Vraj to zabezpeci regeneraciu a lesk. Dnes som to skusila a nic moc, mozno, ked si to dam viackrat...uvidime. Dam vam vediet :D
sonka a je jedno aky cierny caj? a oplachnut a zmyt? alebo proste len oplachnut? dakujem:)
Ani ja neodporucam olivovy olej.
Jasne, netreba si ho nakydat na vlasy ..a uz duplom nie na korienky... ale, to sa nam len zda, ze vlasy sa po nom lesknu.. su hebke .. a tak.
Dakujem za rady. Inak,olivovy olej na vlasy vam neodporucam,skusala som to raz a mala som velky problem zmyt ho z vlasov. Takze som musela pouzit velke mnozstvo samponu a vlasy sa mi zdali este suchsie. Citala som, ze ani kadernici to neodporucaju, lebo ich len zbytocne premasti a problem so suchymi a poskodenymi vlasmi neriesi, iba to ciastocne prekryje. Vraj je to nieco podobne ako pouzit make-up na problematicku plet :D
Ale to s tym ciernym cajom idem vyskusat, uz som to chcela skor, len som na to zabudla.
A potom ešte výborným pomocníkom je olivový olej, ktrý:
- vlasom dodá krásny lesk
- vlasy ochráni pred lámaním a štiepením končekov
- vlasom dodá vzácne vitamíny a vyživí ich
A pre tmavovlásky je dobré ak si po umytí vlasy opláchnú v čiernom čaji, to mi poradila kaderníčka:
- dodáva vlasom lesk
- vlasy posilňuje
- zabráňuje ich lámaniu
Ja si pochvaľujem výrobky od gliss kus, nedávno som skúrila novinku s olejom z ruže a neviem si to vynachváliť. Rad prípravkov pozostáva z šampónu, kond., bezoplach. kúry a masky. Moje vlasy sú lesklé a navyše aj hydratované, uhladené a menej sa lámu. Taktiež tieto prípravky odsahujú UV - filtre, kt. vlasy chánia pred slnkom, kt. vlasom lesk odoberá a ešte ich chrámi aj inými nežiaducími vplyvmi prostredia počas celého roka. Potom aj výrobky od l´oréal a nivea sú dobré na lesk, výživu a ochranu vlasov. Taktiež aj šampóny z lekárne.