caute vsetcii :) napadlo mi zalozit takuto temu, lebo viem, ze presne taka ista tu uz je, akurat, ze tam je troska starsia vekova kategoria, no tema sa ujala a vzdy je co citat :) neprispievali by sme zasa sem my mladi?? :) problemy, radosti, poradili by sme si, tak ako oni riesia problemy v rodine, praci, my mozeme tiez, akurat skolu a zasa nase priority, hm?? :) bola by som rada, ak by sa tato ujala a mala aj zmysel :)
mam pred dvadsiatkou a citim sa fajn :)
stredoskolacka:moja inu moznost ako sa sama zivit som nemala zial,aj ked aspon nemusim najom nasim platit,hoci byvam v ich novom dome,do ktoreho sme sa nedavno prestahovali,aj ked obcas mi to riadne davaju najavo,ze zijem v ich dome...vies studovala som pedagogicku a kulturnu akademiu,ale vobec ma to nebavi,na skolu som sla len na natlak mami pretoze som jednoducho bola prilis este ,,mala! na to aby som sa rozhodla co v zivote chcem robit. a strasne som to olutovala,pretoze ma to nebavi vobec ale nic s tym nemozem robit,jedine sa riadne zacat ucit odznova chemiu a ist studovat,to co chcem...
Mam pocit ze si velmi cielavedoma a ked si zaumienis ze sa dostanes na pravo,tak sa tam dostanes a gympel je dobry zaklad na vysku a na pravo obzvlast
moniqa87,dakujem ti velmi pekne..si ma povzbudila :)..som rada,ze nie je vsetko len o peniazoch a dostanu sa aj ludia ktori si to zasluzia a makaju na tom..ako som uz pisala,ja by som uz zacala makat aj teraz..ale neviem co presne a zevraj by sa kriteria na pravo mali tento rok menit,tak len cakam kedy skola zverejni kriteria na prijatie a mienim sa zacat ucit..bola by si velmi mila keby si mi to poslala aspon by som si osviezila vedomosti ktore uz z nos-ky mam..my bohuzial nemame nejakych extra dobrych profakoch..takmer vobec nas nepripravuju na maturitu..dufam,ze teraz vo stvrtok rocniku sa to zlepsi..tak ak by si bola taka dobra tak mi to mozes poslat na pokec moj email je albena57@azet.sk...a este raz ti pekne dakujem,je super ked si clovek moze precitat taketo veci :)
esther, uplne ti rozumiem a obdivujem za to,ze sa zivis sama..ja si akuto moznost zatial neviem predstavit..iba ked nejake brigady za par drobnych..no,ale to s tou chemiou mas dost blbe,ale ked si anjdes nejakeho kvalitneho ucitela,ktory ta douci,tak snad to pojde..budem drzat palce :) a ak smiem vediet na aku skolu si chodila,ked si nemala chemiu?..ja na gympel ako si spravne odhadla...budem makat a snazit sa,uz by som to robila aj teraz,ale skoly este nezverejnili kriteria na prijatie a malo by sa to nejako menit,tak uz len cakam na to kedy zverejnia a pustim sa do toho
Ja mam uz 10 rokov po 20 a necitim sa o nic horsie.
stredoskolacka, ja ti nieco napisem, je jasne, ze teraz sa mnoho ludi dostava na pravo prave vdaka kontaktom, ale nie su to vsetci, ver tomu, ze ak budes naozaj makat, cely rok sa ucit jak drak a mas nadanie, tak sa tam dostanes, sesternica chodila na gymnazium, tam kam aj ja, viem, ze ju ucila velmi prisna ucitelka, ucila totizto aj mna a fakt musim povedat ze segranka ma dobru hlavicku, peniaze ziadne nemali aby mohli podplacat, su to len obycajni ludia, poviem ti tak, na prijimackach skoncila na 26. mieste neviem z kolko, to by som klamala ale myslim mas prehlad o tom kolko ludi sa hlasieva na pravo, teraz ma uz skolu par rokov skoncenu a pracuje na sude, dalej moja spoluziacka, tiez v maturitnom tocniku makala jak drak, NOSku vedela aj od zadu a mala tu istu profku, aj ja som z toho predmetu maturovala a mozem ti povedat, ze ak budes mat zodpovednu a velmi prisnu vyucujucu, tak mas tie najlepsie sance, ak taku ucitelku nemas, musis doma cez rok pracovat sama, vlastne ak by si chcela, ja mam este materialy z nosky co som sa ucila na maturitu co sa ucili aj ti co isli na pravo, mohla by som ti to zoskenovat a poslat... a k tej spoluziacke, tiez ju vzali a tiez mozem povedat, ze peniaze na to aby podplacali nemali... takze nehadz flintu do zita makaj cez rok a pokial mozno uz aj teraz, teraz som si spomenula, ze mam dalsiu kamosku na prave z nasej skoly co tiez tak makala a dostala sa, takze sancu urcite mas, len musis zamakat a neflakat sa...
ak teda chces daj mi svoj kontakt na mail alebo azet a mozeme sa dohodnut o tych materialoch, drzim ti palce
stredoskolacka:nemas zac :))mna velmi sklamalo ze som sa nedostala na vysku,pretoze tiez som clovek ktoremu na vzdelani velmi zalezi,nasi rodicia tiez nemaju penazi na zvys,pretoze moj otec,za co ho nenavidim obcas,nas dostal do situacie ze nemame moc penazi,teda nie tolko kolko sme mali.ja si zarabam sama momentalne,takze sa zivim uplne sama...na vysku si podam aj o rok prihlasku ale na uplne ine studium,pretoze to ze ma nezobrali na skolu,na ktoru som vlastne chcela ist pod natlakom,mojej mami,len ma to uistilo v tom ze mi nebolo asi sudene studovat znova nie co nechcem,tak ako strednu skolu.chcela by som ist na studium farmaceutickeho labaronta,ale obavam sa chemie,celu strednu skolu som ju nemala na skole,takze si musim zohnat doucovanie aby som zvladla skusky....
Mas pravdu na obidva odbory je velmi tazke sa dostat a musis si vraviet,ze nie je to nemozne.treba sa riadne pripravit,pripravit sa na vsetko..budem ti moc drzat palce!!!smiem sa spytat?studujes na gymnaziu pravdepodobne,vsak?
dakujem ti esther,si velmi mila :) je celkom dobre precitat si taketo povzbudenie..dufam,ze to nejako zvladnem..ak sa mozem opytat..na aku vs si sa hlasila? je mi luto ze ta neezobrali,budes to skusat aj tento rok?..podla mna to netreba vzdavat..ja som abmiciozny clovek,ale ozajj mam strach z toho vsetkeho..viem,ze je problem sa dostat na pravo a preto sa toho takto obavam..a chcem ostat vo svojom meste..nemame peniaze na internat a aj tak by som chcela ostat v ke..mam tu kamratov,priatela,rodinu..nechcela by som ist prec..a este okrem prava som rozmyslala nad psychologiou ale obidve tieto odbory mi pridu tazke..nehovorim o vystudovani,ale o tom ako sa tam dostat :(
stredoskolacka :podla mna je uplne super ze chces ist na vysku,rada by som ta povzbudila,neboj maturitu zvladnes,ked som to zvladla ja,prosim ta.tiez som mala velke problemy s cudzim jazykom a bala sa maturovat z neho a este k tomu som v maturitnom rocniku prvy pol rok nechodila do skoly a lezala v nemocnici a potom vsetko dohanala a zlavdla som to!!!tak ver ze to zvladnes aj ty.a vyska?na tu som nesla pretoze som potrebovala si oddychnut po tazkom roku maturit a nemocnice a hlasila sa tento rok,no zial nevzali ma a bola som strasne sklamana hoci som to cakala:((ak ti mozem nieco povedat,tak na pravo je velmi tazke sa dostat,moj ujo aj bratranec su pravnici a absolvovali to.treba sa fakt riadne pripravit a poviem ti ze ozaj je pravo o kontaktoch a znamostiach viac menej,ale tym ta nechcem odradit.skor v zahranici,trebars v cesku by si mala mozno väcsie sance,alebo tiez na externe studium maju ludia bez kontaktov väcsie sance.ok,som sa rozpisala ako aj ty tak trosku.drz sa moja a napis zase naspät.ok?papa
caute..tak ja tiez prispejem..mam 18 a celkovo by som sa mala fajn..ale zacinam mat stresy zo skoly :(tento rok budem maturovat a som z cudzieho jazyka dost slaba a bojim sa ze nezmaturujem,ze ma nevezmu na vysku a podobne...mozno sa vam to ani nebude zdat ako problem..ale pre mna je najdolezitejsie vzdelanie..nechcem skoncit iba so strednou skolou..chcem ist dalej na vs..aby som v zivote nieco dosiahla..ale vravim bojim sa maturity uz teraz,bojim sa ze to nezvladnem,ze neurobim prijmacky na vysku..viete hlasim sa na pravo a pocula som ze kazdeho druheho beru preto lebo si zaplati :(..cize moje sance sa este zmensuju..moji rodicia nemaju peniaze na to,aby mi zaplatili skolu :(...prepacte ze som sa tak rozpisala,ale musela som to dostat zo seba vonku..a je to fajn tema..podla mna :)
tajomna a karotka :co ma trapi?nemam ziadnych priatelov,pretoze som sa prestahovala k rodicom,chodim do prace ktoru nenavidim,ale zial musim...tym ze som sa stala dospelou 20-tkou,tak mam len kopu starosti,len spominam na skvele stredoskolske casy ktore su uz prec...mama mi znova zacala ovladat zivot,co som dlho nepoznala pretoze som roky zila bez rodicov na internate....