Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Blok krčnej chrbtice

vincko

prosím vysvetlite mi popis
difúzna osteochondróza diskov a spondylotické zmeny s ventrálnym ak aj dorzolaterálnymi osteofytmi.Sekundárne zúžený SK vo ventrodorzálnom rozmere.
Mediálna protrúzia disku s plošnými osteoproduktívnymi návalkami dorzolater. okrajov tiel stavcov, možným atakovaním príslušných koreň. štruktúr C5 .

lubosssss1

Precitaj si nieco o dynamickom sedeni, alebo sa nan opytaj svojho lekara. Na slovensku su tri spolocnosti ktore nieco taketo predavaju. je to spinalis, ergonomis a ergobejot.

lubka111

mam problemi z chrpticou uz dlhsiu dobu, konkretne s krcnov chcem sa opitat ci naozaj pomoze akupunktura uz som skusila vsetko mozne nic nepomaha hlava stale boli a neviem co uz mam stym robit dakujem za rady lubka

Fallo

blok krcnej chrbtice-je to zaseknuty nerv pricom svalstvo stuhne ...je to reakcia svalu na bolestive miesto!!!
Treba cvicit jednoduche cviky....maximalne po zaciatok bolesti,nie skusat co znesies.
Dorsiflex by ti mal pomoct.

zuzulka19

mam velke problemy starsn ma boli chrbtica toci sa mi v hlave a boli ma ramenao aj rua a njaviac ma boli krcna a zistili mi ze mam takychardiu myslite ze to moze suvisiet s chrbticou lebo pri zmenachpocasia sa citim velmi zle dost ma boli svalstvo ale vraj mam vsety vysetrenia v poriadku a pan doktor povedal ze tae bolesti ako mam ja ze su bezene ibaze ja som niekedy pekne mimo

mjanik

blok krčnej chrbtice je spôsobený vetrom - chladom,najlepšie sa odstráni akupunktúrou,všetko to čo tu dolu všetci píšete sú polopravdy z dlhej chvíle a pomáhajú len veľmi málo,alebo nepomáhajú vôbec!!!

yulka

No tak práve sa mi znova zablokovala. Tažko sa mi hýbe očami alebo hlavou, lebo potom strácam rovnováhu a posielajú sa mi divné vzruchy. Dala som si magnézium, ale to funguje až po niekoľkých dňoch brania. Toto spôsobuje blok krčnej chrbtice.

Ako sa však proti takýmto stavom brániť? Mne jedna múdra pani (oi aj fyzioterapeutka) vysvetľovala, že to je niečo, čo už veľmi nenapravím. Kosti tak vyrástli a už je to ťažké napraviť. Avšak bojovať sa dá iným spôsobom a to posilovať krčné svalstvo, aby to pomáhalo držať krk, aby sa tam nejaký ten nerv nepriplietol. Základ je najprv krk rozcvičiť (do strán, polkruhu a podobne) a potom posilovacie cviky, že tlačíte rukou proti krku (pozor, púšťať pomaly). A toto do všetkých strán a vždy narovnaný.

Divíte sa, že viem rady, ako tomu predchádzať a pritom sa mi to stále blokuje. Nestávalo by sa mi to, keby som nezabúdala cvičiť na krk...

yulka

K otázke, čo môže spôsobiť...
Na to je bohužiaľ odpoveď: všetko možné.
To je jedna z tých diagnóz, čo beháš po lekároch s problémami, čo si myslíš, že s tým nemôžu súvisieť. A ono súvisia.

Ale najtypickejšia je bolesť hlavy. (U mňa napr to pretrvávalo ako niekoľkomesačná migrenózna bolesť spôsobujúca oi. neznášanie ľubovoľného svetla)

oskarka111

krk fakt?Aj mňa bolí rameno až ruka. Namýšľam si či to nemám z prsníka /sono ok/,...... a teda to môže byť z chrbtice??? aešte plus tá hlava.

krk

Oskarka, tiež mám napriamenú lordózu. Mne to spôsobuje bolesť ramena, niekedy aj celej ruky. Ja som chodila na elektroliečbu aj cvičenie.