V prvom rade dobrý deň:)
Totiž,s týmto ešte vôbec nemám skúsenosti a preto prosím o vašu trpezlivosť a vážne serióznu pomoc.Teda pomôžte prosím iba tí,ktorí naozaj chcete,nikoho nechcem otravovať a podobne.
No,moja otázka je,ako by sa dalo nechať si svoje diela ohodnotiť nejakým spisovateľom či spisovateľkou.?alebo niečo tomu podobné.Písaniu sa venujem už pár rokov,no potrebovala by som sa ukázať nejako na vzduch,veď rozumiete:) Fakt by som uvítala každú serióznu radu.
Stať sa spisovateľom.Ale ako?!
napisala som knihu a scenar a nemyslim si ze som spisovatelka...zila som so spisovatelom, Neodporucam ti byt spisovatelom.Nie je to o tom ako sa stat,taky sa musis narodit. Je to aj o zivotnom style....a to je dost hrozny a nekomercny ,ak ovsem neches byt spisovatelka typu Daniel Stealova. Sice bolo by to vyhodn ta sa dobre predava.Jednoducho pisat a pisat ,ja si neviem predstavit jeden den ked by som si nieco nenapisala.Trebarz aj poznamku o pocite, o myslienke.Vydavanie knih to je uz ina vec...Poviedka roka, cez nu sa vela ludi presadilo,a vela je protekcnych,,Ak nemas peniaze konexie a meno tak v podstate nemas sancu.Priatel co hodnoti diela ktore idu do tlace..vychlasta dva litre vina a ohodnoti to tzv. dielo podla toho ako sa mu pacia dotycnej nohy..to je realita v literarnom klube, kam uz radsej ani nechodim......proste je to o korupcii..a nazor vydavatelov nie je nazor literar kritikov,ale ludi s peniazmi a monopolom.,,.Tak ako ti radili ludia, chod skus,,mas asi pol percentnu sancu uspiet.Gramatiku netolerujem moc ,na to su platene korekcie a cely bussines okolo.Pis posielaj.Za mesiac mavaju v redakcii okolo 200 poviedok ,tak konkurencia je velka.Niektore vydavatelstva ti neodporucam,ale to musis zistit sama, nebudem tu viac hovorit zo zakulisia.prajem ti tvrde lakte.
no, spisovatelstvo nie je velmi stabilna robota, musis zohnat vydavatela
čo takto skocit do nejakeho knizneho vydavatelstva? a su aj nejake literarne sutaze kazdy rok, skus pohladat na nete. a vyhladaj si aj daniela heviera, ten tusim je spoluorganizator alebo nestor nejakej tej sutaze. alebo tomas janovic?
Podla mna ak mas v rukach uz "hotove dielo" tak chodit z vydavatelstva do vydavatelstva, alebo im popripade zavolat, zamailovat...Mozno by ti aj vedeli zodpovedat na tvoju otazku. Vela stastia, najma ak si kvalitna autorka.