Na predných horných zuboch mám akoby v horných miestach zodratú sklovinu. V poslednej dobe po zjedení kyslého ovocia sa zúbky stávajú veľmi citlivými na sladké a studené. Nepozná niekto nejaký spôsob akým by sa zubná sklovina zacelila?
Zodratá zubná sklovina
treba pouzivat makke zubne kefky, najlepsie (curaprox) , tym nechcem robit reklamu, ale fakt, ze s takouto jemnou kefkou si nezoderies ani dasna ani sklovinu.
a na spevnenie skloviny je tiez dobre pouzivat elmex gel..
Z coho sa Vam to robi baby ?
to potom ta sklovina meni farbu? Je priesvitna alebo modra?
Moj priatel tiez prilis tlaci na kefku, tak aby som ho vedela upozornit !
Lekari v USA bezne pouzivaju kompozit, ktorym pokryvaju zuby, ktore maju poskodenu sklovinu. Treba to opakovat asi kazde 3-4 roky.
Su to specialne zubarske kompozity, nas baze epoxidov, ktore sa vytvrdzuju ultrafilaovym svetlom. Podobny kompozoit sa pouziva na miesto plomb a daju sa z neho vybudovat na zdravych korenoch cele nove zuby, Ja mam take 2 a zubny lekar sa mi zahraza, te treba na ne nasadit korunky. Ale je to uz vyse 10 rokov a je to fajn,
Takze jeho rada dat na to korunku je zrejme len financne podmienena.
Kompozit stoji totiz len zlomok korunky alebo mostika.
Ahoj, ja mám to isté zo škrípania zubov na dolných rezákoch. Používam 60 sek. pastu, myslím senzodine. Keď ju používam pravidelne, tak je dobre, ale ak 1 deň použijem inú - tak ma zuby bolia.. Koľko stojí to nadrábanie? ak sa smiem spýtať?
Dievcata obavam sa, ze poskodena zubna sklovina sa uz nevrati do povodneho stavu.
skúšala som pastu sensodine na citlivé zuby, ale nič moc. Zubárka ma upozornila, že moc tlačím na kefku. Kúpila som si extra mäkkú, ale asi fakt tlačím, neviem sa toho zbaviť. No v poslednej dobe si dávam, väčší pozor a snažím sa kontrolovať pri umývaní...
ahoj gabc ja mam presne to iste,normalne rozmyslam nad novymi zubkami,lebo nadrabanie by bolo vidno:{al zas nove zubky su neni lacna zlezitost aj ked len dva