Podla vás bola Alžbeta Báthoryová vrahyňa alebo len prísna perfekcionistka ktorá sa stala obeťou intríg??? A mzslíte si že bola pszchickz chorá???? dakujem ya odpovede :-)
Robím výskum : obeť alebo vrah????
mne sa ten film velmi pacil, pretoze je to prvy vysokorozpoctovy film ktory zobrazuje historiu Uhorska (teda aj Slovenska) bol trosku dokrasleny (to filmy byvaju) ale myslim ze Jakubiskovi islo o to, podat to uplne inak, tak, ako o tom este nikto nepremyslal, a vlastne neexistuju realne podklady, ktore by dokazovali, ze to tak nebolo...
To bolo asi kvoli americkej cenzure
Mne je velmi luto ze Jakubisko uplne prevratil fakty az najmasovejsej vrahyne v dejinach urobil kladnu postavu. Ja som sa na ten film tesila, ale myslela som, ze to bude aspon v zakladnych rysoch podla skutocnosti. Ma sklamal, no skoda. Teraz je to taky film, netvrdim ze zly, ale proste taka fantasmagoria, vymyslene ako vsetko ine.
prepac kamos ale dlllllho som sa uz tak dobre nenasmiala :)))
To som vycital v knizke z roku 1978. Este tam pisu, ze to bola predstavitelka vykoristovatelov a nenapadne tak prispela k polozeniu zakladov prizivnickemu zriadeniu. To len v skratke.
Bola to obet rannoburzoazneho systemu a klamlivej politickej ideologie, pretoze potlacovala prava obycajneho praujuceho ludu a vrazdenim narusovala tym zakladnu bunku spolocnosti-rodinu.
Precitaj si hostoricke svedectva a vypovede.Bola uplne ina, nez ako ju vykreslil Jakubisko.
opieraj sa o fakty a nie kecy z netu a ludi co nie su historici
na to, co porobila su dobove dokumenty a vypovede svedkov..uplne normalna iste nebola :) a bola kryta vyssou mocou