Čítam Malachova - Totálna detoxikácia a ten tam odporúča ako prvý stupeň detoxikácie - prečistenie hrubého čreva - týždeň večer klistýr - potom každý druhý deň.....píše sa tam, že na klistýr sa má použiť až 1 liter buď vlastného moču alebo len slanej vody. Ja znesiem iba 0,5 litra, iba to sa mi podarí udržať v sebe 5-15 minut....ak si dam celý liter, v momente to ide von....čo s tým? stačí ak to budem robiť iba s 0,5 litra?? prečistí ma to dostatočne?
Detoxikácia - klistýr - ako?
ahojte! mna toto zaujalo, ale chcem sa spýtať, že ako si to robíte? a s čím? a sami sebe alebo niekto pomáha.
prosím odpovedzte, lebo si to neviem predstaviť.
Tak je to podla mna este malo, ale kazdopadne je to lepsie ako nic. Nemozes hned zacat s velkym mnozstvom. Podla mna sa crevo pripravi na to, ze vsetka spina pojde coskoro von. A robila si si aj zmakcovanie?
Moja otázka smerovala tam, že či keď si to budem robiť s 5 dcl, či to mi to pomôže. Mne sa urinoterapia dosť protiví, ale ja som ten klistýr hneď začala s vlastnou urinou....to mi nevadí, veď tam je predsa iný sajrajt s ktorým sa to pomieša :-)...3 dni posebe som si dala 5 dcl ale nič moc zo mňa nevyšlo, no a včera som skúsil 1 liter ale slanej vody a to som hned musela utekať,takže včera som to nezvládla...
Ja si robievam klystir pravidelne a vobec to nie je tyranie sa a ani to neposkodi floru. Nie je to drasticke. Samozrejme zalezi na tom, co si do vody pridas. Ja si robievam s citronovou stavou. Ked som si ho robila prvy krat, tak vela spiny zo mna nevyslo. Az po par dalsich pokusoch vysiel zo mna riadny sajrajt. Najprv sa do teba nevmesti vela, ale potom to uz pojde. Hlavne ale odhadni, kedy mas dost. Ja som zacinala s malou hruskou, co ma objem asi 4 deci. A teraz si davam uz vyse litra. Klystir s vlastnym mocom je uplne bezpecny a podla Malachova aj najlepsi. Ja som to nikdy nerobila, tak to neviem posudit. Ale klystir ti vycisti iba hrube crevo. Ak chces vycistit cely traviaci trakt, tak skus post alebo sankpraksalanu. Je to sice nechutne, ale dobre to precisti. A samozrejme aj strava robi vela. Ale to uz asi vies:)
Dennodenne klystír, potom obdeň mi pripadá príliš drastické. Okem toho vyplavíš i užitočnú mikroflóru, ochranný sliz. Ja by som si ho spravila raz a viac sa nezahlieňovala. Jem prečisťujúcu stravu - celé obilné zrná a zeleninu. Tu netreba telo týrať klystírmi. Črevnú mikroflóru si obnovíš kvasenou nepresolenou zeleninou a udržiavaním pH v čreve 8,2 až 8,5, kedy nenestávajú hnilobné procesy, ale prostredie vyhovuje probiotickým baktériám a trávenie prebieha správne.
Ak nebudeš jedávať mäso, cukor a mlieko, vyhneš sa hnilobným pochodom v črevách a tvorbe toxínov a nebudeš sa musieť týrať klystírmi. To mi pripadá prirodzenejšie.
Po čase si dáš pri túžbe na mäso trochu ryby a pri túžbe na sladké trochu obilného sladu.