Môžem milovať človeka aj keď mi na ňom vadí strašne veľa vecí??
Sme spolu 4 mesiace, mám ho veľmi rada ale cítim že som nespokojná.
Viem že ma má rád ale ked od neho ziadam aby na sebe nieco zmenil tak mi povie ze naco s nim chodim ked sa mi nieco nepaci. Ano viem ze kazdy mame svoje chyby a ja tie jeho tolerujem ale zda sa mi akoby sa to cele stupnovalo. Napriklad chcem aby si doma upratal ked mam k nemu prist, no on mi povie ze nemal cas. Zakazdym. A podobne maličkosti ktore ked sa nazbieraju tak mi z toho ide prasknut hlava.
Nemôzem sa ani postazovat svojej najlepsej kamaratke lebo ta mi povie ze sa s nim mam rozist. Ale to nechcem. Rozideme sa a co potom? ja ho predsa lubim, preto som stale este s nim.
Stale rozmyslam ake by to bolo kebyze mam niekoho ineho, pozornejsieho, pri milovani ohladuplnejsieho, kto sa neurazi ak sa mi nieco nepaci a vyjadrim svoj nazor. Ale som asi v tomto stratena.
Chcem len vediet ci ma niekto podobnu skusenost, ako ju riesil a ci ju vôbec riesil.A tiez som to uz potrebovala niekomu povedat resp. napisat tak mi tu prosim nenadavajte ze to sem nepatri a pod. ...
dakujem :)
Zamilovaná do nesprávneho (??)
Ahoj sofinka, neviem, či ti to pomôže, ale raz som zažila niečo podobné. Keď som prišla na vysokú školu, moja spolubývajúca mala spolužiaka zo strednej školy, ktorý tam taktiež nastúpil. Ono ich vlastne bola celkom dosť veľká partia zo strednej, tak sa často stretávali aj u nás na izbe. Veľmi rýchlo sme sa s týmto chalanom skamarátili, mala som ho veľmi rada hoci sme nemali rovnaké názory a už vtedy boli veci, ktoré by mi na mojom partnerovi asi dosť prekážali (prchkosť, obrovský národniar - bol inej národnosti, rád si vypil - nie opil, ale ja alkohol neznášam, vulgárnosť, neporiadkumilovnosť...) ale keďže to bol len kamarát, neboli sme stále spolu, tak to až tak veľmi neprekážalo. Po čase sa on do mňa zamiloval, dlho boli len také náznaky, no vždy som ho nejako "uzemnila" a keď mi raz priamo vyznal lásku, tak som ho odmietla. Dlhý čas chodil potom ako bez duše, naši spoločný kamaráti mi dohovárali, že ako sa zmenil, aký je smutný a nešťastný a že sa kvôli mne začal snažiť atď. Nakoniec to dospelo k tomu, že sme sa dali dokopy. Ja nemôžem povedať, že som ho nemala, rada, to som ho mala od začiatku ako sme sa spoznali, len jednoducho sme si nesadli ako partneri. Časom mi začali všetky vyššie spomenuté veci strašne prekážať, aj keď musím uznať, že sa snažil, ale jednoducho to nešlo. Neskôr do dospelo až k tomu, že som mala problém sa s ním držať aj za ruku, nito ho ešte pobozkať. Podotýkam, že aj napriek tomu som ho stále mala rada, len jednoducho, ako partneri sme nomohli spolu existovať. Nakoniec sme sa rozišli z mojej iniciatívy, znášal to veľmi ťažko, mne to bolo veľmi ľúto, ale už som necúvla. Teraz máme obaja nových partnerov, s ktorými sme už obaja cez dva roky, sme spokojní, šťastní a naďalej kamaráti.
no bohuzial to je uz taky ufrflany a premudrtely chlap aj taki su, musis si len sama uvedomit ci sa dokazes s takou jeho povahou vyrovnat sama, lebo ak sa aj zmeni, tak to nebude nic radikalne, mozno len sa bude snazit trocha krotit ale urcite mu to nepojde tak ako si ty predstavujes, radim ti, bud sa skus vyrovnat s tym aky je a o jeho povahe sa rozpravajte, nech ti povie co jemu vadi a ty povies jemu, ak je on otvoreny rieseniam, tak urcite najdete kompromis, len musite chciet obaja aby nedoslo k najhorsiemu...
drzim ti palce a daj vediet ako to pokracuje
ja som mala podobnu skusenost, a uz na zaciatku som vedela, ze to nebude moct dlho takto fungovat. tak som sa na neho vykaslala. nas sice deli aj velka dialka, ale ako velmi som ho mala rada, nemohla som sa prezriet cez to, ze mysli len na seba.
no napriklad na všetko frfle..to sa da znasat niekedy sa nad tym aj pousmejem ale ked sa napriklad vytoči ze nieco prestane fungovat napr. radio tak po tom radiu zacne kricat alebo doneho buchne a tak..mi to dost vadi ked chcem mat klud a on sa na nieco vytoci tak hned mam pokazenu naladu a on sa ma potom pyta ze co som ofucana ved nekrici na mna. Nedokaze pochopit ze mi niektore veci vadia.
Chcem aby sa isiel oholit lebo mi je neprijemne sa s nim bozkavat a on (ked am zlu naladu) sa ofuči lebo ze jeho nebavi holenie. Ja mu vzdy poviem ze ani mna to nebavi ale robim to aj kvôli nemu tak sa skludni.
Ked sme pri nasich priateloch tak vtedy mi totalne lezie na nervy lebo on vsade bol vsetko videl a vsetko vie. Nemôzem mu na to nic povedat lebo si to neuvedomuje.
Proste je občas ako male dieta.
Nasu spoločnu buducnost si viem predstavit ale asi len tak ze on bude zarabat peniaze a ja budem doma upratovat varit a pod.
Je to taky mensi egoista. Ako netvrdim ze je taky stale to nie..ale ked zacne tak mi to lezie na nervy.
Su to fakt drobnosti niektore veci ktore ani nedokazem popisat lebo sa deju len v urcitych situaciach.
Je pravda ze som prehnane kriticka preto si niektore nedostatky nevsimam.
Ale mal niekto podobnu skusenost??
hmmm, no ak ti ide hlavne o to upratovanie, tak to asi vidis, ze keby ste spolu zili tak je to na tvojom krku, ale co ja viem, mozno keby si to co ti na nom vadi popisala konkretnejsie, pozri nikto nie sme dokonali a bud sa s jeho chybami naucis zit, on ich aj tak mozno casom mierne skoriguje (ale necakaj zazraky), alebo ked to nechces znasat bohuzial je tu len rozchod...
popis teda blizsie jeho nedostatky