Aku vodu je lepsie pit? Tu z vodovodu, alebo kupenu nesytenu?
Aku vodu je lepsie pit?
Pijem vodu z vodovodu,no mam napustene flase,ktore necham 24 hod.odstat aby vyprchali vsetky prisady,ktore do vody davaju.
Ja, keď som doma, pijem čistú vodu z vodovodu..ale napr. do práce si radšej kúpim minerálku..treba to striedať..a ráno pijem pol litra zeleného čaju:)
Chodím 1 x týždenne na vodu zo studničky pod lesom, ktorú pijeme. Na varenie používam z vodovodu.
mne to pripadá ako reklama na vodné filtre:D nerozumiem sa tomu, našťastie máme studňu
dlhý čas som si aj ja myslela, že najlepšia je voda z vodovodu, ale v poslednej dobe som si prečítala mnoho článkov o presnom opaku, tak pomaly začínam pochybovať. môžem sem prepísať to, čo som akurát najčerstvejšie čítala: "je úžasné, že v našich zemepisných šírkach si môžeme lognúť rovno z kohútika. podľa štatistík je väčšina miest zásobená kvalitnou pitnou vodou. napriek tomu to nemusí byť vždy výhra. voda je chemicky upravovaná a hygienické normy povoľujú aj vyšší obsah dusičnanov. aby ju vodárne poriadne vydezinfikovali, okrem chlóru do nej pridávajú i fluór a síran hlinitý. hoci sa kvalita pitnej vody pravidelne kontroluje, môže obsahovať aj zvyšky iných škodlivých látok (olovo, mangán, kadmium, meď, azbest). určite sa vám už stalo, že ste si do pohára napustili sfarbenú či zapáchajúcu vodu. ak chcete mať z vody skutočný pôžitok, je lepšie všetky nečistoty a podozrivé látky odfiltrovať. chlór likviduje baktérie a mikróby, ktorými sa to vo vode len tak hemží, čo je jeho dobrá vlastnosť. napriek tomu ho mnohí odborníci označujú za najväčšieho zabijaka! dnešných čias. aj keď v primeranom množstve nie je sám o sebe škodlivý, veľkým problémom sú zlúčeniny, ktoré vznikajú jeho pôsobením na živé organizmy vo vode - viaceré štúdie dokázali, že sú rakovinotvorné! a podieľajú sa na vzniku rakoviny hrubého čreva a močových ciest. bez chlóru je teda zle a s chlórom ešte horšie. našťastie existujú vodné filtre, ktoré nebezpečné zlúčeniny spoľahlivo odstránia."
ja pijem len z vodovodu posledý rok a cítim sa lepšie.