Ahojte. Mám SM-ku a chcela by som vedieť niečo o interferonoch v tabletkách. Neporadíte mi niekto? Ďakujem
SM
Dakujem RNG za odpoved. Bromelain mam 600GDU/tbl a pancreatin ekvivalent 1400mg. Ani ja som to nepocul a ani nikdy necital, ale... Este raz diky
martin 82, ucinnost bromelainu zavisi nie od mg ale od jeho GDU hodnoty ma pilulku.
Na cistenie tela je dolezite brat enzymi hodinu pred jedlom, aby sa dostali do krvneho obehu a nevycerpali na rozkladani jedla.
SM je charakterizovane zapalmi, takze hlavne protizapalove prostriedky su najucinnejsie.
Na bromelain odporucam 2x600 GDU
Na pancreatine napr 2x1400 mg ekvivalent
Ale protizapalove su aj quercitin(2x500 mg) a curcumin(2x500 mg Turmeric).
Nase telo tvori trochu iny pancreatine, nez zvieraci v pilulkach a este som nepocul, ze by sa prestal tvorit pri doplnovani.
Ale nemusis to brat kazdy den, ked mas obavy.
Co sa tyka quercitinu a curcuminu a bromelainu, tie si telo netvori, takze sa nemusis obavat o narusenie tvorby.
Zabudol som napisat hodnoty Pancreatin 1250mg, Bromelain 500mg a wobenzym obsahuje v 1tbl 100mg pancreatinum, 45mg bromelaina, 10mg papain, 24mg trypsinum...
Ahoj RNG,ospravedlnujem sa za OT, pls ako sa ma uzivat Bromelain pri SMke? Tak ako Pancreatin resp. Wobenzym, 20min pred or minimalne 2h po? Momentalne beriem 3xwob, 1x pancreatin a teraz asi + 1x bromelain. To vsetko rano, na obed a aj vecer. Doporucujes to nejak zmenit? Neprestane telo tvorit napr.pancreatin, ked mu denne dam cez 4000mg pancreatinu?
Uz ako dieta som dostaval lyzicu rybacieho oleja, vtedy to bol hlavne tresci olej pre jeho obsah vitaminov A a hlavne D(na kosti), odvtedy vieme nieco o omega 3 olejoch a izolacie nervov(myelin,) kde DHA hra znacnu rolu pri hojeni a regeneracii. Takze lyzica=9 kapsul je uconna davka pre tych co si potrebuju hojit poskodene nervy, ostatnym staci 2-3 gramy denne, ciste na udrzbu alebo jedna az dve porcie ryby do tyzdna.
RNG to beriem, dnes idem do slimaka pre davku:-) enzymov, vitaminov, beriem 3x1 Omega-3 1000mg. Je to malo? Podla navodu je tam 3xdenne. Este aj lanovy olej 2xlyzicku.
martin, rychlejsia regeneracia myelinu sa da dosiahnut potlacanim zapalov(protizapalove doplnky) a dodanim polotovarov na opravu poskodeneho myelinu, hlavne DHA a EPA, ktore sa nachadzaju v rybacich olejoch a riasach. Telo si ich nevie vytvorit a v beznej strave je ich tak malo, ze regeneracia je velmi pomala.
Odporucam lyzicu(priblizne 9 gramov=3x3 kapsule) rybacieho oleja alebo Max Epa koncentratu denne.
To pomohlo vyliecit rozne bolesti (nervoveho povodu ako sciatica, "hexenschuss", zapaly nervov...)uz viacerym mojim kamaratom a rodine.
Takze toto poznam nielen z lekarskej literatury, ale aj osobne.
To je otazne, lebo aj ta uspesnost 30% injekcie resp 70% u tysabri je znizovanie poctu atakov, ale aj som cital ze u tolkych pacientov to zabera, takze radsej uz nepatram. Vsetky "lieky" na autoimunitne (viem co si RNG o autoimunitnych ochoreniach myslis a dufam ze to tak naozaj je a tie patogeny postupne znicim)su len spomalovace. Preto ich ani nenazyvam lieky ale spomalovace a o tabletkovych neviem skoro nic. Zlepsenie stavu by priniesla rychlejsia regeneracia myelinu, ta je pomerne pomala a hrozi ze sa znici nervove vlakno-to uz potom len kmenove bunky pomozu, buducnost ukaze.
co myslia pod tou 70% ucinnostou tych novych liekov.
Vyliecenie SM
Spomalenie postupu SM,
znizovanie nasledkov SM(priznaky)?
Ahoj betynka5, na SMku je tu www.zdravie.sk, je tam ponuka aj alternativnych spomalovacov, ale co viem o tabletkovej liecbe pre SM, tak zatial nie je schvalena, len sa testuje v roznych studiach po roznych nemocniciach, nieco by malo prist na konci roku 2009. Tych test liekov je viac, vraj uspesnost okolo 70%. Do tejto studie sa moze zaradit myslim kazdy-ja som tu ponuku dostal a odmietol, je tam moznost ze budes dostavat placebo. Viac info aj o liekoch tu: www.sclerosis-multiplex.sk