Ja by som sa chcela spytat:)ze ako by ste reagovali,keby svoje 14 rocne dieta,po druhy krat behom polroka nacapete s cigaretou..ale pri kofole=)) s ludmi ktori tiez fajcia...Moja matka to uz nechce riesit,zakazala sa s mojimi priateli stretavat,ze ma davaju na zle chodnicky(nefetuju,nehulia travu,a ani nejak extra nepiju!!!)Ako jej mam uz dpc vysvetlit ze ONA mi TO nezakaze,KYM to nedojde mne?!
Dakujem za odpovede:))
Váš názor-Fajčenie a zákazy
UTOPIA
prave som jej precitala tu tvoju spravu:)).....prvu..o ovoci:Da povedala ze ona to chape,ale nemoze mi povedat:tak fajci,nic ti nespravim....Kedze aj ona aj otec fajcia,viem kolko na to minaju..blevh.
utopia, mas pravdu, ale ono je rozdiel ci niekto zacne v 14tich alebo v 20tich, cim je clovek mladsi, tym je to horsie..Len haluz je ze najskor to clovek nechce vzdat preto lebo mu to rodic zakazal, akoby napriek..a potom je uz neskor uz je navyk..Moja kamaratka zacala tiez fajcit v 14tich, prave tiez tak sa vadila bez ucinku s matkou, nam povedal ze by aj prestala, ale nedopusti aby jej mama vyhrala..a teraz po rokoch-je dospela, a fajci ostosest, a ked ideme sadnut a povieme jej ze si len zle robi, tak uz prestat nechce..uz to patri k nej..
NACO TI JE CIGARETA???!!! Nie si zavisla, na co ju potrebujes? Chces niekoho "ohurit"? Dnes to nie je lacna zalezitost..radsej zajdi do fitka.
Tak to asi ziadny vyzname nema..Kedze si na gympli a mas super znamky, myslim ze budes mudra holka, takze byt rodicom, asi by som vsadila na vysvetlovanie..Neviem ale podla toho co pises, tvoja mama to akosi uz presvihla, myslim to ze si mala vybudovat u teba autoritu skor a nie v 14tich ked fajcis..Naco praktizovat neefektivne tresty?Potom je to decku iba na show..
Zakázane ovocie najviac chutí. Ono je zbytočne zakazovať,lebo ked dieťa chce fajčiť aj tak bude,može matka kričať. Mne mama tiež kedysi našla cigy a polamala ich aby som nefajčila aj tak som neprestala kupila som si nové. Ked človek nechce prestať nijako ho nedonutite.
:D.heh no nech ma kluudne zbije...ja sa aj tak vzdy smejem ked ma bije..to je jedno...ale ja nechodim po nociach,ja mam vynikajuce znamky,studujem na gymnaziu,som normalny clovek,fajci kazdy tak preco aj ja obcas nie?nie som ziadna socka alebo nieco podobne...
Ale naozaj nechapem naco su tresty.napr my sa hadame tak cca raz dva krat do dna pravidelne....a obcas ked uz to prezeniem da mi trest tyzden bez notebooku...ale vzdy to tak je,tak AKÝ vyznam to ma?ze si aj tak dovolujem a nepoucim sa z toho?
Moja byvala spoluziacka na strednej skole-v 17tich,raz prisla domov opita, a jej matka na nej doslova a do pismena zlamala varechu..Nie som za fyzicke tresty, skor za normalne rozhovory, ale keby som si uz nevedela poradit s deckom, asi by som naozaj po tej vareche siahla..Viem ze to nie je spravne riesenie, ale vies ty si myslis ze tvoja mama na teba nemoze-zakaze ti, urobis si po svojom, zbila by ta, kasles na nu..ale si este prilis mlada a hlavne neplnoleta..Moja znama mala brata, 15rocneho, nevedel sa vpratat do koze, neposluchal, chodil po nociach, fajcil,po diskotekach,nebola s nim mozna dohoda ani po dobrom ani po zlom..trvalo to hadam tristvrte roka..az ich to prestalo bavit..Varovali ho, nezabralo..dali ho do diagnostickeho centra=reedukacny domov.Ked ho tam viezli, sluboval hory doly, aj tak ho tam dali..bol tam pol roka..teraz je uz doma, je ako vymeneny, poslucha ako hodinky..;)..Takze ver, rodic ak chce riesenie vzdy najde..
No mne sa moze vyhrazat len mojim notebookom,ale to nech neskusa,lebo mi staci tyzden bez neho,a som umretá....Ine by mi absolutne nevadilo....kašľala by som na to.ale ved v MOJOM veku ona robila to isté,a ocino(Vačší realista)taktiež...Tak preco nie lol?
no pokial by to bolo uz druhykrat..asi by som nemala vela trpezlivosti..Nesuhlasila by som s fajcenim a keby mi decko povedalo v 14tich ze aj tak bude fajcit asi by som varovala ze ak ho nacapem tak ho zderem a ak by som ho nacapala aj by som ho zdrala..V 14tich, nehnevaj sa, si este stale dieta..Vies co robia cigarety s tvojim zdravim?Cize najskor by som na to sla pekne, vysvetlila preco nechcem aby fajcilo, atd. a keby to nemalo ucinok, pristupila by som k drastickejsim metodam..napr. odobratie akehokolvek vreckoveho, zakaz ist na akukolkovek brigadu, zhabanie mobilu, pocitaca,do 18hodiny vecer doma..:))moznosti je vela..
mNo..Ako vidím,každý tu na moj problém kašle..