Mam taky esteticky problem v marci mi vybrali niekolko znamienok a stale sa mi nechcu zahojit, vznikaju mi z toho keloidne jazvy. Uz som investovala aj do dermatix gelu, lebo contractubex mi vobec nezabral, ale vysledok skoro ziadny. Tie jazvy su stale velmi cervene a vypukle. Poradte mi prosim, ak mate s takymto niecim skusenosti.
Keloidne jazvy
princeznicka,prepac ale vobec nevies o com hovoris.ja som bola vzdy zdrave dieta a keloidne jazvy som zdedila po svojej mame.a po mne ich zdedil syn ktory bol od detsva tiez mimoriadne zdravy a odolny.nemam na to dokazy ale vychadza mi ze to bude dedicne a v nasej rodine zo strany matky.pred asi 25 rokmi som citala clanok v casopise o tom ze v sovietskom zväze(uvadzam vtedajsi nazov) vyvinuli liek na keloidne jazvy.bohuzial si nepamätam viac podrobnosti,len to ze v dohladnej dobe by sa mal objavit na trhu.cakam do dnes.ten casopis bol cesky a myslim,ze sa volal AZET zaujimavosti-alebo nejak podobne.ja som uz dost stara na to aby som bola zvyknuta,ale trapi ma to u mojho syna.contraktubex je beh na dlhe trate a bez vysledkov,alebo s minimalnymi vysledkami.ak viete niekto o niecom lepsom,dajte vediet.pred par rokmi som bola na operacii zlcnika a jeden doktor mi spominal naplaste s tym ze potom sa o nich porozpravame. bohuzial uz nebola prilezitost.dakujem za akukolvek radu ktora by ulahcila zivot mojmu synovi.
ja sa o nico buchne poskrabem si kozu do krvy a hned mam na 5 rokov ranu.cervenu stvrdnutu kozu na tom istom mieste.Pomohlo mi more a slnko ,,fakt to vypalilo a zosupalo sa to aspon na rok mi to pomohlo..No nohy mam sami skrabanec,,vypadaju ako ruky narkomana:}}aspon som niecim zaujmava, vobec nemam s toho komplexy a vsetci si myslia ze aktivne sportujem,,,a ze to mam s toho ,haha,sice kazda nesikovnajazda na bicykli mi urobi taku ranku. klduen svoje nohy nechavam na obdiv aj tak.su aj horise veci.do kremov neincetujem ,nic vobec nic nepomaha je to len minanie penazi.
Neviem či je to tou imunitou, ja som myslím imunitu oslabenú nikdy nemala a aj tak keloidné jazvy mám. Aj lekári už to veľmi operovať nechncú lebo väčšinou sa to vráti. Ja som po troch operáciách keloidných jaziev a vo veľkosti je to to isté, lebo sa to vrátilo, ale už to aspoň nie je také červené a vypuklé. Jednu operáciu som absolvovala na kožnom oddelení - v celkovej narkóze mi to vypáli laserom, ale to sa obnovilo a 2 som absolvovala na plastickej chirurgii, kde sa to snažili nahradiť mojou vlastnou kožou, ale aj tak sa to vrátilo. Tiež som na to používala rôzne silikónové mastičky, náplaste... Asi najlepšie bude keď sa človek s tým naučí žiť a správne to maskovať. A hovoríš tu o estetickom probléme, áno máš pravdu je to len estetické, ale prajem ti okolo teba veľa ľudí, ktorý ťa budú povzbudzovať, že sa dá s tým žiť a milovať ťa presne takú aká si.
nikol,je to problem v tvojom imunitnom systeme,predpokladam,ze castejsie si chora,alebo si aspon niekedy v detsve bola,alebo si mala exemy,alergie,atd.Proste sa tvoj organizmus tazsie vysporiadava s nejakym zasahom.Niektori su na tom az tak,ze aj ked sa poskriabu,zahoji sa im rana keloidnou jazvou.Skus ist na to tak,ze neliec uz vzniknute keloidy,ale skus im predist.Ak este mas nejake znamienka,daj si naraz vybrat len jedno,s tym,ze pred tym nejaky cas uzivaj vitaminy vo forme doplnkov vyzivy,ale aj vela ovocia a zeleniny-aby sme posilnili imunitu.Tiez na zakrok nechod urcite vtedy,ked si chora,ani len banalna chripka,trosku upchaty nos,a ani pocas menstruacie-vtedy je tiez organizmus slabsi,tazsie by bojoval proti niecomu "cudziemu". No a potom po operacii si chran ranu,a natieraj si ju kalciovou mastickou,pripadne uz hned po par dnoch Contractubexom,alebo Dermatixom. Drzim palce.