Zaujimalo by ma ci je pravda ze sa partnerom s rovnakou krvnou skupinou (napriklad A pozitiv) moze z tohto dovodu narodit postihnute dieta alebo ci to vobec nejako ovplyvnuje dietatko, kto mi poradi? Dakujem
Rovnaké krvné skupiny
aljoska to bola ironicka poznamka :)
psss,prečo by to mal byť zázrak,že majú všetci rovnakú KS?Je to normálne.
daja no to je zazrak ze s manzelom mate KS A a aj vase deti maju acka :-)
rovnaké KS nie sú žiadnym problémom.Problém može nastať vtedy ak je matka Rh-,partner Rh+ a dieťa zdedí Rh faktor po otcovi.Tak ako píše bobika,vtedy može matka vytvárať protilátky,ale to sa všetko sleduje.
naozaj sa obávať nemusíš. My sme obidvaja 0+ a máme krásneho zdravého syna.
Keby to bola pravda s tými rovnakými krvnými skupinami, tak koľko detičiek by bolo postihnutých? A ľudia by sa dávali do kopy len na základe krvných skupín...Ja som RH- a priateľ RH+. Teraz som druhý krát tehotná a počas tehotenstva mi brali asi 3x krv na protilátky.Takže bez obáv.
Súhlasím s alicab. Ja s manželom mame rovnaké KS, práve A plus. Máme dve deti, syn má 22 rokov a dcera 19. Sú múdre a \\\"normálne\\\" . Syn už pracuje a dcera si akurat dorobila angl. gynm. a ide študovať do Londýna. Vôbec sa neboj, problem to naozaj nie je žiadny!!! A ešte, aj deti majú krvnú skupinu A. Máme ju všetci štyria :=)
aj ja som počula o tom, že ked maju rodičia rovnaku krvnu skupinu, tak dieťatko môže byť postihnute, no kamaratka, čo vyštudovala biologiu povedala, že je to nezmysel (a taktiež sa ma pytala odkial to mam, že kto širi taketo nezmysly.. neviem odjakživa som si to myslela, no nikdy sa ma to netykalo, tak som to neriešila..)tak ma ukludnila,lebo aj ja s priatelom mame rovnaku krvnu skupinu..
Rovnake krvne skupiny nie su ziaden problem (fakt nechapem kto siri tieto nezmyselne povery). Problem je len vtedy, ak ma matka Rh faktor negativny a otec pozitivny (cize pozitivny Rh faktor bude mat s vysokou pravdepodobnostou aj dieta). Vtedy je potrebne podat uz pocas tehotenstva resp. po porode injekciu Rhega, ktora zabrani tomu, aby matka vytvarala protilatky. Cize je to zvladnutelne a dieta bude ok, len na to musi lekar vcas prijst (vysetrenia na Rh faktor su vsak u nas standardom).
presne ti povedať neviem,pozri niečo na google