Mám 4-ročnú dcérku,ktorej som cca pred rokom objavila šedivý vlások. Pred pár dňami som našla ďalší. Nie som úzkostná (veď sme si preskákali už oveľa závažnejšie veci...), ale vzhľadom k tomu, že má takmer čierne vlásky, tak mi to \"udrelo\" do očí. Prosím Vás, máte s tým niekto skúsenosť, príp. nejaké vysvetlenie? Mne sa to totiž nezdá v poriadku, len dúfam, že to nie je prejav nejakej skrytej choroby, nerada by som niečo zanedbala. Ďakujem za každý podnet či radu.
šedivenie vláskov
mira - ďakujem za zaujímavý postreh, ja sa snažím soliť v minimálnej miere, ale musím na to upozorniť aj mojich rodičov, tí to niekedy s tou soľou preženú, ale malá tam chodí len veľmi sporadicky - cca 4x ročne. Tie šedivé vlásky má v prednej časti hlavičky na ofinke, môžeš mi, prosím, povedať v ktorej časti tela by mohla mať ten sťah a čo s tým? Ako to riešiť (samozrejme okrem radikálneho obmedzenia soli). Veľmi pekne Ti ďakujem za odpoveď.
jasne pozriem sa,je to v knihe-JEDLO AKO LIEK,JEDLO AKO JED...PEKNY DEN...
..ja som tiez niekde citala,ze nie je to len zo stressu a dedicne,ale aj nejake vit.alebo miner.ked chybaju tak sediveju vlasy,ale teraz si nespomeniem ake/vit.a miner./...moj syn tiez nebol v stresse a ked bol maly tak som mu tiez nasla vzadu jeden sedivy vlas,a ako ty pises nicolka-hned mi udrel do oci....teraz ma 18-nast uz za chvilu 19-nast...ale neviem ci este ho tam ma, ci nie...musim sa niekedy na to pezriet...
Nicolka, šedivenie vlasov je zo soli, tak dávaj pozor, koľko slaného dieťa zje. Deti všeobecne majú menej soliť ako dospelí. Slané sú i syry, konzervy, chlieb a hotové jedlá, to treba zarátať.
Poukazuje to na sťah v niektorej oblasti tela, podľa toho, v ktorej časti hlavy sa to objavilo.
možno to bol len "jeden odumretý"vlások,myslím ,že si dobrá mamina,takže stres by som vylúčila,držím palce ,aby to nebolo nič vážne!
mirka23 - mojej malej zatiaľ odťatie hlavy sekerou nehrozilo a dúfam, že ani nebude hroziť, ale ďakujem za Tvoju reakciu. Psychol.vyšetrenie sme absolvovali, je to dievčatko s IQ 130 a psychicky úplne v poriadku, takže v tom to asi nebude. Skôr mám obavu, či to nebude mať príčinu v nejakom somatickom probléme.