Dnes sa nechtiac stalo,ze som si prerezal materske znamienko ktore mam na ramene. Ma priemer 0,7 mm a teraz je rozpolene na polovicu. Chcel by som prosim Vas vediet co sa moze stat,pripadne co mam robit aby bolo vsetko dobre. Na meterske znamienko som pouzil naplast lebo trochu krvacalo ( asi taka vecsia kvapka). Prosim o radu skuseneho a seriozneho cloveka. Za odpovede dakujem.
PREREZANE MATERSKE ZNAMIENKO
ellle,sa nebojíš,že si ho hrebeňom natrhneš?
clapec,nič sa nestane,keď ti ho vyrežú,lebo oni si vyrežú aj trošku z okolia pre istotu...neboj a zajtra bež!Duchom budeme všetci s tebou:-)
Ja uz som "imunna" voci strachu, aj ked si znamienka kontrolujem, mam ich asi 20 na odstranenie, plus malicke...na hlave mam jedno o velkosti lentilky ci fazule, brutalne vypukle, strhnite ma rovno z koze!! :-D
kakaove mliečko:-)) kašli na to,nič neskúmaj...ja som posiata znamienkami ako makom:-)) treba mať prehlad ktoré aké je ale zase sa netreba sledovať vkuse....
Uch, dik Ethel...Tusim nasledujucu polhodinku aj tak stravim skumanim mojich materskych znamienok...od prvej po poslednu :-/
ako zistíš,že sa ti zvrhlo??To ak chceš čakať na to,tak to už potom ani nič nerieš...nechápem.
Môže sa to zapáliť,začať mokvať,zdurí sa-opuchne,zmení tvar a farbu,zväčší sa,...Treba to riešiť kým sa tieto zmeny objavia,nie čakať.Hlavne si to nevystavuj na slnku!!!
kakaové mliečko-ty sa tiež zase nestresuj hneď...treba si dávať pozora,le zase ak si myslíš,že po roku sa ti objaví niečo na znamienku,ktoré si si rok predtým natrhla....to by sa ti objavilo do pár mesiacov.
Clapec...boze moj! Ze sa este pytas co sa stane...ty este stale uvazujes ci ist, co??? Vlastne ty mas v plane neist! Mojko...mozno je pointa v tom, ze tych prvych 7 dni si ani neuvedomis ze sa nieco deje lebo to neuvidis...a ked si ich odpiskas, tak bude uz neskoro...chce tym povedat, ze tych 7 dni je osudovych...chapes...7 days...Samaraaaa, BU! :D Mno ok...uz drzim klapaka :D...Ale vazne ta nechapem...vsak nie si uz decko...ci hej? Max popros mamu nech s tebou zajde...boze, nebran sa tomu a CHOD! Lebo ak sa to nebodaj ozaj zvrati v zlé, a ty nepojdes, tak amen...uz pre teba pride len pani s kosou...(sorry za morbiditu, ale uz pochop ze toto nie je sranda)
Este jednu otazku.. Nemoze sa nic stat ked to znamienko vyrezu ? A co ked sa tie pripojky k tomu znamienku vtedy zvrhnu?
Inak melanom je najagresivnejsia forma rakoviny, metastazy sa siria do celeho tela, do vsetkych organov neskutocnym tempom. Ja si myslim ze ked mu to mokvalo, uz vtedy bolo neskoro.. Prevencia je v tomto pripade na 1. mieste.
clapec, no kludne môžeš ísť spinkať s tým že ráno pôjdeš na kožné nech ti ho dajú von! Radšej pol dňa u lekára akosa potom trápiť. A ozvi sa ako si dopadol!Páčko schledáčko.