Dlhšiu dobu- 3/4 roka užívam na spanie zopiclon, vždy ked s tým chcem prestať pride nejaká nepríjemná udalosť, ktorá mi nedá spať,žiadny persen a podobné bylinky nepomáhajú,čo mám robiť?
Lieky na spanie
Ja beriem 0,25 mg Neurolu na noc a po nom spim ako zabity.Je to najmensia davka,aku mozem zobrat,a napriek tomu mi to staci na to,aby som zaspal.Dobre skusenosti mam aj s Omega 3 alebo Gingio(Ginko biloba)
Co sa tyka Stilnoxu, tak jeho udajna nenavykovost sa nepotvrdila, su ludia, ktori sa z neho musia liecit na odvykacke a maju aj burlive abstinencne priznaky. Pri beznom OBCASNOM uzivani by som vsak z toho ziadny horor nerobila, casto je tabletka na spanie mensie zlo ako nasledky nedostatku spanku. Pri praci na zmeny (nocne) by som asi najprv skusila melatonin az potom stilnox alebo zopiclon.
Ja som uz vyskusala vsetky mozne prirodne prostriedky,caje aj homeopatika,ale nepomohlo nic,nakoniec som ostala pri lieku STILNOX,ale beriem ho len v ten tyzden,ked mam 5 nocnych a nemozem cez den spat.Spim tak 5 hodin,neboli ma hlava a v noci v robote v pohode fungujem.Zaujimave,ze v noci spim inokedy normalne,len mam lahsi spanok a zobudim sa na kazdy zvuk.
Ahojcek, ja uzivam momentalne neurol na uzkost-vzdy sa po dlhsom case objavi z nicoho nic...ale mam uz dlhsiu dobu problem aj s nespavostou..mala som davnejsie uzivat na spanie zolpidem mark, ale neuzivala som..myslela som, ze nespavost zvladnem sama..chcem sa opytat ci ma niekto skusenost s tymto liekom..a ci mozem uzivat spolu s neurolom? dik za kazdu odpoved..
Tu je napr jedno vedla druheho zmes na anemiu a zmes na spanie:
www.mitamins.com
pod caj myslime normalny caj, cierny ci zeleny(camelia sinensis)
Pozrel som si to na tu absorbciu zeleza a matu, a nasiel son v literature pravy opak!
Mata(mint) zvysuje absorbciu zeleza. Co znizuje je caj a vervain(verbena)
Na to je vacero studii, napr:
content.karger.com
to ze nespis je stres to je jasne ale skus idśt inou cestou...skus telo zbavit bordelu...vplyvom stresu mas oslabenu imunitu a do tela sa dostavaju toxiny...treba ich dostat von..potom budes problemy vnimat inak a aj lepsie spat
V USA je zauzivana ludova medicina na spanie, pohar tepleho mlieka a lyzicka medu.Kazdy tum to pozna. Ale ked sa zamyslis, co za tym je, med je bohaty zdroj vitamnov B a mlieko zdroj tryptophanu, Cize hovorime o neurotransmiteroch.
Preto odporucam alebo St Johns Wort(1 gram pred spanim) alebo 5-HTP(50-100 mg).
Pre niektorych su to ine neurotransmitery, nie len serotonin . Moze to byt nedostatok vapnika, horcika, draslika.
Preto odporucam brat aj aspon jednu tabletku mineralov na kosti so spirulinou pred spankom.
Pre niektorych su to choliny, ktorych nema dost, tam odporucam lecitin
Niekto nema dost GABA(gamma aminobutyricka=aminomaslova, kyselina)
To vsetko vplyva na chody v mozgu, klud, pocit pokoja a to vsetko pri nedostatkoch moze branit spaniu.
A nedostatok spanku a chybajuca zlozka hlbokeho spanku znici cloveka velmi rychlo.Vedia k unavam, znizenej imunite, znizenej regeneraciik a hromade nervovych problemov.