Ahojte, potrebovala by som poradit..Viem ze zo zakona ma clovek narok na 4 tyzdne, resp.20 dni dovolenky za rok.Ja nastupujem do prace teraz od jula..to je 6 mesiacov do konca roka,takze mam narok na 2tyzdne dovolenky?Ci tiez na 4?Dakujem
Na kolko dovolenky mam narok?????
nie dni,ale rokov-opravujem chybu
no to mi zatial nehrozi..toto je moja prva praca :)..
Neviem kolko mas rokov,lebo casom budes mat narok na 25 dni dovolenky,ale to uz musis mat nejaky ten rok odrobeny...-to musis mat 33 rokov a z toho 15 dni odrobenych..
Ako myslis ze si nadrobim kazdy den viac hodin?
tomu s tym nahradnym volnom som celkom neporozumela..Ako si to mozem nadrobit a co znamena nahradne volno?
No a co s tym minimom?Moze sa stat ze by som mohla mat aj viac ako 4 tyzdne dovolenky-myslim bud. rok?
A ked ti napr.budu chybat na konci 2 dni,doriesi to zamestnavatel a napr,ti uz odpocita tie 2 dni z novej dovolenky,takze v januari ti nabehne uz len 18 dni a nie 20...Ale to je na dohode so zamestnavatelom.Tiez si tie dni mozes nadrobit a potom pouzit ako nahradne volno..
v statnej sprave to byva-celopodnikova dovolenka..aspon minule som niekde cosi vybavovala a mali zavrete z dovodu celopodnikovej dovolenky..
zamestnavatel ti moze zablokovat pocet dni,ktore predpoklada,ze bude celozavodna dovolenka.
sandra,syn nastupoval do prace v septembri minuleho roka a dostal 6 a 1/2 dna dovolenky./za minuly rok/