Ahojte, potreboval by som poradit, ze co su to take malicke cervene bodky na kozi, vyzera to ako znamienka, len je to cervene. V priemere to ma max 1mm, teda aspon u mna zatial. Ale tvori sa mi toho dost po pokozke, tak preto sa pytam, ze preco a co to vlastne je, diky...
Male cervene bodky na kozi
Tiez to mam , a tiez sa mi zda ze to je z prudkeho slnka, alebo aj z nedostatku slnka , tj vitamin D,
Naoodobne. Vraj jeto cievneho povodu ako krcove zily. A moze to byt dedicne. Za posledny rok sa mi dost objavuju...a bude za tym vycerpanost.strach.stres..a mozno ine.
Ahoj. Mam dlhsie take drobnucke cervene bodky na rukach (mozno 0.1mm, vidiet len na silnejsiom svetle). Ked si prejdem prstom, ze sa mi odkrvi ta koza, tak na par sekund zmiznu. Dnes som si vsimol, ze ich mam o dost viac. Su to tie vlasocnice? Z coho to moze byt? A ako sa toho zbavit?
Ahoj ja sa chcem spýtať toťíš mne sa tie červene bodky robia po tvari chrbate a stehnach no pocelom tele vyskušala som viacero kremoc a stale nič mam stoho strasne suchu pokožku.. a ked si to rozškriabem vznikne chrasta apotom opadne ale zase sa mi urobia dalsie ..
Ak sa ti to tvorí okolo chĺpkou ako keby pri koreni tak kazdá ta bodka je male lozisko najcastejsie sú to plesnové veci. Skús kokosový olej...
Červené znamienka
Angioma senile – drobné červené uzlíčky sýtočervenej a neskôr modrastej až modrosivej farby vznikajú spravidla v tridsiatom až štyridsiatom roku života. Vyskytujú sa u oboch pohlaví, častejšie však u mužov. Ich veľkosť dosahuje niekoľko milimetrov, spravidla bývajú veľké ako špendlíková hlavička. Bývajú mierne vyvýšené nad kožný povrch. Vyskytujú sa jednotlivo, častejšie sú však mnohopočetné. Odstrániť tieto prejavy možno chirurgicky, kryoterapiou alebo elektrokoaguláciou. V súčasnosti najjednoduchším, najrýchlejším a zároveň bezbolestným terapeutickým riešením je laserové a IPL ošetrenie. Princípom liečby je selektívna fototermolýza. Žiarenie pohlcuje krvné farbivo hemoglobín a nasleduje deštrukcia vzniknutého útvaru. Po laserovom ošetrení dochádza v priebehu krátkeho času k úplnému vymiznutiu neželaného útvaru.
a ja to mám tiež
Pokiaľ sa jedná o malinké červené bodky, ktoré nespôsobujú žiadnu bolesť, len sú takým estetickým problémom, môžu to byť popraskané vlásočnice, čiže sú oslabené steny vlásočníc. Aj mne sa zasa začali robiť tieto bodky, robievali sa mi keď som bola malá, to mi doktorka predpísala len nejaké lieky na spevnenie tých žiliek, také preliečenie...
Mám 15 a červené bodky sa mi začali tvoriť na rukách aj na kolenách ... stále sa objavujú a miznú a svrbia nebola som ešte na vyšetrení čo mám robiť ? Nviete poradiť ???
ahoj Ryche,kde sa Ti najviac tvoria tie červené bodky? Na nohách? Alebo napríklad na paži-pri meraní tlaku krvi? Teda v mieste-kde je vyvinutý väčší tlak na kožu a podkožie? zdravím