Chcem zomriet. Uz nechcem zit. Teraz za mna nehovori depresia. Praveze mam celkom neutralnu naladu. Ale ked sa na zivot tak pozriem, tak mi pripada velmi zbytocny. Len zabijanie casu. Nic pre mna nie je zaujimave, cenne, bolestive. Dala som si dole okuliare a vidim svet tak ako je. Naco tu mam byt? Mozno mi napisete, ze kazdy tu ma nejake poslanie. Ale mne to je dost jedno. Nechcem tu byt. Vsetko mi je lahostajne. Bezvychodiskovost ani neviem odkial.
----------------
Detailne popísaná choroba "Depresia" www.zdravie.sk
Telefonické linky pomoci - www.zdravie.sk
Nemam depresiu a predsa chcem zomriet
a len pre info,aby ste si nemysleli ze som mala v zivote asi stastie ked sa mi podarila zmenit sa.Pracujem v zahranici aj s priatelom,priatelovi sa pred 3 mesiacmi stala nehoda ,musel odist domov na operaciu,do teraz je doma a musi sa zotavovat,takze ostala som tu sama,dalsia vec problemi v praci,kolegine Slovenky,podotikam siju na mna Intrigy,je to zavist pretoze ja jedina mam svoj byt a oni byvaju vsetky v praci,takze som hlavna tema ked odidem po praci domov ,rozoberaju kazdu moju vetu co poviem,to som sa dozvedela od jednej s mojich kolegin.takze tiez to nemam lahke,nikto sa ma nezastal,nepomohol,kazdy sa mi obratil chrbtom,kazdy si hrabe na svojom piesku.Takze aj toto ma velmi posinilo,Vsetko zle je na nieco dobre alebo ZIVOT JE VELMI JEDNODUCHY TO CO DAVAME,DOSTAVAME SPAT.
ahojte vsetci trpitelia tejto planety.Chcela by som vam vsetkym povedat zopar pravdivych viet o nasom Zivote,preco sme tu.Kazdy jeden z nas sme jedinecny,nikto a nic na svete za nas nerozhoduje,rozhodujeme za seba len mi sami,len mi sami si vytvarame buducnost tak ako nase mysel premysla tak sa nam v zivote dari.Ja som bola velmi uravrety clovek,velmi hanblivy,plachy.Verila som skoro kazdemu kto sa na mna usmial,to som este nevedela ze je to falos a pretvarka.V zivote sa mi zacali diat nepekne veci,brala som to ako osud a vravela som si asi to tak ma byt.Po nejakych tych rokoch,presne pred 2.rokmi sa vo mne nieco prebudilo a ja som sa nad sebou zamyslela a povedalal si preco by som mala dalej trpiet ked sa to da zmenit.Kupila som si knihu,pretoze ku psychiatrovi som nechcela ist.Nechcela som brat lieky na Depky...Kniha s nazvom TRENIHG DUSE,to bola moja prva kniha,na zaciatku ked som ju citala,nerozumela som tam vela veciam,nejaky rok presiel a ja som sa dostala k dalsej knihe MILUJ SVOJ ZIVOT tiez velmi zaujimava kniha plna Lasky k sebe aj ostatnym,zacala som tu knihu pomalicky chapat a v mojom zivote sa zacali diat zazraky.Nebudem to tu vsetko rozpisovat,ale ked pisem tento prispevok,placem pri nom,pretoze je mi luto kolko ludi sa vzivote zabilo a ani si nedali sancu aby nasli to Stastie,ktore mali vsetci samovrahovia v svojej dusi.kazdy jeden z nas mame v svojom podvedomi obrovsku silu,musite ju len prebudit,ak chcete nieco zmenit,mna prebudila Kniha MILUJ SVOJ ZIVOT.Som vdacna ze existuju ludia ktory mi chcu pomoct,a su plny lasky.Dakujem
noo ved prave ja som prestala mat uplnu chut zit..ked som najviac potrebovala podporu vtedy sa ku mne skoro vsetci otocili chrbtom..a stracam pomaly vsetkych..uz aj pomaly moju najlepsiu kamosku vlastne jedinu kamosku a rodina sa mi otaca chrbtom..takze ja uz nevladzem..som uplne na dne..uz len rozmyslam nad tym jak sa zabijem..ako to teraz vidim vela ludom chybat nebudem..vzdy ked si myslim ze je super tak pride nieco kde to super sa meni na chcem umret ale to chcem umret uz je asi kazdodenne..
Wilhelm,
Face of agony sa z toho dostala a jej posledný príspevok bol plný optimizmu a nádeje do života. Nakoniec našla zmysel...
Je to hlavne o ľuďoch, ktorí nás obklopujú a o tom, či sa cítime byť nimi milovaní. Či niekomu na nás záleží, či sme pre niekoho potrební. Ak túto lásku necítime a namiesto toho dostávame od iných len rany, strácame chuť žiť, strácame zmysel života.
Wilhelm, máš k dispozícii veľké bohatstvo - čas svojho života. Je to veľa minút, mesiacov, rokov. Záleží len na Tebe, čím ich vyplníš. Určite nemôžeš v tejto chvíli povedať, že každá z tých budúcich minút či hodín nebude mať zmysel. Všetko je v Tvojich rukách, Ty si ten, ktorý môže veľa ovplyvniť.
To, že sa možno cítiš nepotrebný neznamená, že je to pravda. To, že Ťa možno iní nemajú tak radi, ako by si chcel či potreboval neznamená, že si takú lásku nezaslúžiš a že ju nemôžeš preukázať iným. Proti ľahostajnosti sveta bojuj tým, že Ty nebudeš ľahostajným, proti nezáujmu tým, že prejavíš záujem o iných. Jedným drobným dobrým skutkom môžeš dať veľkú cenu hociktorej minúte svojho života. Vďačnosť iných Ti bude odmenou a zároveň zistíš, že pre nich si nebol nepotrebný. Potom už nebude jedno, kedy zomrieš, pretože každú ďalšiu hodinu budeš brať ako výzvu, ako príležitosť zmeniť niečo na tomto svete k lepšiemu. A Ty máš tú moc.
ahoj TAK,si tu?
Vždy sa nájde dosť mudrcov, ochotných poradiť či pomôcť, a to vrátane psychiatrov a psychológov. Skutočnosť je ale taká, že odborníci sú odborníkmi len na oko, pretože je mnoho prípadov depresie, s ktorými pohnúť nevedia. Nezaberajú antidepresíva, a ani psychoterapia. Prečo je tomu tak? Nepoznajú skutočnú podstatu ochorenia a ani narušené pochody v tele, takže nevedia akú pomoc, a kde adresovať. Takže ak odborník povie, že depresia je dobre liečiteľná, tak v niektorých prípadoch určite je, ale v mnohých nieje.
Odborníci majú stále veľké medzery vo vedomostiach o príčinách depresií a adresovaní správnej liečby.
Teraz by som chcel niečo o prvom príspevku od Face of agony. Píše, že nemá depresiu, napriek tomu chce zomrieť. Neutrálna nálada, ktorá u nej prevláda, nestačí k pozitívnym pocitom, ktoré motivujú k chuti žiť. Takže pokiaľ nebude mať pozitívne zážitky, respektíve pocity, tak to nie je motivujúce k životu. Človeka baví len taký život,ktorý obsahuje pozitívne podnety. Ak sa nejedná o psychickú depresiu, ktorú človek dokáže ovplyvniť svojím postojom, tak sa môže jednať už len o fyzickú depresiu, ktorú môže človek odstrániť len vtedy keď odstráni fyzickú príčinu. A to nie je také jednoduché. Túto záležitosť nemajú zvládnutú ani odborníci, nieto ešte laici. Takže stále je čo doháňať.
Ach ludia bozi, len ziadne samovrazedne umysly. To, ze zmysel zivota nevidis dnes neznamena, ze ho nenajdes ani zajtra. Asi neveris v Boha, vlastne cloveku casto ani viera nevie dodat silu do dalsieho dna, ale nebud srabko a postav sa tomu. Nieco sa stalo. Preco nie si stastna? Ak sa to nezmeni, vyhladaj psychiatra, ziadnu hanbu.
WSJ kde si, preco tu nie si, ... napis, ...
WSJ AHOJ ako sa dari, tesim sa, napis, ...