Ahojte, gynekolog mi zistil zvyseny prolaktin v krvi, a mam ist na endokrinologické vysetrenie..Je tu niekto taaky kto uz na takom niecom bol? chcela by som vediet aspon co vsetko mi budu robit:(
endokrinologické vyšetrenie, zvyseny prolaktin v krvi
a ta modrina:D aj mne raz taka riadna ostala:D
no ved mne to tiez tusim tak dako hovorila doktorka:) a suhlasim s tebou..
lololo...no ja ked som volala mne povedali ze mozem prist nalacno keby nahodou trebalo brat krv:)..ale asi budu..len doteraz soom mala modrinu taku strasne velku a nechcem zase:(...a krakra...podla mna by ti mali zobrat krv a dat na rozbor hormonov aby si vedela ze ci je vsetko ok..jednym z prejavov zvyseneho prolaktinu je prave meskanie az vymiznutie menstruacie ako som kdesi citala:)
na znizenie prolaktinu je doplnok yam,(2x1 gram) alebo pouzitie progesteronoveho kremu(pravy progesteron, nie synteticke nahrazky ako progestin a gestagen) 1 lyzicka natret na vnutornu stranu stehien.
Obsahuje 480 mg progesteronu na 1 uncu(oz=28.6 gramu), tj v jednej lyzicke je asi 80 mg progesteronu, z ktoreho sa cast dostane cez kozu do tela.
isto ti bbudu brat krv, lebo sa tam ma ist na lacno..
aspon ja:)
ja mam problemy s menstruaciou-nemala som ju vyse 5mesiacov,gynekolog mi nasadil HAK a povedal,ze sa to upravi.mal pravdu,avsak niekde som citala,ze po vysadeni HAK sa tie problemy mozu vyskytnut znovu,pretoze treba odhalit pravy problem-preco mi meskala men.,gynekolog mi vsak ziadne zvlastne vys.nerobil typu brania krvi atd.-mala by som ho o to poziadat alebo nieco podobne???pretoze,co ak i ja mam nieco s tym prolaktinom-moze to suvisiet s tak dlhym vynechanim menstruacie?
Dakujem za odpovede:)...na vysetrenie idem o mesiac..tak som zvedava..dufam ze tam nebude ziadny nalez:(....ja som mala prolaktin 32 ng/ml a normal je uvadzany max 13,4 ng/ml....a asi mi budu znovu brat krv co? ...hmm zase budem mat velikansku modrinu dva tyzdne:)...ale hlavne je aby to nebolo nic vazne:)...budem sa snazit menej stresovat a snad ked pridem na vysetrenie bude to nizsie:)
Prolaktín je hormón ktorý sa tvorí v adenohypofýze ta je lokalizovaná v mozgu pokial sú hladiny v krvi vysoke spôsobuje u žien výtok z bardavky a takisto poruchy menštruačneo cyklu alebo až úplné vymiznutie menštruácie, na endokrinologickom vyšetrení na základe výslednej hodnoty prolaktínu v krvi lekár zváži ďalšie možné vyšetrenia CT,MRI s cieľom diagnostikovania možného adenómu ( benígny nádor hypofyzy )ktorý tento hormón môže produkovať, očné vyšetrenie. Ale takisto prolaktín môže byť zvýšený pri strese, užívaní niektorých liekov ktoré zvyšujú jeho vylučovanie: estrogeny, neuroleptika,antihistaminika... liečba je hlavne farmakologická ...dúfam že vám to pomohlo