endokrinologické vyšetrenie, zvyseny prolaktin v krvi

titinka

Michaela myslim ze najlepsie je ist za endokrinologom, ten vam iste povie ze co dalej..ja sa chcem este opytat, ci je vobec mozne uzivat HAK ak by som brala lieky na zvyseny prolaktin..vie mi niekto dat odpoved?:)

michaela petrasova

chcem sa spytat,kamoska mi povedala,ze existuje tabletka na upravenie estrogenov v tele,potlacenie ich vzniku. mam problemy s chlpkami,odporucila mi endokrinologicke vysetrenie,viete mi poradit ako sa vola tabletka,pripadne kde si to mam dat urobit.

titinka

lololo...no ja ked som volala mne povedali ze mozem prist nalacno keby nahodou trebalo brat krv:)..ale asi budu..len doteraz soom mala modrinu taku strasne velku a nechcem zase:(...a krakra...podla mna by ti mali zobrat krv a dat na rozbor hormonov aby si vedela ze ci je vsetko ok..jednym z prejavov zvyseneho prolaktinu je prave meskanie az vymiznutie menstruacie ako som kdesi citala:)

RNG

na znizenie prolaktinu je doplnok yam,(2x1 gram) alebo pouzitie progesteronoveho kremu(pravy progesteron, nie synteticke nahrazky ako progestin a gestagen) 1 lyzicka natret na vnutornu stranu stehien.
Obsahuje 480 mg progesteronu na 1 uncu(oz=28.6 gramu), tj v jednej lyzicke je asi 80 mg progesteronu, z ktoreho sa cast dostane cez kozu do tela.

krakra

ja mam problemy s menstruaciou-nemala som ju vyse 5mesiacov,gynekolog mi nasadil HAK a povedal,ze sa to upravi.mal pravdu,avsak niekde som citala,ze po vysadeni HAK sa tie problemy mozu vyskytnut znovu,pretoze treba odhalit pravy problem-preco mi meskala men.,gynekolog mi vsak ziadne zvlastne vys.nerobil typu brania krvi atd.-mala by som ho o to poziadat alebo nieco podobne???pretoze,co ak i ja mam nieco s tym prolaktinom-moze to suvisiet s tak dlhym vynechanim menstruacie?

titinka

Dakujem za odpovede:)...na vysetrenie idem o mesiac..tak som zvedava..dufam ze tam nebude ziadny nalez:(....ja som mala prolaktin 32 ng/ml a normal je uvadzany max 13,4 ng/ml....a asi mi budu znovu brat krv co? ...hmm zase budem mat velikansku modrinu dva tyzdne:)...ale hlavne je aby to nebolo nic vazne:)...budem sa snazit menej stresovat a snad ked pridem na vysetrenie bude to nizsie:)

jasenka

Prolaktín je hormón ktorý sa tvorí v adenohypofýze ta je lokalizovaná v mozgu pokial sú hladiny v krvi vysoke spôsobuje u žien výtok z bardavky a takisto poruchy menštruačneo cyklu alebo až úplné vymiznutie menštruácie, na endokrinologickom vyšetrení na základe výslednej hodnoty prolaktínu v krvi lekár zváži ďalšie možné vyšetrenia CT,MRI s cieľom diagnostikovania možného adenómu ( benígny nádor hypofyzy )ktorý tento hormón môže produkovať, očné vyšetrenie. Ale takisto prolaktín môže byť zvýšený pri strese, užívaní niektorých liekov ktoré zvyšujú jeho vylučovanie: estrogeny, neuroleptika,antihistaminika... liečba je hlavne farmakologická ...dúfam že vám to pomohlo