ma s tym niekto skusenosti? kolko to trva, pocul som ze sa za to aj plati, je to pravda? dakujem
Darovanie plazmy
skúsenosti s darovaním krnej plazmy nemám, ale krv som darovala už niekoľkokrát. Chodievam darovávať v Trnave a tam je personál fakt super. Správajú sa k vám milo, počas odberu aj po odbere sa pýtajú či vám nie je nevoľno. A keď príde niekomu zle, tak hneď okolo neho behajú a určite mu nevynadajú na čo prišiel (ako to niekto písal v príspevku) =)
tak ja som bol 5 krat v Brne a určite budem pokračovat, mám len dobre skusenosti...
prvý krát som bol po odbere trochu unavený ale po pár razoch sa po odbere cítim fyzicky skutočne ešte lepšie ako pred odberom :-D
ale uznávam že niekomu to nemusí robit dobre. spolubyvajuci mal po tom raz modrinu na pol predlaktia ale to sa može stat aj pri odbere krvi. videl som už aj že tam niekto odpadol. ale mne to tak zle nerobí :-)
plus nejaké skúsenosti?
a neviete ako to chodí vo Francúzsku? či môže ísť darovať hocikto a či sa za to platí?
Pozor na to s tým darovaním plazmy, bol som 30 x a taky zapal som chytil ze dovi dopo....chirurgovia to museli riesit+ som chytil nejaku pliagu ....plesen na prstoch...a je to myslim s tou plazmou.....odeberaju vam imunitu organizmu.....uz nikdy viac.....
caute..som slovak a darujem PLAZMU v Prahe,plazma pomaha inym ludom ale tak isto sa s nej vyrabaju lieky..preto si nemyslim,ze kto kolvek kto daruje plazmu a vezme si tych par korun ktore aj tak vacsinou pouzije ci uz na cestu alebo na veci spojene s darovanim plazmy..ved aj ta strava pri darovani nesmie byt hocijaka..a podalsie ked si vyberate lieky v lekarni tak nedoplacate na ne?ja ano..tak preco by som ja mal dat niekomu nieco zadarmo ked mu za to musim platit????a nie malo..tak sa uvedomte s tou moralkou..Personal v Prahe je tiez suprovy,starostlivy,na Slovensku neexistuje...:-((
aj ja chcem darovat krv,len mam 50 kg.Vedia o tom,no aj tak mam prist.Urobia mi kontrolu a ked bude vsetko ok,tak mi ju zoberu.daroval niekto krv pri 50 kg vahe?viem, ze pod 50 sa nesmie...je tu niekto taky???
Ja som par krat bol darovat krv aj u nas a teraz sa chystam aj do hainburgu na plazmu. Nemyslim si, ze "apel na moralku" je uplny vhodny krok. Darovat kvoli peniazom je iste zla motivacia, ale na druhej strane, ludia nie su povinni darovat. Nemusia to robit a ked im my navyse neprejavime ani ten kusok ucty a vdaky, nemozno sa cudovat, ze to robit nebudu alebo pojdu prec. Ja si napriklad neviem predstavit, zeby sa mi na tej klinike v rakusku stalo to, co v BA, ked mi po prvom odbere prislo nevolno a sestricka sa do mna pustila, ze naco sme vobec prisli .. no pardon ;)
cawtee chcem sa spytat kde v ke sa da darovat plazmaa a kolko sa plati za jej odber dakujeem