už asi mesiac mám problém,že hne´d ako ráno vstanem chytí ma dusivý kašeľ..stáva sa to aj počas dňa a naposledy to trvalo asi hodinu..mám alergiu na kadečo-peľ,roztoče..atd..nemôže to byť astma??ako sa astma prejavuje??pora´dte
Je to astma? Čo to je?
Nezdá sa mi to správne zo strany alergologičky, keď máš dusivý kašeľ a zle sa Ti dýcha mala by Ťa zobrať hneď. Dá sa povedať že nie sú lekári ako lekári ako lekári. Fakticky na kašeľ nič nemáš. Skús sa aspoň poradiť v lekárni, snáď Ti niečo poradia.
alergologička o tom vie no objednala ma až o 2 týždne- a to som myselala,že ma vezme skôr..lieky na alergiu užívam-Xyzal a nasonex spray
Ja mam astmu od malicka, maval som strasne
zachvaty kaslu a casty zapal priedusiek vekom sa mi to zlepsilo istym casom to prestalo ale zas sa to vratilo beriem inhlator ventolin inhaler v celku mi topomohlo ked som sa dusivo rozkaslal ale teraz mi doktorka predpisala foster to je na dlhsie uzivanie aby mizmizla astma :)
vie alergologicka, ze sa ti zhorsil zdravotny stav ? mozno ta vezme skor, zavolaj jej
Astma s alergiou súvisí. Astma môže byť spôsobená alergickou reakciou a keďže momentálne všetko kvitne a peľuje, zrejme to Ti spôsobuje problémy. Užívaš nejaké lieky na alergiu? Ak máš problémy s dýchaním, tak zavolaj lekárke, povedz jej že sa zle cítiš, bez obáv. Lekárka by Ťa mala poslať na spirometriu a dať nejaký uvoľňovač na priedušky vo forme spreya. No a musia sa užívať aj antihistamiká na alergiu.
A ty ako alergicka nic neberies??? Vyborny je sprej na pluca TILADE. Ale stoji 1800,-
pri tom kašli mám pocit akoby som sa dusila..ale neviem,či to je zrovna pri výdychu..k alergologičke chodím,no objednala ma až o 2 týždne no neviem či to dovtedy vydržím..pomáha na to niečo??
astma sa prejavuje zhorsenim dychania, najma pri vydychu.
takyto kasel je podla mna skor prejavom alergie
astma sa prejavuje bolestou na hrudi a hlavne kaslanim...ked mas tolko alergie..tak predpokladam, ze navstevujes imunoalergologicku ambulanciu...tak sa nechaj vysetrit na astmu...ale môze to byt len prejav...tvojej alergie..pa