ake s nim mate skusenosti?
Čistec
no to neviem, lebo my byvame na dedine a mne ho svokra alebo znamy natrhaju na luke. Ale neda sa kupit v cajovni? Alebo skus v lekarni ci take nieco nemaju...
Aj man to zaujalo, prosim, napiste, kde sa da cistec zohnat. Dakujeeem!
teta erika a kde sa da kupit cistec???
Ja som tiez spolahnuta na cistec. Deticky umyvam aspon raz do tyzdna - potom spia celu noc, bez toho aby som musela k nim vstavat. U nas je to uz zavedene, ze ked ideme do vacsej spolocnosti predtym varime cistec a umyvame sa v nom. Aj ja ked som bola mala som po krste plakala cely den. Nikto nevedel co mi je a ked ma mama umyla v odvare, ten zhustol a ja som zaspala v momente.
Nikto nevie?
Kde sa dá zohnať čistec?
Bez cisca si zivot neviem predstavit, raz mesacne sa musim zmyt. Stava sa mi casto, ze mam "zoci", prisiel som na to pred 18-timi rokmi.Chodil som po lekaroch a vsetkych vysetreniach, no pritom stacilo jedno umytie v cisci a ako keby som sa znovu narodil. Verim v jeho zazracny ucinok. Fakt to funguje a to som vyskusal aj na ludoch, ktori tomu neverili a az potom uverili ked si to vyskusali na vlastnej kozi, tak pochybujem, ze by to bola len sugescia
Čistec pomáha pri "zočine". Starká spomína, že keď bol môj ocino malý, tak ho jedna tetka uriekla. Bol nespokojný, ani spať nechcel.Umyli ho v odvare z čistca. Ten čaj potom zhustol. Vraj to bolo také ako huspenina alebo želatina, keď ešte nie je stuhnutá. Vyliali to na krížne cesty. Ockovi urieknutie hneď prešlo. O tomto rozprávala v jednej TV relácii aj pani doktorka, že mala pochybnosti o týchto metódach, ale presvedčila sa, keď videla ako ten čaj zhustol. Takže to nie je priamo moja skúsenosť, ale verím tomu.