Ahojte chcem sa podelit o rady. Komu to diagnostikovali nech mi sem napise co robi preto aby sa toho zbavil... A vsetko okolo toho... Dik
Syndrom drazdiveho creva
pri tzv. syndrome dráždivého čreva väčšinou nikomu nič nenájdu ani na gastroskopii, ani na kolonoskopii, človek má v norme všetky krvné testy, aj imunologické a napriek tomu chudne a je slabý, nevie priberať...
Je dobré vynechať mlieko a mliečne výrobky, ktoré zahlieňujú. V akútnej fáze treba jesť skôr zapekajúcu starvu - suché pečivo, ryžu, atď a v kludnejšom období, keď stolice nie sú až také časté treba konzumovať vela vláknin, málo alebo vôbec žiadne sladkosti,vynechať múčniky. Takto sa to dá udržať na znesiteľnej úrovni. a samozrejme vyhýbať sa tresu. Keď už človek absolvoval všetky možné vyšetrenia u gastroenterológa, môže prísť do úvahy ešte psychiater, ktorý ale s tým veľa neurobí, maximálne predpíše lieky na ukludnenie, ktoré aj tak nepomáhajú. Vyliečiť sa to nedá, dá sa to len utlmiť.
Ja som na gastro objednana koncom juna. Moje staznosti - bolest nalavo od zaludka nad pupkom - taka paliva, silna bolest, nevsimla som si, zeby to malo nejaky suvis s jedlom a potom casta stolica - je jedno, ci si dam na ranajky chlieb s maslom a caj alebo na obed maso...Vzdy po jedle musim utekat a stolica nie je velmi riedka. Neda sa povedat, ze to je hnacka, lebo takto musim ist na zachod 2,3,4x denne, viac nie. Co to moze byt? Som stihla az chuda a jem vela a nepriberam. Ale napriklad albumin-proteiny v krvi- mam velmi dobre, znaci to o tom, ze nie som podvyzivena.
A fajcit sa moze ??alebo pitie alkoholu??? a ked nie tak prečo?
vobec nemas za,co......
MARIAA Dakujem :))
MISQA
mlieko a mliecne vyrobky,ZAHLIENUJU...
ale ked nie si na nich alergicka a nerobia ti zle,tak myslim,ze len ked mas nejake problemi ako je chripka atd.v tomto obdobi-staci obmedzit mliecne vyrobky-nejest ich- aby nezahlienovali,inak take jogurty, acidko je len prospesne pre tvoje telo...
caute, prve priznaky bolesti brucha sa mi objavili pred 3-4 rokmi kedy som bola chudokrvna .Doktorka mi predpisala lieky a po nich boli bolesti.Potom sme ich hned vylucili a krce sa objavovali raz za 3 mesiace a neboli take silne a intenzivne.Od Januara len chudnem a uz zomna ide vonku vsetko.Boli sme na vysetrenia v KE aj v Prahe nezistili mi vobec nic .Beriem lieky DUSPATALIN a pri silnych krcoch-zimnica,studeny pot,hnacka,teplota berem ALGIFEN .Chcem sa oyptat preco niesu vhodne milecne vyrobky??? Ked som bola aj na Alergickom vysetreni z krvy a niesom vobec na nic alergicka??? Dakujem
bral niekto lieky CEZERA?
Súhlasím s Kiikou, najskôr Ti pomôže gastroeterológ. Z mojej skúsenosti - z ničoho nič som v 40-tke dostala príšerné hnačky, nijaké lieky na hnačky nezaberali. Bolo to neskutočné, nafúknuté brucho, bolesti, hnačky, hmotnosť šla dolu. Potom mi na gastr. ambulancii urobili biopsiu tenkého čreva, krvné testy a vyšetrením sa potvrdila celiakia. Po prejdení na bezlepkovú dietu tieto ťažkosti prestali, stúpli mi hodnoty železa, vápnika, bielkovín v krvi. Podotýkam, že v rodine nikto nemá toto ochorenie.
rng tak v tom mas pravdu ale co som mala povedat alergologicke ked ona vzdy s niecim na mna vyskoci. a keby som jej povedala ze chcem brat nejake doplnky nie lieky tak to si viem predstavit co by mi povedala a aj tak tieto lieky co teraz beriem mam ich na 2 -3 mesiace takze do vtedy asi nic nezmenim a z tych liekov mi nie je lepsie lebo nie su na to aby mi bolo lepsie ale aby som mala kr. testy v poriadku aspon ja to tak beriem.