Rozhodla som sa prestat brat hormonalnu antikoncepciu. Samozrejme, ze mojmu priatelovi sa to nepaci. kondomy pouzivat nechce. Vraj je to ako ‘hrat pocitacovu hru’. Mam nepravidelnu menstruaciu, takze na plodne/neplodne dni sa spoliehat neda. Momentalne praktizujeme prerusovanu suloz….z coho je tiez flustrovany, pretoze chce este zostat vo mne, ked sa spravi. Urcite si nechcem dat zaviest teliesko(mam iba 28). Ako to riesite vy?…babatko zatial neplanujem.
ja som proti HAK priatel proti kondomom
palomino mozem sa spytat, ze ked uz ste sa zobrali, preco nechcete deticky este? lebo mne to pripada normlane, ze po svadbe byvaju väcsinou deticky dost skoro:-) tym nemylsim nic v zlom len sa pytam:-)
palomio, no akoze pri ybvalom by som nikdy nedovolila ani bez kondomu,a le teraz mam zlaticko, viem, ze chcem byt s nim a uz s nikym inym, proste chcem s nim zostat a zase rodinka by mi nevadila,aj ked na to neni vhodny cas, ze chcem az o par rockov, ale myslim, ze aj pri prerusovanej sulozi, ktoru praktizujeme bez nasledkov takmer 3 roky, je dost velka sanca na "nehodu". Ale zase mylsim, ze pri sexe vseobecne sa treba obavat otehotnenia, nic nie je na 100% ani spermicidny krem. Aj ked myslim, ze by mal byt dost spolahlivy. :-)
Su aj ine moznosti, moj manzel seriozne uvazuje o vazektomii, chystam sa na pravidelnu prehliadku na gyndu, tak sa popytam gyndaka, co to vlastne obnasa, lebo deti fakt este dlhsiu dobu nebudeme chciet a nechcem sa kazdy mesiac bat.
Ja mam 28 dnovy cyklus a ovulaciu citim, ale nikdy by som "uplne uvolnenie" nedovolila:) Na to som prilis velky strachopud.
palomino, no ja som to tak myslela, ze pri prerusovanom styku. Nevyjadrila som sa dost jasne. Aj ked my ho nepouzivame vzdy, len niekedy a vtedy s auplne "uvolni", kedze ja HAk odmietam a kondomy nemusim. Ale zase mam pravidelny cyklus, takze viem kedy su plodne a kedy neplodne dni. TAk bohuzial on bude musiet akceptovat bud prerusovany styk,alebo kondom, ine moznosti nie su.
dakujem, Pharmatex krém je celkom dobry napad. jaaj... ten moj chlap mi dava niekedy zabrat.
Pharmatex vy som pouzila jedine ako ochranu navyse pri prerusovaku.
vies chlapom sa to vzdy vravi, ked nejde o ich telo. Ty mas do seba pchat tabletky, tak to je ok, panovi to vyhovuje. Ale ked ona si ma na svojho krasavca nasadit gumu, tak to uz nie. Ved je to dospely chlap a ma mat rozum. Ked nechce babo, tak smola. Mala si mu povedat ze musis vysadit HAK a bodka. Ak neplanujete babo, tak bud kondom alebo skus pharmatex krem,alebo kapsule, ale to nie je 100%ne. My pouzivame a zatial ok, keby sa babo pritrafi, tak v pohode, zase s tym treba ratat ori takomto sposobe ochrany. Ale ak je pan pohodlny, tak nech si na toho svojho natiahne kondom a moze v tebe zostat aj ked uz sa .... No je to len o rozumnom uvazovani, vidim, ze ty chces, ale horsie to bude s nim. Aj ked nechapem takyto postoj chlapov. My sme sice pouziki kondom asi tak 3x v zivote,ale keby mu poviem, ze od zajtra pouzivame kondomy, tak s tym nema najmensi problem. Je to asi o tom cloveku a o jeho tolerancii.
My tiez pouzivame prerusovanu suloz, manzelovi sa to, prave naopak, paci. Ja mam cyklus pravidelny a viem, kedy mam plodne dni. Hak brat nechcem, manzel nechce kondomy. Kedze vsak dieta neplanujeme, budeme musiet pouvazovat nad menej riskantnou metodou. Asi som ti neporadila, ale aspon vies, ze nie si sama, kto taketo veci riesi.