Prosím o radu.Čo može sposobiť nedostatok krvných doštičiek a málo bielych krviniek?Aké vážne ochorenia hrozia?Ako sa to dá liečiť.Aké vyšetrenia sa robia na hematológii?Mám si už robiť starosti keď nás chcú posla´t na hematológiu?
Zlý krvný obraz u dieťaťa
Už naozaj nikto nemáte tento problém.Prosííím.
QUE ak by nám náhodou hrozil odber kostnej drene tak ako to robia?Bolí to?Moj syn má len 3,5 roka.Ďakujem
Hm, sori za zaberanie miesta.
Neviem, či sa to s odstupom času dostane do správnych uší (očí:)), ale chcela by som povedať svoju skúsenosť s vlastným hematologickým "problémom". Mám chronicky znížené hodnoty krvných doštičiek a bielych krviniek. Prišlo sa na to, keď som mala 7 rokov, odvtedy som bola každé dva mesiace sledovaná u hematológa. Teraz mám 21, no na hema som prestala chodiť už pred pár rokmi. Dala som si urobiť kontrolný odber kostnej drene (už mi ho robili) a zistilo sa, že sa nič nezmenilo. Čiže, vzhľadom na to, že mi za tie roky iba odoberali krv na kontrolu a nijako ma neliečili, vykašľala som sa na to. Začala som sa liečiť sama (prírodné produkty) a som ok. Ale čo je podstatné je fakt, že odber kostnej drene odhalí, či ide o poruchu krvotvorby alebo inú poruchu, je to dôležité.
Neviem, či sa to s odstupom času dostane do správnych uší (očí:)), ale chcela by som povedať svoju skúsenosť s vlastným hematologickým "problémom". Mám chronicky znížené hodnoty krvných doštičiek a bielych krviniek. Prišlo sa na to, keď som mala 7 rokov, odvtedy som bola každé dva mesiace sledovaná u hematológa. Teraz mám 21, no na hema som prestala chodiť už pred pár rokmi. Dala som si urobiť kontrolný odber kostnej drene (už mi ho robili) a zistilo sa, že sa nič nezmenilo. Čiže, vzhľadom na to, že mi za tie roky iba odoberali krv na kontrolu a nijako ma neliečili, vykašľala som sa na to. Začala som sa liečiť sama (prírodné produkty) a som ok. Ale čo je podstatné je fakt, že odber kostnej drene odhalí, či ide o poruchu krvotvorby alebo inú poruchu, je to dôležité.
Ďakujem Ivka 1.
Normálne hodnoty krvných doštičiek sú od 150-400.Tých 77 je málo,ale aj ked ich je málo možu byť dostatočne výkonné.Krvné doštičky-trombocyty majú doležitú úlohu pri zastavení krvácania.Pri ich nedostatočnom množstve može dojsť k zvýšenej krvácavosti.To všetko sa vyšetrí na tej hematologii,malému len odoberú krv a porobia vyšetrenia.A podla výsledkov potom nasadia nejakú liečbu.
Zabudla som napísať že hodnota krvných doštičiek mu vyšla na 77 a lekár mi povedal že má by´t 300.