prosím vás poraďte niečo na bolestivú menštruáciu, ako sa zbaviť tých kŕčov???...okrem antikoncepcie, lebo z tej mi je nevoľno, please poraďte..
čo pomôže na bolestivú meštruáciu!
mne vzdy pomoze tabletka ibalginu a caj - medovka lekarska, rumancek alebo salvia...
Brala som tablety nimed, ale po čase mi až tak veľmi nepomáhal, preto mi lekár zmenil liečbu a predpísal prášky nimesil, kt. sú na podobnom princípe ako spomínaný nimed a tie mi pomáhajú.
Samozrejme, že pijem aj sypané bylinné čaje, lebo tie tiež robia veľa, hl. rebríček obyčajný (myší chvostík), kt. uvoľňuje kŕče a tiež aj medovku lekársku, kt. zas psychicky upokojuje takže je vhodná aj počas menštruácie.
ja kym som nezacala brat antikoncepciu, mavala som OBROVSKE krce, prve dva dni zvacsa az take, ze som nemohla vstat z postele.. uplne nezabralo nic, ale na zmiernenie mi pomahali kvapky ALGIFEN, su naozaj vyborne, ale iba na predpis.. chvilu som brala aj tabletky z reklamy PANADOL femina, ale tie som si musela zobrat minimalne tri, aby sa bolesti zmiernili..
ja osobne odporucam Algifen, v kombinacii s teplym kupelom, a trochou sportu
Vsade odporucam len potravinove doplnky,
su to povacsine vytazky vo forme pilul ci kapsul,
ale nie su to chemicke lieky, ale
prirodne latky.
V odporucenych davkach su klinicky ucinne
(tj je na svete dost velka skupina lekarov, ktori ich pouzivaju s uspechom)
krce su vysledok aj hormonalnych nerovnovah povacsine a yam a ine spominane na to ucinne pomahaju.
Nimed(nimesulid) je NSAID(nesteroidny protizapalovy, podobne ako aspirin, naproxen,alnagon, salicilova kyselina, atd).
Ucinny proti bolesti ale napada zaludok a creva(krvacanie) a nie je velmi dobry na ladviny.