kamaratka ma poprosila,aby som vas poprosila o radu...jej malicky ma 2,5 mes. a ma problem,nevyprazdni sa jej 7-8 dni.niekedy ho boli brusko,masiruje mu ho,cvici s nim...koji ho.pekne pribral,ma aj vetry.niezeby plakal,koliky nema..len ju to trapi ako kazdu maminu,ze jej malo kaka.bola aj u dokt.ta jej povedala,ze je to ok,vraj ine nekakaju aj 14 dni.aby mu nalacno davala,letnu vodu.iny radia rascovy cajik,feniklovy...infakol,hylak...no samozrejme nic nepomaha...je chyba v nej???zle sa stravuje...
Mamicky poradte...
my sme mali problémy s kakaním aj kolikami kvôli tomu, že syn mal intoleranciu na laktozu, ze vraj je to bezne. je to z toho, ze im chyba enzym, ktory rozklada laktozu z materskeho mlieka aj z umeleho a ta sa uklada v brušku a sposubuje nafukovanie aj zapchy. Uz ale dostat v lekarni kvapky s tymto enzymom - Coliprev. Su od narodenia a prirodne. Poznam maminy, ktore s nimi maju dobre skusenosti.
Ešte poraď kamoške,nech mu nič nedáva,Hylac už vôbec nie! Je to úplne zdravé,normálne dieťa a tvoja kamoška je super mamka a to čo si písala, že robí s malým je presne to,čo má robiť. Je skvelá a robí to dobre.
Nechce sa mi čítať všetky príspevky,tak potom prepáč,ak by som napísala to čo už niekto radil. Pri plne kojenom takomto malom bábätku je úplne normálne že nekaká.Píšu to vo viacerých knihách o deťoch - materské mlieko je tak dokonalá výživa,že sa vie vstrebať takmer bez zbytkov,takže v podstate nemá čo kakať.Treba dať na pediatričku,ona vie o čom hovorí. Tvoja kamoška je super mama,má výborné mlieko a malý ho celé spotrebúvava na svoj rast. Zle by bolo,keby nerástol a nebol spokojný,vtedy by som sa bála. A prdy je tiež znak,že mu to funguje správne...Matka si musí dávať pozor na to čo je,nesmie nafukujúce jedlá.Ja som si dávala pozor,ale deti tiež mali vetry a až rok po kojení som sa dozvedela,že som robila chybu,lebo jablko som jedla celé a šupka vraj nafukuje. Na to kakanie - dá sa kúpiť v lekárni,al.zdrav.potrebách tzv.rektálna rúrka,ktorá je presne na uvolnenie plynov a stolice z prdelky. Naše mamy to robili teplomerom.
Tu vôbec neide o to, či bude mať stolicu raz za 3 dni, či 5...
Oveľa dôležitejšia je pravidelnosť stolice a tá je zachovaná. Materinské mlieko je takmer bezzvyškovou potravou. Nech sa priateľka teší, že bábätku poskytuje tú najdôležitejšiu potravu, ktorá sa pozitívne odrazí na budúcom zdraví dieťatka.Nech to nepreženie s veľkým množstvom čaju /hlavne tie hotové granulované, prisládzané,/ pretože deti potom odmietajú mlieko.
ak je kojena, tak to moze suvisiet aj so stravou, ktoru prijmas..najma take exoticke, mandarinky, pomarance, grepy,citrusy, kiwi.. alergizujuce co sa u teba nemusi prejavit, u dietatka moze
ahojte . moja mala má mesiac a pol a celu tvaričku má vyhádzanu aj krk a ušká aj vo vláskoch to má. doktorka nám kázala pridať do vody odvar z otrub ale nepomáha to.neviete poradiť niečo?
ja som davala detom na ruško čajik Hipp spokojne bruško to ked boli maličky on je granulovanyy a teraz im davam detsky čaj+ čaj rasca,fenikel aniz a dost dobre im to pomaha.
S TYM VYPRAZDNOVANIM U KOJENYCH DETI TO JE NORMALNE MOŽE TO BIT 1X ZA TYŽDEN AJ VIAC JE TO O.K MAM S TYM SKUSENOSTI.