Mám otázku čo sa týka dedičstva.Boli brat a sestra obaja mali dve deti-chlapcov.Ale sestra zomrela ked mali jej chlapci(synovia) 6 a 10 rokov.Jej mama po smrti vlastnej dcéry zareagovala tak že si dala ohodnotit svoj (rodičovský dom)a vyplatila dcérine deti ked boli ešte malé a všetko to prevzal a podpísal dcérin manžel.Nehnutelnost bola vtedy (r.1989) ohodnotená na 600tis.Kedže mala štyroch vnukov,týmto dvom vnukom vyplatila 150tis.každému,spolu 300tis.Starká stále ešte žije,hodnota jej domu však stúpla na 4 miliony,ktoré majú po jej smrti zdedit už len synovia jej syna.A nebohej dcéry synovia sa musia uskromnit s bagatelom.Dá sa v tejto veci ešte niečo robit,pokial starká žije.Majú dcériny synovia nárok na doplatenie dedičstva?
Dedičské konanie
Nie som pravnicka ,ale mali sme dedicke konanie.Urcite nic nedosiahnes spetne.Ide o to ze vtedy aj to vypalatenie synom, malo inu hodnotu a vymahanie ex post sa neda.Jedine co sa da je zavet starej matky.ALebo ak s nou dobre vychadzaju tak by sa mali porozpravat.. Vratit jej 300 tis a dohodnut sa ze po smrti sa to zas bude delit,Je to rozhodne nesparvodlive teraz, ale v tom case to asi bolo spravodlive, ak by okamzite umrela v roku 89.PReven v tom nevydim nejaku vyhru .Nemali vtedy vnuci zobrat ani korunu...skoda, ale kto moze vediet co sa uvdeje...
bou,ked chces radu od pravnika,davaju ju bezplatne na jednej stranke,ale nemozem napisat jej nazov,lebo je to proti pravidlam.Ale najdi si tu temu-Téma: CHCEM KUPIT DOM ALRBO BYT V KYSUCKOM NOVOM MESTE/NESLUSI
a tam je ta stranka Ahojky :) Tam poloz tu otazku a pravnik ti na nu da odpoved bezplatne.
aj je tu nejaký právnik,tak ti poradí ale asi sotva sa tu nejaký nájde,skús nejaké iné forum tu su asi dost samé deti.
bou porad sa s právnikmi,neviem či hula alebo sedmikráska o tom naozaj niečo vedia,bez urážky.Právnicky napadnút sa dá všetko.
Už nič.Ale kašľať na to.Zrejme vzťahy v rodine neboli tip-top.
Ma len mrzí že kolká to nespravodlivost,keby jej dcéra nazomrela bolo by to všetko inák,len nemožem pochopit ako mohla matka doslova využit dcérinu smrt len aby mohla prepísat dom na milujúceho syna,dobre totiž vedela že cena nehnutelnosti bude rokmi narastat,vobec sa tým netajila a ani netaji.senilná baba!!!!
skus zistit u notara- dufam, ze sa mylim
*spisat samozrejme*
je to fakt smutne, ale ja myslim, ze uz sa nic neda robit, lebo vy uz ste dedili :( pretoze v papieroch o dedictve mate urcite napisane, ze sa jedna o pozostalost- dom, ktory je ohodnoteny na 600 000 a tych 300 vam uz bolo vyplatene, tak akoby ste s tym uz nemali nic spolocne
lenže starká nechce,dcériných synov nemala nikdy tak rada ako synových synov.Vždy robila rozdiely.Dá sa to nejakým právnym sposobom napadnút?
ak by s tym starka suhlasila, tak moze spysat zavet- ta je hlavnejsia ako dedenie zo zakona