prosim poradte, kto moze.uz 5 rokov neuspesne bojujem s akne....navstevovala som koznu ,kozmeticku, upravila stravu brala zinok a stále bezvýsledne.už neviem čo mám robit....
Dá sa vobec zbavit akne?
gill: ti ktori maju super plet ju maju "zanesenu zospodu", myslim, zet tie stvrdnute tuky maju pousadzane pod kozou a v pleti, ale neprejavi sa to ako akne, pretoze nemaju zvysenu mazotvorbu. predstav si, ze mas flasu s malinovkou, len ked nou potrasies bude pri otvoreni striekat. tym chcem povedat, ze malinovka je vo flasi tak ci tak, len to trasenie(tvorba mazu) chyba a tym padom sa nevytvori zapal(akne) ktoremu sa dari v upchatom pore naplnenom mazom a bakteriami.
zuzic: ja neviem ci budem tak stravovat cely zivot, avsak dufam ze nespadnem spat do pizze a kolacov a sladkosti, totizto odkedy jem takto, nebola som ani raz chora v style chripka a spol.
a ake kremy alebo vodicky pouzivate? ja pouzivam La Roche posay Effaclar. je to sice dost drahe ,ale pomaha mi to,fakt sa mi plet pri pozuviani tohto zlepsi :)
lizanka detske mydli pouzivam uz dost dlho a tiez jem kvasnice i ked neviem ci to pomaha, poradila mi to znama. len sa ta chcem spytat to budes cely zivot sa takto stravovat? nikdy si nedas pizzu ani nic?
Lizanka, mas zaujimavu skusenost. Ale ja nechapem ako je mozne, ze tolko ludi sa stravuje normalne resp. jedia uplne hocico a plet maju pekne cistu. Takisto poznam baby, ktore na tvari nemali nikdy jedinu vyrazku a vobec nezalezi na to, co jedia, kolko jedia, ci su v strese, dokonca si podaktore ani necistia plet. A predsa maju plet bez chybicky. Ako je to potom mozne?
vsetky tie vodicky a somariny mam odskusane, kratkodobe zalezitosti. dlhy cas si vsetko varim sama a vyhybam sa vsetkym tepelne upravenym a zatelpa lisovanym tukom a olejom(okrem panenskych neohriatych), starym syrom a hovadzine(vsetko ako radi RNG), div sa svete, po dlsom case sa mi plet upravila z III.stupna akne na I. ale beda, tyzden dozadu ma kamosi nahovorili na pizzu(samozrejme mastna(!), syr(!)+sunka kukurica), ten isty den aj dalsi syr a par koliesok salamy a biely chleba, vysledok? cele celo hromadne nahnisavo vyhadzane(hody v piatok, vysledok uz v nedelu), doteraz som sa toho este nezbavila. to iste sa mi stavalo aj pri skolskych obedoch-v piatky varili vzdy najmastnejsie a najsladsie-gulasove polievky smastnymi okami, sisky, ryzovy nakyp, moravske buchty, pizzu(po tom vsetkom sme mavali prsty mastne ako slak)atd. a v pondelok som vzdy vyzerala najhorsie. cize mam to overene v praxi 2,5 roka, viem uz, co funguje a Zinerytom a Vichy gebuzinam sa smejem do oci. staci obycajna voda detske mydlo+tvar si striekam GSE-ckom rozrobenym vo vode.
aha takze to sa nemusi davat pravidelne?
mozem sa ty spatat? pouzivas aj make up? ak ano ako casto? co pouzivas na cistenie pleti? aky je postup sitenia pelti u teba a ako casto si pelt cistis? pravidelne?
ja ked sa mi minie tak si idem dat predpisat dalši,potom ti ho može už aj obvodna predpisat ale prvykrat musiš kožnej.ja sa vyhadzujem len pred menš.ale aj ked sa sem tam objavi rano a večer si dam zineryt a rano už to mam suche a vobec nie červene alebo zapalene.je to super vodička...
a inac som pocula aj nieco take ze pasta zubna alebo nejaka maska z drozdia...nepoculi ste o tom?