Skolioza

Príspevok v téme: Skolioza
brigita

Ahojte vsetci, dufam ze najdem niekoho tu medzi vami kto mi poradi a pomoze...
Pred nadavnom som dostala diagnozu - skolioza - je tu niekto kto ma s touto otrasnou chorobou skusenosti? Vobec neviem co mam robit, comu sa vyvarovat, poradite mi nejake cvicenie, stranku, ... cokolvek...

DAKUJEEEEEM
---------------
Skolióza www.zdravie.sk

ajja,ajja

brigita-mne to diagnostikovali pred asi 8rokmi,nosila som rok a pol korzet,bola som aj na lieceni.skrivenu chrbticu mam o 24stupnov..potom som zacala kaslat na to,necvicila som,nechodila som na rehabilitacie a teraz citim,aka som kriva,dokonca aj jednu nohu mam dlhsiu!lutujem to,ze som to tak zanedbala,teraz chcem ist zas k ortopedovi,ale az ked je neskoro..mam strach,ze o par rokov budem ako Quassimodo:-(

mrkva

ja mam od poslednej kontroly cca 4 - 5rokov dozadu 20 stupnovu skoliozu. Poznala som holky, kt. boli na tom ovela horsie a museli im voperovat "tyce" do chrbtice.

[zruseny12]

a aj cvicis?lebo mne tiez bolel a velmi aj svaly, ale ja mam malo aj vapnika/tak s toho bolia svaly/,tak beriem doplnky a cvicim ,no natahujem chrbat podobne ako pilates a svaly...neviem mam svoje cviky vyskusane a kazdy den cvicim podla potreby...a pomaha to na bolest velmi mi to pomohlo...neda sa to ani porovnat,teraz a predtym...a ked zanedbam cvicenie hned sa to odzradli a zacne boliet...

brigita

presne ten isty problem som mala aj ja, doktor mi vlastne ani nevysvetlil o co sa jedna, len som si to precitala v popise mojich rongenov. Ze mam prvy stupen,to snad nieje najhorsie. Ale chrbat ma boli cim dalej tym viac!!!

[zruseny12]

pekny den ilina,mne nepovedali kolko stupnovu len ,ze mam esovitu skoliozu,osteochondrozu a spondiozu a este nieco a to nemozem precitat...vlastne ani mi to nepovedal neurol.len napisal do vysledkou z rontgenu...a ja som si to sama precitala a zacala sa o to zaujimat...