Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Povodne odporucene denne davky (1948) a novsie nazory

Príspevok v téme: Povodne odporucene denne davky (1948) a novsie nazory
RNG

Odporucene denne davky(ODD) povodne urcene v roku 1948 boli v mnohych pripadoch dokazane za nedostatocne roznymi lekarmi, institutami a vedcami z tohoto odboru. Napriek tomu sa tvrdohlavo pretlacaju a je znacny odpor medickej komunity na nich cokolvek revidovat aj napriek vyskumu a dnes aj praxi, ze mnohe z dat treba znacne zmenit

simeon

to si ako dovolis toto tvrdit! nikdy by som nepisal o svojej mame nieco take, keby to nebola pravda. a bud taky laskavy, neobtieraj sa o moju mamu. ani tebe by to nebolo prijemne. nie je tu ani slovo klamstva, to si vyprosim od teba! kto si?

zanzibar

simeon,ty si vybity,ako poistky :))))Tvoj humor a tvoju rec malo kto pochopi :))Niektori si myslia,ze toto,co tu pises o tvojej mame je pravda a zacinaju ta uz aj lutovat,ze si to vobec nemal v zivote lahke.

simeon

RNG. dik za odpoved. ale jedna vec ma este fakt zaujima: naozaj si myslis, ze clovek, ktory ma uz poriadne zdevastovany organizmu a ani jeden organ nepracuje tak ako ma, ma este sancu sa vylizat a fungovat normalne a bez problemov dalsie roky? teraz konkretne mam na mysli moju maminu, ktora sa teda absolutne zanedbava. k lekarom radsej nejde, lebo si mysli, ze by ju iba vylakali. obaja jej rodicia umreli na rakovinu, ona ma velke problemy so srdcom - caste zvierave bolesti, popraskane cievy na celych nohach, krcove zily, zlcnikovy kamen, bolesti pankreasu, zaludka, silnu artritidu a artrozu, zapal stitnej zlazy, trpi na chorobnu unavu, na hlave nema uz skoro vlasy, lebo jej vypadali a nosi parochnu, mava v ustach casto afty, trapi ju herpes na pere a v nose, slabne jej zrak, ma tri hernie na chrbtici - krize dvakrat, hrudnik jedenkrat, osteofyty na krcnej chrbtici, v tele ma boreliu, cely zivot mavala vytoky, mala endometriozu ktoru jej liecili hormonalne, ked som sa narodil cisarskym rezom mala myom na maternici, na vajecnikoch mavala cysty, ma malo zaludocnej kyseliny, palia ju ocne spojivky a nikdy si nemohla malovat oci, lebo ju stipali, stale ich ma krvave, ked je vonku na prechadzke alebo v zahrade vzdy jej tecie z nosa, velmi casto mava zapalene usi, v detstve mavala migreny so zvracanim, operovali jej hemoroidy, ale ma ich znova, mava permanentne zapaly mocoveho mechura, ochorenie obliciek... ani si to vsetko nepamatam. toto co som tu napisal je naozaj pravda, nevymyslel som si ani jeden jediny problem. skor som na niektore tazkosti zabudol. ak si si to docital do konca, napis mi prosim ta uprimne, myslis si, ze takto chora zena sa este ma sancu vyliecit? matka ma 54 rokov a naozaj by som jej rad pomohol, lebo jej zivot, to su permanentne problemy. dakujem ti za odpoved.

RNG

Simeon, ked to chces vediet v hrubej surovej pravde, keby som nebol zacal pred 15timi rokmi studovat a pouzivat doplnky(samozrejme od lekarov, nie od starych babiek) dnes by som tu asi nebol.
Vysoka vaha, cukrovka, zapchate zily, 70 az 80 hodinovy pracovny tyzden(7 dni do tyzdna) by ma uz davno pochovali.
Tak, ako niekolko mojich kamaratov -kolegov v podobnom veku a zdravotnej situacii, ktori sa spoliehali na lieky a svojich lekarov.
Preto som hladal inych lekarov a iny pristup k vyzive, regeneracii a udrzbe zdravia.A definitivne mi to pomaha.
Co sa tyka toho, ze obuvnik chodi s deravymi topankami, to casto plati aj na mna, lebo sa dost zanedbavam. V mojom veku by som nemal uz davno tak tvrdo pracovat.
V prislovi to ale neznamena, ze ten suster nerobi dobre topanky!
Len ze sam seba odsvindluje.

agina

Ja myslim, ze RNG nie je sto percentne zdravy, ako kazdy clovek.U kazdeho sa nieco najde, ale zrejme sa to snazi eliminovat a myslim, ze uz roky uziva doplnky vyzivy.Velmi pekne pisal v jednej teme, ze trpi cukrovkou a ze sa mu drobne poranenia hoja velmi dlho, ale pouziva na to kokosovy olej spolu s cukrom a velmi mu to pomaha.

simeon

RNG., dakujeme za podrobny prehlad. urcite sa nam tato informacia vsetkym velmi zide. predpokladam, ze ty sam a riadis tymito novymi odporucaniami. dovol mi teda otazku: si ty absolutne zdravy, alebo mas tiez nejake zdravotne problemy? na slovensku je take porekadlo, ze krajcir chodi roztrhany a obuvnik bosy. ako je to s tebou? prosim ta, odpovedz, nevyhybaj sa odpovedi, naozaj ma to zaujima aj kvoli tomu, ze mi to pomoze rozhodnut sa ako dalej s vyzivovymi doplnkami.

RNG

Uvediem jeden z nazorov na mozne doplnovanie od dr Allen S. Josephs, tento je pomerne konzervativny, su aj ovela progresivnejsi, ako napr dr Julian Whittaker a ini uspesni lekari a teami:

. Amount Per Serving % Daily Value
Pro-Vitamin A (as natural carotenoids: beta carotene, alpha carotene, cryptoxanthin, zeaxanthin and lutein) Betatene® 5000 IU 100%
Vitamin C (as calcium ascorbate Advan-C®MV 500 833%
Vitamin D3 (as cholecalciferol) 1000 IU 250%
Natural Vitamin E (as d-alpha tocopheryl succinate, and gamma, delta and beta tocopherols) 200 IU 667%
Vitamin K1 (phytonadione) 150 mcg 188%
Vitamin B1 (thiamine HCl) 30 mg 2000%
Vitamin B2 (riboflavin) 10 mg 588%
Vitamin B3 (niacinamide) 50 mg 250%
Vitamin B6 (pyridoxine HCl) 30 mg 1500%
Folic Acid (as folacin) 800 mcg 200%
Vitamin B12 (methylcobalamin) 500 mcg 8333%
Biotin 900 mcg 300%
Vitamin B5 (pantothenic acid as d-calcium pantothenate) 50 mg 500%
Iodine (potassium iodide) 75 mcg 50%
Calcium (citrate, malate) (ascorbate Advan-C® MV) 500 50%
Magnesium (oxide) 250 mg 63%
Zinc (as L-methionine) L-OptiZinc® 30 mg 200%
Selenium (L-Selenomethionine) 200 mcg 286%
Copper (as amino acid chelate) 1 mg 50%
Manganese (as amino acid chelate) 2 mg 100%
Chromium (chromium polynicotinate) ChromeMate® 200 mcg 167%
Molybdenum (as amino acid chelate) 150 mcg 200%
Green Tea Extract (standardized to 98% polyphenols, 80% catechins, 50% EGCG)(leaves) 250 mg *
Acetyl L- Carnitine HCl 200 mg *
Quercetin (bioflavonoid) 200 mg *
Alpha Lipoic Acid 150 mg *
Ginkgo Biloba Extract (ginkgoacease)(standardized to 24% ginkgo flavonglycosides, 6% terpene lactones)(leaves) 120 mg *
BerryVin™ High ORAC Berries (strawberries, blueberries, escobillo, blackberries, cranberries), grape extract and pomegranate extract (fruit) 100 mg *
Fruit and Vegetable Blend [concentrated 100:1 (banana fruit, tomato fruit, apples, strawberries, kiwi, peaches, whole red wine grapes, blueberries, mango, cantaloupe, pineapple, cranberries, bing cherries, red raspberries, red peppers, eggplant, plums, elderberries, apricots, carrots, ginger, beets, onion, sweet potato, white potato, broccoli, spinach, kale, brussel sprouts, cabbage, orange, grapefruit, lemons, limes, spirulina, chlorella, alfalfa, barley grass, wheat grass, rye grass, cauliflower corn.)] 100 mg *
Grape Seed Extract (standardized to 85% phenolic and 75% oligomer polyphenol)(seed) ActiVin® 100 mg *
Milk Thistle Extract (standardized to 85% phenolic and 75% oligomer polyphenol)(Seed)ActiVin® 100 mg *
Mushroom Defense Blend [Cordyceps Mycelia, shitake mushroom, maitake mushroom and reishi mushroom extracts, beta 1, 3-D glucan, AHCC® Proprietary blend (Mushroom Mycelia extract, Candelilla Wax, cyclodextrin, microcrystalline cellulose)] 100 mg *
Hesperedin 50 mg *
Lutein (Targetes erecta) (from 120 mg standardized 5% FloraGLO® lutein extract)(marigold flower) 6 mg *
black pepper extract (Piper nigrum)(fruit)(Bioperine®) 5 mg *
Boron (as amino acid chelate) 3 mg *
Zeaxanthin (Targetes erecta) (from 120 mg standardized FloraGLO® lutein extract)(marigold flower) 300 mcg *
Co-Enzyme Q10 (ubiquinone) (naturally fermented) 200 mg *
Purified Fish Oil (molecularly distilled) 2126 mg *
Omega-3 Fatty Acids 1480 mg *
EPA (eicosapentaenoic acid) 800 mg *
DHA (docosahexaenoic acid) 400 mg *
Other Omega-3s 280 mg *
*Daily value not established.

1. Holick MF, Vitamin D Deficiency, New England Journal of Medicine, July 19, 2007, Volume 357:266-281.

2.Clark LC, Combs GF, Turnbull BW, et. al., Effects of selenium supplementation for cancer prevention in patients with carcinoma of the skin. A randomized controlled trial. Nutritional Prevention of Cancer Study Group, JAMA, Vol. 276 No. 24, December 25, 1996.

3. Lappe JM, Travers-Gustafson D, Davies KM, Recker RR and Heaney RP, Vitamin D and calcium supplementation reduces cancer risk: results of a randomized trial, American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 85, No. 6, 1586-1591, June 2007.

4. Melamed M, Muntner P and Raggi P, American Heart Association's Arteriosclerosis, Thrombosis and Vascular Biology Annual Conference 2008.

5. Goh YI, Bollano E, Einarson TR, G Koren G, Prenatal Multivitamin Supplementation and Rates of Pediatric Cancers: A Meta-Analysis, Clinical Pharmacology & Therapeutics, (2007) 81, 685–691. doi:10.1038/sj.clpt.6100100; published online 21 February 2007.

V uvedenej tabulke su mnohe nove, velmi prospesne doplnky vyzivy, ktor neboli v povodnych tabulkach v tom case vobec prichadzajuce do uvahy, ale dnes podla novsich vedomosti znacne prispievaju k zdraviu na roznych urovniach(obrana, regeneracia,zlepsena latkova vymena atd)