Ake su priznaky sklerozy multiplex?
Ake su priznaky sklerozy multiplex?
IVET, popisujes najma vysledky unavy,stresu, vycerpania, zleho spanku a mozna aj slabej cinnosti stitnej a nadoblickovej zlazy.
Kazde z tohoto sa da ucinne adresovat potravinovymi doplnkami alebo mechanicky, ako napr stres
Na stinu zlazu , ale aj ine zlazy je dobre doplnit si jod a selen. Destresovania radim kazdemu, lebo stres je doslova zabijak, nici spanok, regeneraciu a vedie po case k stovkam zdravotnych problemov, zdanlivo s tym nespojenych.
SM sa dobre vidi na MRI. Pri zaciatkoch treba opakovane po pol roku. TJ ides pvykrat na MRI bud nic - nemas alebo sa nieco najde - nevie sa zistit .. treba opakovat po polroku na potvrdenie alebo vyvratenie diagnozy.
Prosím Vás vie mi niekto poradiť? v poslednej dobe bývam veľmi často unavená , bez akej koľvek príčiny, chvíľkove bolesti hlavy na čele, či prechádzanie bolesti od hlavy smerom dolu krkom,najviac ma však trápi , zabúdanie dôležitých informácii, ako napríklad dátumi narodenia mojich detí, nie však vždy,..zahmlievanie pri písaní a čítaní, občasny chvíľkovy zhoršený zrak, chvíľkove pocity nevoľnosti , točenie hlavy, neschpnosť orientáci v cudzom prostredí, neschopnosť a ťažke zaspávanie v noci...môj stav ma veľmi trápi, hlavne kvôli straty pamäti,moja práca nie je náročná, nevyžaduje si fizickú a psichyckú silu, prosím poradte mi.
Pred 3 mesiacmi mi urobili tomografiu mozgu zistili ze mam nejaky biely flek na mozgu diagnoza bola multi sclerosa urobili mi biopsiu a nasli zapal ,lenze este stale mi nevedia povedat na 100% ci mam tu chorobu alebo nie vydim dobre,neviem spat v noci kludne leba mam bolesti a napinaju sa mi svaly v lytku a v rukach je to velmi neprijemne nevladzem dlho robit ziadnu fizicku pracu lebo sa skoro unavim a stale mam tazku hlavy vzdy by som spala ale nedokaxzem zaspat koli tim bolestiam poradte mi prosim aj mne sa trasu ruky
Pozvánka na podujatie Združenia pacientov s ochorením sclerosis multiplex Nádej pri príležitosti Svetového dňa sklerózy multiplex pod názvom Deň Nádeje.
pýtaj magneticku rezonanciu, aj ked toto je snad masaker vypytat, tam cloveku poslu len ked je velmi zle
Ja sa tiež obávam, že mám SM. Mám váčšinu príznakou. Bol som na EMG tam mi nič nezistili doktorka si myslí, že ide o tetaniu dala mi nejaké lieky, ale veľa mi nepomohli naopak sa mi to zhoršuje.
Ahoj Mato, urcite by ti magneticka rezonancia ukazala ci mas sklerozu alebo nie, ked neukazala tak ju nemas, nemusis sa bat. Podla priznakov to moze byt neurogenna tetania,musis len ist k neurologicke na vysetrenie EMG, mne to dnes potvrdili, ale aj tak idem este na magneticku lebo sa tiez obavam sklerozy, lebo to mame v rodine.
Chcem sa spytat ..mam problemy so zavratmi a nevedia prist na to co mi je. Robili mi preventivne vysetrenie mozgu aj na CT aj na magnetickej rezonancii a vysledky su vraj v poriadku. Ak by som mal Sklerozu multiplex zistili by to na magnetickej rezonancii?
Kto mi vie poradit, stojim hlavne o odbornu radu.
Casto ma boli hlava, bolest vyraza z oci a konci nad zatylkom, niekedy trva aj tri dni. Uz trikrat som brala tabletky na migrenu, na chvilu to ustupilo. Okrem bolesti hlavy som vsak aj prilis naladova, velmi lahko vybuchnem aj kvoli malickostiam, casto sa mi toci hlava, trasu sa mi ruky a zalieva ma horucavost. Stale sa mi chce spat. Tehotna nie som. Moj sexualny zivot je v pohode a myslim ze aj psychicky som na tom vcelku dobre,nemam nejake abnormalne vykyvy. Bezne sa rozculujem nakolko som matkou troch deti a jedno z nich je super hyperaktivne. Viem o com hovorim, pracujem s detmi, som totiz ucitelka. Mam 33 rokov. Takze v skratke:
- casto ma bolieva hlava, oci
- trasu sa mi ruky (asi raz za tyzden)
- som casto ospala
- lahko sa rozculim (aj ked ma to hned prejde)
- priserne ma bolia nohy od kolien dole
- bolieva ma chrbtica, resp. krcne stavce, hlava mi pripada strasne tazka
- toci sa mi hlava, ale mavam nizky tlak 90/60
- nepijem dostatok tekutin, ked si to uvedomim je uz vecer a nestihnem do seba vliat chybajuce 2 litre
- nie som hypochonder
- lekari stale hovoria len o migrene
Ak mi niekto vie poradit, co mi je, alebo ako tieto bolesti odstranit, budem mu vdacna. Neverim vsak na ziadne vychodne reiki, joga a pod. Verim Bohu.
Tracy