co s tymi biopotravinami?

efe

asi pred 2 tyž. v správach sa ktomu vyjadroval nejaký odborník, ktorý povedal, že nemusí vždy platiť, že biopotraviny sú zdravšie. Že ak sa na ekofarme nedostatočne starajú o pôdu, rastliny si z pôdy ťahajú všetky látky aj napr. ťažké kovy. Že sa nevykonávajú žiadne merania pôdy na ekoformách, z toho prír. hľadiska.A vyjadril sa aj k cene, že podľa neho sú tie ceny premrštené, lebo biopotraviny sú práve módnym hitom,že najviac na tom zarábajú práve obchodníci. Inak biopotraviny už robí aj tesco.

elvira

takze si kompletne presla na bio resp. racionalnu vyzivu? kde teda nakupujes? a z coho sa pre teba sklada napr. obedove menu?

fidorka 2

ja som tiež prešla na biopotraviny a racionálnu výživu a finančné ma to nevychádzama tak veľa, nakoľko som úplne prestala konzumovať mäso a mäsové výrobky a obmedzila som aj mliečne veci, a dokonca jem menej ako predtým.

elvira

no na tej stranke som si nenasla moc ceny, ale bola som u nas v BA v auparku a tam su tie ceny nehorazne. ja reagujem hlavne kvoli tomu clanku o biopotravinach na www.bioaktiv.sk . chcela by som sa stravovat lepsie, ale to co za to niekde chcu. ale niekedy je lepsie par korun oferovat na zdravie nie? mas skusenosti aj s internetovymi bioobchodmi?

janka

pre Elvíru: Pozri sa takto na to: Ja na to nemám bohvieaký pozitívny názor. Moja mama biopotraviny konzumuje už asi dva roky. No z toho mi chutí iba kuskus,to sú celozrné cestoviny. Biopotraviny sú síce zdravšie,lebo sú pestované na ekologických farmách,no pre bežného človeka ktorý veľa nezarába sú drahé, a menej dostupné.Myslím to tak,že nie všade nájdeš obchody s nápisom Biopotraviny. Ja som bola v Ke v takom obchode,ale majú tam hrozne drahé veci. Už len mame čo kupujem riasy do miso polievky-to sú morské riasy,ktoré obdahujú draslík,železo.Stojí to 185-Sk. Ale som rada,že už možem zohnať také niečo aj v Mi,ankoľko neďaleko odtiaľ pochádzam. Ja si tam kupujem čaje. Raz som si tam kúpila Roibos s citrónovou príchuťou,lebo vraj to tlmí chuť na sladké. Je to horkej chuti,ale už som si zvykla,pijem ho skoro každý večer. Dávam Ti stránku na tie Biopotraviny v Ke: www.biotrend.sk,tam máš výrobky aj ceny,pozri si to. a napíš mi na to odpoveď,že čo si o tom myslíš.