Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Chripka alebo crevna chripka? Neviem co s tym :(

Príspevok v téme: Chripka alebo crevna chripka? Neviem co s tym :(
stando001

Asi pred 2,5 tyzdnom som dostal nejaku virozu, mozno z prechladnutia, mozno som to niekde chytil. Bolelo ma hrdlo, hlava, koncatiny, oci, proste cely som sa citil zle, ako ked na mna ide chripka. Domacim liecenim paralenom plus a pod. to ustupilo do cca tyzdna. Uz pocas tej choroby sa mi moc nechcelo jedavat, tak som jedol ovela menej. Bohuzial sa to nejako dostalo na traviaci trakt, pretoze odvtedy mi bublalo v bruchu, mal som caste a smradlave vetry hadam aj tyzden, az som siel k doktorovi. On mi odporucil vysadit mliecne vyrobky a celozrnne veci (asi 3 mesiace jem skoro kazde rano acidko s vlockami alebo musli, dost syrov) ze mozno neviem dobre stravit laktozu a potom to tak naduva a smrdi. Docela to pomohlo, uz na druhy den som vetry skoro nemal. Ale zase sa objavil pocit ze sa neviem vyprazdnit, nieco ako zapcha, pocit nadutosti, citil som sa zle. Postupne sa to zmiernilo, dal aj som pouzil regulax rastlinnu kocku, najskor 1 celu a potom 1/2 a 1/2 a uz mam dobry pocit.

Problem je ze stale obcas na mna pride taky pocit zapaleneho hrdla, zacne ma boliet hlava a koncatiny (nohy hlavne), je mi teplo a chce sa mi spat (priznaky ako zacinajuca chripka) a k tomu mam neprijemny pocit na zaludku, mierna plynatost, bublanie v bruchu.

Neviem ci to ustane. Co to moze byt? Je to nejaky virus v crevach? Zjest mozem hocico, nevraciam, hnacky nie su. Jem psyllium + som zacal Jamieson Digestive enzymes a teraz som si kupil este aj Hylak Forte.

stando001

RNG: ja by som ten Betain HCl vyskusal. Len kde ho kupit? Najlepsie nejaky zasielkovy obchod az to nejde kupit niekde v lekarni. Na tom tvojom reklamnom odkaze som to nenasiel. Mozes mi odporucit?

RNG

Ako som uz spomenul, ked je hoci aj docasne narusena tvorba kyselin v zaludku, jedlo sa miesto natravenia kyselinami, ktore zaroven potlacia(vybiju bakteria a kvasinky) v zaludku kvasi a hnioje. To sa potom take nakvasene a nahnita dostane do creiv a proces tam dalej pokracuje a splodiny tohoto procesu otravia cele telo(plynnatost, bolesti brucha, slabost, znizena imunita, zmenena bakterialna flora, hnacky, dehydratacia.....
Pricom naprava je jednoducha: doplnit kyseliny na normalny predosly stav Betainom HCl.
Inac je telo oslabene, otravene splodinami hnitia a podvyzivene z nedostatocne straveneho jedla a nema moznost sa zregenerovat.

saskiasi

radca, ta chlamidia sposobuje aj tie zaludocne a crevne problemy a aj potom tie xripkove priznaky? da sa to nejak zistit ci ju mam alebo ako sa mam liecit? ja som zvracala tak pred 3 tyzdnami,bolesti brucha nafukovanie, spatne hnacky,teraz len obcas nevolno a jej pomenej a musim davat pozor na stravu no a neviem sa zbavit zachripnutosti a soplov a dusi ma na kasel a celkovo som slaba a unavena. deti mali aj teploty a inak maju podobne priznaky ,hlavne sople a nechutenstvo... co to?

stando001

Tak som absolvoval pred 2 ma tyzdnami gastroenterologicke vysetrenie, spravili mi tu gastroskopiu (sonda do zaludka). Lekar povedal, ze nenasiel nic podozrive, spravil 2x biopsiu zo steny zaludka, zobrali mi krv a cakam (mesiac) na vysledky. Docela ma zaraza kolko to trva.

Travenie sa mi medzitym upravilo, necitim sa taky plny ako predtym, ale aj menej jem. Niekedy sa citim uz uplne OK, dam si ranajky, dam si obed, ale na vecer sa dostavi taka nevolnost, tazkost niekde v oblasti stredu brucha a celkovo sa mi zda ze som slaby, bolia ma nohy, ruky, zda sa mi ako keby sa mi zvysil tep - toto su take neprijemne prejavy, ze uz ma to ozaj dost otravuje. Neviem ake druhy vysetreni spravia z tej krvy a z tych vzoriek zo zaludka, ci tam nieco zistia, ale uz by som bol aj docela rad keby nieco (co by sa dalo vyliecit) nasli, lebo toto vecne domnievanie sa co by to len mohlo byt, ma uz unavuje.

Haluz je ze moja priatelka, s ktorou spolocne byvame, ma to iste, resp. velmi podobne priznaky, striedajuce sa stavy, od toho isteho obdobia (ako sme mali nejaku tu chripku) ako ja. Lekarovi sme to vraveli (jej robili tu rektoskopiu pre zmenu) a ten tomu zatial nevenoval pozornost, odobral jej krv a cakame :(

Uz som rozmyslal ze ci to nie je aj svalovec, asi pre 2 mesiacmi sme jedli tatarsky biftek v jednej restauracii, ale neviem ci by to mohlo byt ono.

Pritom kazdy den jem probiofix 2x denne, aloe vera gel, nejem tazke jedla... :( Nevieme si uz rady.

RNG

Radca.ozri sa do temy "autoimunne choroby", tam je viacero prostriedkov na chlamidie, boreliozy a ine priciny (tj pravdepodobne priciny) na tieto choroby.
Extra stres tam bol na Samento, GSE, extrakt z olivovych listov a pravdepodobne aj graviolu.

stando001

A podla mna to nakoniec bude normalna nadcha/chripka. Mozno to bolo ciastocne podporene znizenou imunitou zo zleho travenia. Travenie sa mi zda byt uz celkom dobre, ziadne zle pocity, ziadne nafukovanie, stolica OK aj castostou aj konzistenciou. Len teraz na mna naliezla zase nadcha, proste hrdlo skriabe, sopel, hlava taka "nafuknuta" - to su u mna normalne nadchove priznaky. Asi potrebujem viac oddychu, vitaminov a kludu. Ked sa to do pondelka nejako moc zhorsi, alebo nezlepsi vobec, tak navstivim lekara.

radca

Stando,

oficialne sa to nazyva "unavovy syndrom", alebo "neurastemia", ale podla mna je to to iste , ako vacsina autoimunnych chorob (ulcerozna kolitida, crohnova nemoc, roztrusena skleroza, Parkinsonova nemoc atd). Yatial sa to liecit neda, ale, pomoct sa tomu da tak, ze budes zmiernovat priznaky. Nazor mnohych ludi je, ze to sposobuje chlamydia.

stando001

Ja uz som u lekara bol. Nic sa nezistilo, doporucil mi vysadit mliecne vyrobky (zacal som ich konzumovat predtym ozaj dost) a potom tie problemy akosi prestali. Dnes som chcel ist zase k lekarovi ,ale ma dnes dovolenku :( Tak zistujem ake maju na to ludia nazory.

pozor

neblbni na tomto fore, chod k lekarovi na vysetrenie. moze to byt hocico, napr. infekcna mononukleoza. na to potrebujes specialnu dietu. tak sa zober a mazaj k lekarovi.