PEČEŇ

Príspevok v téme: PEČEŇ
pampeliška

Moj otec (alkohol pije len na Silvestra - za poharik) si mysli, ze ma problemy s pecenou (bolieva ho brucho, byva mu tazko; neviem, ako prisel prave na tu pecen), ale k lekarovi ho nedonutim ist. Poradite prosim vhodnu stravu? Na googli som nasla viac info; v niektorych radia jest bezmasitu stravu bohatu na strukoviny, zeleninu a cesnak; inde presny opak - maso, mliecnu stravu ano; cesnak a strukoviny zakazane. Vie mi dat niekto presne info o jedle prospievajucom peceni a najlepsie aj podlozit to doveryhodnym linkom? Dakujem.

to pampeliska

a inak po 50tke by mal chodit na preventivky co sa tyka testov na rakovinu hrubeho creva.nechcem strasit,ale prevencia je velmi dolezita.

to pampeliska

s pecenou nieje sranda, najlepsie a najrozumnejsie by bolo ist k lekarovi na krv.oni spravia pecenove testy a hned uvidia.nieje to nic strasne.pecen nemusi byt chora len z alkohulu,ale aj liekov a inych toxinov.nieje ocova plet sfarbena do zlta trosku?a inak pecen neboli.skor by to mohlo byt zle travenie ak jedava nepravidelne.mozno by bolo dobre skusit taku jarnu malu detoxikaciu.celkom fajn je detoxinal cca 200sk,ten obsahuje kopec byliniek aj ostropestrec mariansky na detox pecene.ma otec problemy s travenim?

pampeliška

Este doplnim - ma 50 rokov, je stihly, nefajci, nema sedave zamestnanie, jedava dost nepravidelne. Ine problemy nema.