Ahojte, znova ja a ďalší problém v rodine. Lekárka povedala sestre túto diagnózu. Vraj to je jednoduché preliečiť antibiotikami, ale sestre to nepomohlo. tak veľmi túžia po bábätku. Teraz začala chodiť gynekologičke do Blavy, má odtiaľ svokru, tak uvidíme. Ja sa s manželom tiež pokúšam o bábo,ale sme len na začiatku. Skúšame len asi necelé dva týždne, takže sa nemôžem diviť, že ešte nie som tehotná. Stretli ste sa už s touto diagnózou? Je aj v Topoľčanoch dobrá gynekologička????? Aby som aj ja nemusela ísť do Blavy.
Nepriechodné - zhrubnuté vajčkovody
mala som pred niekolkymi rokmi bolesti-zistili mi nepriechodne vajcovody,k tomu sa pridali zapaly a cysty na vajecnikoch.laparoskopie,operacie...vajcovody nemam,zostala mi iba cast jedneho vajecnika.momentalne sa chystam absolvovat umele oplodnenie-ivf.je to moj 7pokus.
Tak akurát sme si písali cez pokec, ona vedela že laparoskopia je zistenie nepriechodnosti a priechodnosti vajčkovodov, ja som to pochopila ako liečbu. Ale ona vravial, pokiaľ objaví tento zákrok zrasty, tie sa potom zákrokom odstránia. Vraj jej lekár nespomínal umelé oplodnenie, tak snáď to nebude také vážne.
Ak budeš môcť napíš ako dopadla
Veď uvidíme, teraz bola sestra v Bratislave, tak sa s ňou o tom porozprávam. BOla by som veľmi rada, keby všetci čo chcú dokázali otehotnieť prirodzenou cestou. Predsa je to len prirozdené
Mne nemusíš hovoriť o tom, aké je to nespravodlivé. Ja mám krásneho 7 ročného chlapca. Otehotnela som po hormonálnej liečbe. Vtedy som mala ešte vajcovody priechodné. O druhé sa pokúšame 5 rokov. Aj hormonálna liečba má svoje riziká, ale nechcem vás plašiť. Možno tvoja sestra je na tom lepšie ako sa zdá. A pokiaľ ide o umelé oplodnenie tak prečo nie, nie je na tom nič zlé. Keby si videla tie plné čakárne v reprodukčných centrách. Tým ľuďom treba pomáhať.
to je strašné zistenie, my so sestrou sme v tom, že sa to dá jednoducho odstrániť D: teraz mám strach, vždy to musí byť tak, že ten kto túži po bábätku, ho má horko ťažko a ten, kto chce počkať, alebo kto vôbec nechce deti otehotnie aj z bozkávania, je to nespravodlivé. Teraz sme kresťanky, cirkev odsudzuje umelé oplodnenie, ale obe sme názoru, že pokiaľ chceme dieťa, a je to jediná možnosť ako otehotnieť, tak ju postúpime, sme pre to zlé?
myslím prirodzenou cestou
Ja som tiež chodila do Blavy a takto mi to bolo vysvetlené. Vyšetrenie ukázalo, že mám priechodné vajcovody len pod veľkým tlakom a tak sa zrejme otehotnieť nedá.
Takže laparoskopia to je len vyšetrenie?? To nie je liečba? A je to vážnejšie ako len bežná choroba? Lebo tak to nazvala lekárka
Týmito postupmi sa však robia len vyšetrenia, to nie je liečba.