Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

NAJZDRAVšIE POTRAVINY

kamos

Hamburger bez zeleniny, natrety bravcovou mastou, zajedany zemiakovymi lupienkami fritovanymi v rok pouzivanom prepalenom oleji a zapite 2l sladkej kolaloky.

doplnkyyyy

Zdoraznila by som ten cesnak. Funguje ako prevencia, co sa tyka velkeho mnozstva chorob.
Mozno by bolo fajn, keby si sa zamerala na tie NEZDRAVE. Ako potraviny plne emulgatorov, farbiv, umelych konzervacnych latok, malinovky, koly, toniky a pod; tvrdy alkohol; biele pecivo; privela mliecnych vyrobkov - toto su veci, ktore by si sa mala snazit obmedzit. Obilniny, strukoviny, zelenina, ovocie - to je zaklad. Ako uz vlastne povedala Mira.

mira

Každa potravina je ina,a ma ine učinky tak vyzdvihovanie jednej, keby akokoľvek ideálnej, nepomôže zdraviu. Je potrebne tie zdrave správne kombinovať a používať ich čo najpestrejší sortiment a technologie varenia, pripravy. Napr. pšeno, krupy, kukurica, ryža natural, pšenica, ovos, raž, pohanka ako obilniny, pestrý výber zelenín, pestrý výber strukovín , morské riasy,trochu ovocia zo záhrady, sojové produkty, domáce tradičné koreniny, jemne pôsobiace bylinky,z toho všetkého omáčky, paštiky, polievky, nákypy, placky, dezerty, ........ všetko mňaaaaaaaaam.

alti

A co je velke mnozstvo? V pripade mediku by som o nejakych obmedzovaniach neuvazovala /pokial clovek nema cukrovku/. Medu sa neda vela zjest, aj ked ho clovek miluje. Optimalne je jest sladke /med, ovocie/ cca do 11.00, v tom case ho nase telo spracuva bez tvorby zasob /teoria tzv. organovych hodin tela/. Ja fandim zelenym potravinam, pravidelne stavu z jacmena a chlorellu pyrenoidosu - sme zdravi, aj chronicke problemy casom odisli. Viem, ze so zelenym davame telu komplexnu vyzivu. A ked uz, tak TIPY :o). Vstkym prajem fajn den