na skole robim taky mensi prieskum a zaraza ma, ze takmer kazdy, studuje na vs prave kvoli titulu...ako ste na tom vy?
studujete kvoli titulu?
he he, no s tou SAV mas uuuplnu pravdu. poznam jednu babu co tam robi... bolo to take teliatko hlupe na skole, opakovala skusky od nevidim do nevidim, az kym sa nad nou niekto nezlutoval :))
aky dolezity je titul, to najlepsie vidite na vyskumnych pracovnikov napr. takej slovenskej akademie vied. ich praca nema takmer ziadny zmysel, ale oni sa medzi sebou hraju na doktorov a pod. pritom ci je niektory z nich v robote, na tom vobec nezalezi, lebo si "cvikaju" ako za komunistov a ked niekto chyba, pokojne mu "cviknu" kolegovia. a este sa tvaria ako inteligenti. nejeden clovek bez titulu vsak oproti nim nielen viac vyrobi, ale aj viac zarobi. takze jeho praca je casto óvela uzitocnejsia. takze ten titul, to je relativna zalezitost. mam ho aj ja, v mojej profesii je na uzitok, ale inak si myslim, ze o cloveku vela nehovori.
inak aj ja mam titul, ale ja som chcela studovat medicinu, nakoniec som zakotvila uplne inde a teraz som tomu velmi rada. je to technicky odbor. ale nestudovala som koli titulu, skor tu slo o vedomosti a zit na lepsej urovni :) samozrejme nechcem urazit tvrdo pracujucu triedu....
asi si ten TYTUL ani nezasluzi :)
Jaja TYTULU?????
tento rok končím, ak sa nič nepredvídané nestane, a študovala som kôli tytulu!
Ja som studovala geologiu, nie vsak kvoli titulu, ale kvoli tomu, ze ma to bavilo a mam mimoriadny vztah k prirode...
a to som chcela, idem na druhu skolu kvoli titulu... je to smutne, ale je to tak...
ahojte, tak ja som isla do BA, vybrala som si tazky odbor a tazku fakultu, som prvacka, tak to tam koncim a zacnem niekde inde, s tym ze pojdem konbinovanou formou a popritom si budem robit prax v robote, aby som bola schopnejsie ked vyjdem skolu...
Alternativa, budes sa cudovat, studujem MTF STU v TT externe, ale studujem ozaj len kvoli titulu. Samozrejme som sa vela naucila, ale keby som sa mala znova rozhodnut ist studovat dialkovo, tak uz tam nepojdem. Len na denne sa oplati. Externe ubija, vela sa musis obetovat a to vsetko pre titul. V buducnosti ta uz bez titulu nikde nezoberu. CO v buducnosti? uz teraz. A uz som v poslednom rocniku, takze je to drina.