po rokoch sa nam rozpadol vztah, partnerovou neverou. teraz chce odo mna urcit pravidla navratu - podla nich sa rozhodne. stale ma strach a pocit hanby z toho, ze to vobec dopustil. na druhej strane, je ako schyzofrenik, lebo raz chce ju a raz mna. neviem, co dalej a ci mu vobec uz budem doverovat. ma niekto podobnu skusenost? prosim poradte
zniceny vztah
ako ste potom planovali tu svadbu ked ta opustil?? A kedy to spravil?? A co to ma za dementnych kamosov? Poviem ti kamosi to je ta najhorsia vec na svete. Tak ako ti hovorim porozpravajte sa spolu celkom vazne a uprimne povedz mu vsetko co mas na srdci a aj nech on povie tebe. Daj mu cas popremyslat a aj ty si ten cas dopraj. Potom by som isla niekam na dovolenku kde budete niekde sami a az tak sa rozhodnite spolu ci to ma sancu. Na novy vztah nie je este neskoro nie si az tak stara :) ja mam 25
sii, mam 27 rokov. nechcem byt pasivna. jednoducho citim to tak, ze mozno je tam este nadej. mate pravdu, poriadne si o tom pohovorit, vsetko si vydiskutovat a uvidi sa. mam pocit, ze ma lubi, aj ked niekedy o tom pochybujem, hlavne po tom ako mi ublizuje. ale preco potom robi to co robi? myslim tym, ze ma kontaktuje, vyznava mi ako ma lubi a ako mu chybam, ako si nevie predstavit zivot bozo mna a ako sme stvoreni jeden pre druheho? na druhej stane, odpustil ma. viem, ze to teraz lutuje, mozno ma vazne aj strach, zvlast ked mu priatelia hovoria ake by mal so mnou peklo a ako by som mu nedala dychat a pod. vazne, mozno by som potrebovala, vase vlastne skusenosti s takouto situaciou. aj ja mam strach, ked sa to vsak neskusi, mozno raz budeme obidvaja lutovat, ze sme sa o to ani nepokusili. vzdy su tu moznosti - bud to vyjde alebo nie
inak toby rozmyslat ako decko. Nerozmyslas a ani to nie je detinske, ked tuzis po muzovi co ta bude lubit cely zivot. To existuje ver v to a ty si to zasluzis. Preco sa drzat vztahu co za to nestoji. Nesmies byt pasivna len koli tomu lebo ta jeden sklamal. Kolko mas rokov ak smiem sa spytat.
Ahoj toby,vobec ti nezavidim tvoju situaciu,ale v podstate ty ho v podvedomi chces spat ,tak si ho vrat k sebe ,urci nejake pravidla,viem ,ze to nebude lahke ale cas ukaze ci si schopna s nim byt alebo nie.Tato skusenost,ktoru ste zazili moze vas vztah obohatit i znicit.Netoleruj mu vsak nerozhodnost bud ty,alebo ona ak vyberie teba,ziadne reci o nej.On by si mal vyriesit vnutro seba,nie ty,ty si bola rozhodnuta prezit s nim zivot.
do kelu mas fakt zasratu situaciu sucitim s tebou fakt tazko radit. Sadni si s nim a podebatujte. Totalne vazne len vy dvaja nech ti povie co chce ake su jeho predstavy a preco ti zahyba. A ci si ta vobec este chce vziat alebo to robi len preto lebo uz je vsetko dohodnute. To fakt nie je sranda
katika88, mudro. ja viem a uvedomujem si vsetky rizika. na druhej strane rozmyslam, ci naozaj sa vzdy treba vzdat a nedat tomu druhemu sancu. neda sa mi v skratke vysvetlit aky bol nas vztah, nechcem nic obhajovat. s tou svadbou mam max. skusenost, vydavat som sa mala o tyzden, na ten magicky datum. viem, co to je svadbu vybavovat aj rusit. a tiez mam uz roky na to, aby som nerozmyslala ako decko. najst muza, ktory bude cely zivot milovat len teba, tie iluzie som uz stratila, pred nedavnom som si myslela, ze takeho mam.
tazke no po 9 rokoch, moj trval 5 rokov. Ale to je jedno, ak fakt myslis ze by to mohlo vyjst ale rozhodne sa za neho nevydavaj pockaj este par rokov. Ja neviem dievca ja by som sa na to vykaslala. Jednoducho bala by som sa! Co ak sa vezmete budete mat deti a po 3-5 rokoch manzelstva zistis ze ti zahyba?? Co potom? Neviem niekedy treba posluchat skor rozum ako srdce. Si si ista ze ta lubi?? Podla mna z jeho strany to bola sila zvyku ze ste tak dlho spolu to nema s laskou uz nic spolocne. Ak ho to taha prec od teba neviem ci ta lubi. Pouvaz zvaz teraz ide o tvoj zivot tvoje stastie neskor moze ist o stastie tvojich deti. Co sa tyka noveho vztahu, ten nemusi trvat 9 rokov co ak najdes tu pravu lasku velmi skro a bude vsetko sediet aj po 2 ci 3 rokoch?? Tazko radit no.
Ja ta chapem ze po takom dlhom case je tazke prestat niekoho lubit ale ty si s takym clovekom chces budovat rodinu?Tak to je podla mna velmi hlupy krok.Vies aj muzi co biju zeny sa plazia na kolenach a prosia o odpustenie ze uz to nespravia a jasne ze spravia.Ta tak je to aj s tym tvojim,on ked bol schopny podviest tak nebude mat problem spravit to znova,toto nie je laska mojko.A este ked mi vravis ze raz chce teba a raz ju,tak ako sa mozes vydat za takeho cloveka?Clovek co ta naozaj bezhranicne miluje by na inu ani nepomyslel nieto ze by s nou skoncil v posteli,takeho si rozhodne neber len preto ze sa ti nechce zacinat odznova lebo ked sa zanho vydas tak po par rokoch budes zase zacinat od nuly lebo je velka pravdepodobnost ze ta opat podvedie a hadam sa nechces rozvadzat.Svadba je velmi vazny krok a ten si treba poriadne premysliet,nebudes prva ani posledna co sa rozide pred svadbou.My mame svadobny salon a uz neraz nam zrusili svadbu s tym ze sa rozisli,take sa proste stava,treba vsetko prehodnotit lebo predsalen kazda z nas chce aby to bolo uz navzdy.A tiez maj svoju hrdost a nevracaj sa k nemu ked onho musis superit s inou.Snad mas na lepsieho nie?Takeho co bude lubit len teba a ziadnu inu.
ja si to vsetko uvedomujem, ale presvedcte moje srdce. este na vysvetlenie: vztah trval 9 rokov, tento rok mal byt pre nas zlomovy - svadba, stahovanie do svojho. nic povrchne. mali sme sa naozaj radi, rozumeli sme si aj ako priatelia. vravim si, ze kazdy moze zlyhat, davam mu sancu len kvoli tomu, ze viem, aky to je clovek. tie pravidla chce pre seba, mam urcit, co od neho budem chciet, aby som mu mohla zacat znova doverovat. obidvaja vieme, ze to uz nebude take ako pred tym, mozno horsie, mozno lepsie. popravde, uz sa mi nechce budovat novy vztah, vsetko od zaciatku, ked som uz na jednom tak dlho pracovala. neviem, ci ma chapete, ale mozno by to mohlo vyjst.
chod od toho vlastna skusenost, od vtedy mam pravidlo, raz to nevyslo nevyjde ani druhykrat. A tak isto aj prislovie: Kto ta raz podviedol podvedie znovu.
Ty mas predsa pravo byt lubena a davat aj lasku inemu. Najdi si partnera ktory bude len pre teba tu. Preco by si sa mala trhat o zbytky s niekym inym ked cely hlavny chod moze byt tvoj