co je vlastne ta magneticka rezonancia? ake je to vysetrenie? je to nieco strasne ci sa vobec netreba bat?
magneticka rezonancia...co to vlastne je?
nie ja osobne by som to pripisal tak najviac hluku v lietadle... mozno trosku viac.. ked si zatvoris pri tom oci je to celkom prijemne
a je ten hluk velmi silny?
musi sa tam vziat nejaky liek?
Jedine co je na tom neprijemne je ten hluk, ktory vydava ten pristoj :)
Je to vysetrenie elekotrmagnetickym ziarenim. Jednotlive vrstvy a rezy sa zobrazia na zaklade odrazu ziarenia, ktore vychadza z ziarica v pristroji. Je podstatne menej skodlive ako napriklad RTG, alebo CT vysetrenie. Vacsinou sa skenuje dvakrat, naprazdno a po podani kontrastnej latky.
to ono ta posunie na tom lehatku co budes lezat, do takeho pristroja ako tunel alebo tak nejako to vyzera:)
no neviem ako ta to posunie, kolko..
ja idem na MR kvoli hlave tak pojdem do toho pristroja cela ci len po krk???
rontgen mi vysiel zly, ale magneticka rezonancia vysla v pohode len plochsia lumbalna lordoza - to je ze nemam nad zadkom ten obluk stavcov uplny ale trosku v rovine...
Neviem od coho ma potom boli, ale ja mam aj ine problemy a neviem od coho to je tak asi tak no..
a čo ti zistili?
vsetky kovy(nausnice, retiazky..), kreditky, mobil nesmies mat pri sebe..
mne robili krizovu oblast a len mi sestricka kazala ryfle posunut na stehna, lebo som mal gombik kovovy.
Neviem podla toho co ti idu robit, ale maximalne by si sa do spodneho pradla zobliekla...
a musim sa pri tom vyzliest?