Vie niekto poradiť, čo mám robiť, keď mi pri lete dlhom 16 hodín opúchajú lýtka? sú potom naliate a tvrdé ako kamene. Lekárka mi dala Clexane injekcie, vraj si to mám sama pichnuť pred odletom, ale bojím sa toho, lebo kolegovi z toho vlietadle začala tiecť krv z nosa. V kontraindikáciách to má napísané , že krvácavosť....neexistuje niečo jednoduchšie a pritom účinné?
čo robiť proti opuchom nôh v lietadle pri dlhom lete ?
vela antioxidacnych vitaminov,A,C,E, pit vela nealkoholickych napojov, nepit ziadnu kavu, ani alkohol, ale vela pi, aby si nebola dehydrovana, oblecenie a obuv musia byt z pohodlnych materialov, aby si sa v nich citila prijemne a k tym opuchom, no hlavne sa vela pohybuj vstan aspon 2x za hodinu, rob jednoduche cvicenia s prstami na zlepsenie cirkulacie krvi..
No veru, na to som zabudla, treba sa aj vyzut a obut si nieco velmi pohodlne.
samozrejme si dam na nohy ponozky-fusakle a cvicim s nohami aj ked sedim..napinam svaly a a cvicim s chodidlami....
Treba sa casto prechadzat v lietadle na toaletu, na toalete si trosku posvic nohy, urob zopar drepov vyzdvihni si raz jednu, raz druhu nohu hore, postav sa na spicky, potom na chodidla, zase na spicky a tak to striedaj. Je dobre si nohy natriet nejakym Varixinal gelom alebo nejakym proti opuchaniu noh.