priateľ robí u skáraného súkromníka- je čašník. pracovný čas má od nevidím do nevidím. myslím , že aj ked sme spolu nemáme na seba čas, únava a tak... prestáva ma to baviť stále čakať, kým sa im uráči pustiť ho z tej sk...j roboty. je to východisko z núdze, ale myslím si že sa tam môže nasťahovať rovno, je tam častejšie ako hocikde inde... neviem si predstaviť, že by sme žili spolu a videla by som ho 3 hodiny denne aj to pred spaním...
neznášam jeho robotu
a usiko, nie kazdy studuje jazyk, neviem na akej urovni si ho ty vystudovala.ale ten kto ho "nestudoval'tak aj to moze byt motivacia na odcestovanie.tiez som odisla len kvoli anglictine, a neratala som s tym,ze by som zostala.a zostala som.:-)
usiko ty si toho asi nacestoval/a.ja zijem v Anglicku 2 a pol roka,a poviem ti, zije sa my tu bezstarostnejsie.prinajmesnom nemusim pocuvat tie politicke pindy, ludia na Slovensku sa prilis stresuju uz len kvoli tomu.na Slovensku je to ako v Kocurkove,ludia co maju moc,alebo peniaze si robia co chcu,zakony sa obchadzaju vo velkom.alebo napr., kazdy den citam v spravach, ako sa ludia sa zrazaju na prechodoch/to tu sa stane asi tazko, tu ti vodic zastavi /dokonca aj autobus/s usmevom/,alebo ktori mafiani sa povrazdili/za 2 a pol roka som nepocula este jeden jediny obdobny pripad tu/ a ine kocurkoviny...ja som zacinala ako au-pair, popritom som studovala anglictinu na college.nemyslim si,ze tu ludia robia len podradne prace.napr.ja mam odborne vzdelanie a kazdeho to prirodzene taha pracovat v svojom odbore, pracujem v lekarni, kamaratka pracuje pre anglian water laborantku, dalsia robi managerku.je to o stasti ale aj odvahe, aj o tom ako ovladas jazyk.myslim si,ze je to velke hrdinstvo odist do cudziny, kde nikoho nepoznas ,mnoho krat bez znalosti jazyka a vypracovat sa. spoznas inu kulutru a inu mentalitu/aSlovaci by sa mohli ucit vela, to ti poviem/.
keituskaaaa,
si nejaka precitlivela....ze? tak nemusis respektovat moj nazor...ja si za nim stojim.....tak len maj kludny spanok....nepojdem predsa vonku kvoli jazyku, ked som ho vystudovala, pracu mam a som z vychodu Slovenska, kde je malo volnych miest, konexie nemam, ale chce sa mi pracovat a hlavne robim vsetko preto, aby som pracu mala.....hladam si ju, lebo som na volnej nohe a som spokojna....a keby si si bola precitala to, co som napisala, pochopila by si, o com som pisala.....toto sa mi stava vastejsie...adresujem nieco nejakej skupine ludi...a hned sa niekto na to ozve...mozno aj niekto, koho sa to netyka...ale je len citlivy na tuto temu...takze keituskaaa, dobru nocku a ukludni sa.....
USIKO prepac ale to uz trocha prehanas Kam do prdele ma ist na SK clovek ktory skoncil strednu,nema rodicov a na konte na hovno?? Co si o sebe myslis ze posudzujes ludi?? Snazila som sa jeden celyyy dlhyyy rok prezit na SK a pracovala som Vies kolko som si odlozila?? Kulove! Este som si musela pozicat lebo som robila za krasnych 8 a pol tisica v nadhernej vasej Bratislave ktora ma teraz ceny domov jak Rakusko! Sak otvor uz tie oci My ludia v zahranici nemame obe ruky lave a nemusime sediet v kancli na to ze by si zarobit na dom BEZ hypoteky! A v hlave mame mozog takisto Staci 2 roky a anglictinu mas velmi dobru A co akoze mas proti tomu co tu ludia robia?? Ja som tiez zacinala ako obycajna upratovacka v kupeloch a co som po 2 rokoch?? Urcite mam na konte za tie 2roky viac nez ty budes mat za 10 doma tak tu nevyskakuj Poklona pre vsetkych co sa spakovali a odisli do CUDZEJ krajiny s CUDZIM jazykom Pre vsetkych ktori sa neboja TVRDO makat ale jedneho dna sa VRATIA DOMOV! Preco?? Pretoze aj cez to vsetko kazdy z nas slovensko MILUJE Tak sa prosim ta neozyvaj ked asi o zivote ani nic nevies Pekny vecer prajem
on robí akko by som to nazvala- proste aj reštaurácia aj bar...
usiko, tak trosku si pozri ceny domov na zapade a uvidis, preco si kupuju domy na hypoteku, ale preco by som mala aj ja, ked nemusim. Nestastnej to snad nevadi, ked to v jej teme preberame, ved tiez rozmysla nad odchodom.
usiko- pohoda...
Casnicku robim aj ja, tiez ma stve, ze musim byt v praci, dokym vsetci ozrani neodidu a co si vytrpim co sa tyka arogantnosti hosti... ale ja to praveze robim kvoli peniazom! min. mzda to sice je ale tringelty su u mna vyssie ako mzda takze v poho. nikde by som nezarobila so strednou skolou viac. aspon nic take som nenasla! poradit neviem, snad len - sed pri bare doobeda, ked je menej ludi a mozete byt aspon takto spolu. aj jemu rychlejsie ubehne cas. my to s frajerom robime takto, a ked ma dakto vytaca, aspon sa mu hned postazujem a som kludnejsia...
na zapade si bezne kupuju domy na hypoteku...oki, ale nie o tom je tato tema.....ospravedlnujem sa kocke, ktora ju zalozila...nechala som sa uniest, nepatri to sem....
súhlasím so sedmikráskou