Vie niekto o tom , ako sa mera pH tela? Niekde som pocula, ze do ranneho mocu treba dat lakmusovy papierik a ze ten ukaze ako zdravo sme sa stravovali den predtym. Ale fakt neviem, ci je to pravda. Zajtra si idem kupit lakmusove papieriky a skusat.
Ak ma niekto nieco odbornejsie, alebo k teme ,budem rada. dik
PH organizmu a meranie - zdrave stravovanie
prečítajte si knihu od Kurt Tepperwein: Omladzujúce odkyslenie, doporučujem každému! Z tejto knižky si dozviete všetko. :-)
podla mna je zbytocne merat ph krvi. Mozes sa akokolvek kyslo stravovat aj tak budes mat ph krvi stale rovnake. Krv si vyberie nejake mineraly z tela , aby si to vyrovnala. Ak by sa tak nestalo, tak je po tebe. krv nemoze mat vykyvy vacsie ako nejakych par stotin
nejaky cas to sledujem, kupila som si lakmusove papieriky v lekarni.
Napr.
+ rano som jedla iba ovocie a asi o 2 hod som mala zasadity moc.
+ vecer som vypila vino a prvy ranny moc bola katasrofa... PH 5
+ prvy ranny moc byva kyslejsi, poobede, 5. hod. je zasaditejsi.
+jeden den som sa nalievala coca a kavou a rano katasrofa tiez.
+caje, ovocne su velmi kysle
+caje bylinkove zasadite, okolo 7
ak ma nieco napadne, dopisem
Mne merali pH krvi kedysi pri bežnej kontrole, ale veľmi nepresne. Našla som v karte 7,4. Ale to nemusí vypovedať o zdraví, pretože organizmus vyvinie nadmerné usilie na to, aby zabezpečil pH krvi v slabej zásaditosti, pretože krv má prednosť pred ostatnými orgánmi. Odoberie vápnik a zásadité minerály z kostí a zubov na neutralizáciu kyselín pufrovou reakciou.
Ph nemáme správne vtedy, ak sú v tele zápaly, aktívne činné mikroorganizmy,parazity,štípu nás komáre, osy, neliečia sa rany, alebo ak sa "necítime vo vlastnej koži".
Papierik má byť ovlhčený na celej testovacej ploche
tie lakmusove papieriky vypitam len tak ze xcem lakmusovy papier v lekarni a ten oplujem ci olizem?
prebehla som to vsetko len tak ocami...je to perfektne...DOPO
Zasadita strava môže vyvolať v tele kysle prostredie - typický príklad je rafinovaný cukor, naopak niektorá kyslá vyvolá zásadité - citrón, kvasená zelenina. Preto potraviny delíme na kyselinotvorné a zásadotvorné.
Medzi hlavné kyselinotvorné patria mäso, cukor, vajcia, biela múka a medzi najviac zásadotvorné zeleniny , aj varené po dobu kratšiu ako 20 minút.
Intenzita kyselinotvornosti a zásadotvornosti je rôzna.
este som to cele necitala, asi nejakych 10 riadkov a tam sa pise, ze organizmus si udrzuje pH krvi priblizne rovnako, aj ked by bol organizmus prekysleny, ale moc ukazuje aktualny stav...a tiez ze tam je viacej moznosti....
napr. ze jete zasaditu stravu a lakmusovy listoj v moci ukazuje kyslost, a ze az po viacerych dnoch moze ukazovat zasaditost....atd... to je na dlohe vysvetlovqnie
trochu som sa popozerala po nete a nasla som zaujimavu stranku......