Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

az teraz prichadzam JA..

Príspevok v téme: az teraz prichadzam JA..
petronelka07

ahojte! chcela by som vas poprosit o radu, ale najskor k mojmu problemu. ked som chodila este na zakladnu skolu bola som dlhe roky sikanovana. proste moje roky na zakladnej skole boli pre mna peklom. to chape asi iba ten kto to prezil, ten by vedel o tom hovorit. moji "uzasni" spoluziaci ma prihnali k anorexii a k nervovemu zruteniu. pol roka som sa z toho liecila, spamatovavala, davala dokopy. ked som skolu opustila bola som ten najstastnejsi clovek. teraz koncim strednu skolu a vsetko je fajn. tu mam dobrych spoluziakov a zo vsetkeho sa pomaly dostavam von. nehovorim, ze vsetko je uz ok, ale citim, ze postupne nad vsetkym vitazim. a teraz k tomu, preco som zalozila tuto temu. tym otrasnym ludom zo zakladky, fakt mam chut sa im vsetkym pomstit, ale nejde to. a asi by som to ani nedokazala. ale risim jeden problem. chcem vsetkym tym ludom dokazat kto som. ja potrebujem, aby vsetci ti videli, ze z toho uboheho cloveka vznikol uplne iny clovek. uplne som sa zmenila. ci uz vyzorovo alebo povahovo, ale mozem povedat, ze teraz som so sebou spokojna a moj zivot ma pre mna velky zmysel. ako to urobit? ako im dokazat, co zo mna je a ze uz v zivote by som si nedala skakat po hlave? ja mam velku tuzbu im to ukazat a aby vsetci uz konecne videli kto som a aby ich to poriadne zralo. ak niekto vie, tak mi prosim poradte, budem vam velmi vdacna. dakujem, vasa petronela

usiko

Petronelka,
ja neviem, ale ako pises, ze si vyrovnana, mam taky pocit, ze ani nahodou to nie je pravda...vyrovnani ludia su nad vecou, pozeraju sa na veci z nadhladu a nestve ich minulost, lebo ta je nemenna...poucia sa z nej a idu dalej...si aj pomstychtiva alebo sa mi to len zda? na to by si si mala dat pozor.....pretoze vsetko zle sa ti raz vrati a nikoho nebude zaujimat,. ze su "len chcela niekomu vratit to, co mu patri..." nemas k veciam spravny pristup a ak to nenechas tak, nebudes nikdy stastna...

Deee

petronelka urcite ta raz uvidia v situacii so skvelymi ludmi...to chce len cas...svet je velmi maly a narazis na nich ked to budes najmenej cakat, hlavu hore a vzdy s usmevom...

petronelka07

ahojte baby. takze chcem sa vam vemi pekne podakovat za vase ohlasy na moju temu. boli to velmi mile reakcie, pekne ste to napisali. ano, mate vo vsetkom pravdu, lenze. oni ma nevidaju skoro vobec. dobre, mozno tak raz do mesiaca a to tiez prave ked odchadzam zo skoly, co uz vyzeram po celom dni strasne. vobec nevedia ake uspechy dosahujem tu na strednej, vobc nevdedia kolko novych ludi okolo seba mam, vobec nevedia ako sa mam. a to ma stve. ja naopak chcem, aby o mne vedeli - ako sa mi teraz dari, ako som vyrovnana, aka som uz silna proti takym stupidnym ludom. ja tiez verim v to, ze bozie mlyny melu pomaly, ale isto. snad sa im to vsetko vrati, i ked teraz to tak nevyzea. ked o nich sem-tam pocujem, tak zvacsa su to spravy o tom, ako sa im tiez dari. no ale ja verim, ze casom pride aj ich zaluzena "odmena". ja len mam chut urobit nieco take, aby ma niekde videli kde budem vyzerat naozaj uzasne, kde budem so samymi uzasnymi ludmi okolo seba a budem sa usmievat a bavit, nieco take by som chcela. ale dakujem vsetkym babam za prispevky a este sa vyjadrim k "totalnej nule". uz len tvoj nick znie velmi "udupane" a to tak nesmie byt. ja viem co presne zazivas, ale ja som prikladom toho, ze sa to da aj zmenit. aj ked s tymi ludmi budes este v kazdodennom kontakte, nesmies dovolit, aby ti udupavali sebavedomie, smiali sa z teba a siknovali ta. TY si niekto, tak im to daj jasne najavo. mna dohnali az k tym veciam, ktore som uz napisala, teba k podobnym. ale vidis, ja som si vsetok svoj zivot zrekapitulovala a dospela som k nazoru, ze to treba zmenit. vsetci ste si rovnocenni, ty nie si o nic horsia, tak sa nimi nenechaj manipulovat. jednoducho si povedz dost, zodvihni vsetko silu a postav sa voci nim. kedze s nimi si casto, zacni ignoraciou, na primitivne reci nereaguj, snaz sa nevsimat si ich. najdi si uplne novych uprimnych kamaratov, zacni sa s nimi stykat, vynikaj v uceni a vo svojej krasnej povahe. usmievaj sa na svet, ich bude zrat, aka si uz vyrovnana a pozeraj sa na nich uplne inym pohladom. spociatku to bude tazke, ale neboj sa, aj mne to trvalo par rokov a predsa sa podarilo. drzim palce.

spokojná

ja si myslím, že je dobré im to nejakým spôsobom ukázať, ukázať, že sa mýlili aby im padla sánka. samozrejme, nemusíš vyberať nejaký neprirodzený spôsob, vymýšľať niečo násilne, aby si sa nezosmiešnila. príde vhodná príležitosť na to, aby sklapli.
ja som bola podobne ako ty, hoci nie šikanovaná, ale neobľúbená, tichá, málokto o mňa zavadil....samotárka. ale od strednej sa to zmenilo. a pravdu píše, kto tu písal, že máš na sebe pracovať ďalej a to aj profesionálne, nie len osobnostne.nar. študuj dalej, choď stále dopredu a budeš spokojná nie len z toho, že si im všetkým ukázala, ale hlavne budeš vnútorne spokojná sama so sebou a s tým, čo dokážeš.
drž sa.

dadah

Ľudia vedia byť tak strašne primitívni. Na ZŠ mnoho ľudí nespomína v dobrom práve preto, že deti vedia byť fakt kruté a čudujem sa, že učitelia zatvárajú oči pred zodpovednosťou a neriešia šikanu nejakým účinným spôsobom. Tiež som mala ťažké srdce na zopár ľudí, ale osobne som sa so šikanou nestretla, takže ani neviem, čo prežívate.Je prirodzené, že kto utrpel sociálnu ujmu túži po pomste, ale nie vždy pomsta je aj sladká a ten najúčinnejší spôsob. Nechaj to všetko na život, na osud, ten to zariadi. Verím, že tí ľudia ti za tu snahu, ktorú na pomstu vynaložíš nestoja. Život im to vráti a niekoľko násobne. Hlavne, že máš teraz zo seba dobrý pocit, cítiš sa lepšie, a už si natoľko silná osobnosť, že nedopustíš, aby sa niečo podobné zopakovalo.Vždy a všade sa nájdu ľudia, ktorí strpčujú život druhým. Tomu sa žiaľ nedá vyhnúť ani v škole ani v zamestnaní.

:-)))))))))

petronelka, pekne nam sebe pracuj dalej/aj profesionalne../ a az budete mat stretko sozakladky, tak tam prides a ukazes im aka si hviezda:-)))a budu kukat.ja som bola podobny pripad:-)

totalna nula

ahoj petronelka uplne ta chapem.prezila som to iste .2 roky som bola sikanovana ,sice nie fyzicky ale psychicky a to boli ovela viac. Uzila som si nespocetne mnozstvo urazok,vyhrazania. Moje sebavedomie kleslo na nulu ,a sposobilo mi to aj dalsie problemy -obsesivno kompulzivnu poruchu a socialnu fobiu. Strasne som sa zmenila .Nikde nechodim astranim sa ludi. Bolo to velmi zle,chcela som spachat samovrazdu. Najhorsie je ,ze s tymi ludmi budem dennodenne este 4 roky=(

Deee

Petronelka ak sa citis dobre tak to z teba aj vyzaruje a citia to aj ludia, ktorých stretavas, ver mi, ze sice nic nepovedia, ale tisko zavidia tvoj vnutorny pokoj a silu. Ja som svoj zivot v jednom okamihu otocila o 360 stupnov a ludia, ktori si mysleli, ze zo mna nic nebude otvarali ocka aj pusy ked ma neskor stretli...Dobre sa chvali samo...

peťka 22

Petronelka, v prvom rade ti chcem zablahozelat, ze si to vsetko zvladla a je z teba zena, ktora je na seba hrda. A preto si myslim, ze uz to je obrovskeee vitazstvo. A mozno netreba niekomu, kto ta ponizoval cosi dokazovat. Nestaci, ze mas krasny pocit, ze si vsetko zvladla? Neviem ti poradit, no mozno by som sa len pred nich hrdo postavila, hodila by som na nich pohlad tipu ste nuly a nebudem sa s vami zahadzovat. Ale to je tak asi vsetko. Pamataj. Bozie mlyny melu pomaly, ale spravodlivo. Raz sa im vsetko vrati!....

veronika

no ja mam 15 a chodim na gymnazium a mam plno kamosov a tak...ale aj na ZS som bola celkom oblubena ale vzdy sa nasli nejake kravy co sa vyzivali v zabrdani do inych...a najkrajsi chalanz triedy si ma vtedy vobec nevsimal...
a teraz som bola nahodou v tom meste kde som chodila na ZS a bola som tam s priatelom ktory je teraz zevraj najkarjsi na skole kde chodim...aj ja som zmenila a sedeli sme spolu na zastavke a okolo sli tie baby co sa mi smiali aj s tym chalanom ktory sa mimochodom tiez zmenil ale k horsiemu...a len na nas cumeli a mohli ticho zavidiet...cize nemusis sa snazit aby si to vsimli...ono to pride a vychutnas si to o to viac...