Sebaubližovanie

Es2017

Ahojte, som študentkou psychológie v Olomouci. Oslovujem vás prostredníctvom tohto príspevku z dôvodu, že *hľadám* ľudí - konverzačných partnerov pre svoju bakalársku prácu, ktorá je zameraná na zámerné sebapoškodzovanie. Výskum bude prebiehať formou rozhovorov. Všetko bude kompletne ANONYMNÉ. Hľadám ľudí vo veku od 18 rokov, ktorí sa v minulosti či naďalej v súčasnosti sebapoškodzujú. V prípade akýchkoľvek otázok ma prosím kontaktuje prostredníctvom mailu: vyskumdsh2017@gmail.com. Ďakujem vopred.

Timz (timea)

Itala som si pozorne kazdy pribeh, vidime ze su tu dost zle veci ...ale musim sa priznat ja mam tiez dorezane rukz...zacalo to pred rokom ked som pochopila aky mam zivot a ako mi ublizili ludia ktorich som tak strasne milovala.. :( este aj milujem ...ale to uz sa mi nevrati spat.... ked mama zistila ze sa rezem povedala mi ze este raz mi to uvidi a pojdeme ku doktorovi a aj sa stalo ...ale doktor nepomoze ten vas da len na viliecenie tam vam zisti ze ste v pohode... len to ma hacik pojdete do tabora kde sa o vas postaraju ludia a kde budete posluchat na slovo a uz sa nikdy
ziletky,skla a ostatnzch ostrich predmetov ani nedotknes... bola som v tom tabore viem ake to je... neprajem to nikomu z vas tak prosiim neublizujte si :) ...viem ze asi je divne ze to hovorim ja ktora som sa tiez rezala ale ako vam to pomoze chvilku budete volny a potom len trpite... :( ja sama sa teraz za svoje ruky prucho ..hambim a to som divca divcata by si svoju krasu takto nicit nemali... :)))) A tiez som sa nemala komu vyrozpravat ale jedneho dna sa taky clovek nasiel ktory ma pochopil a bol pri mne a stale je.. len treba hladat toho spravneho cloveka :))

weja :(

ahojte,čítala som tu komentáre a som na tom tak isto,nedalo sa prestať,ale teraz som to dokázala,teda už to bude skoro jeden deň bez \\\"kamarátky\\\" žiletky :) ,všetky som ich vyhodila,zbavila som sa toho svinstva :),dá sa to,aj keď je to droga,tak sa to vážne dá :) ,jasné že nie na 1. pokus,ale dá sa to :) ,bez \\\"cvokára\\\",proste sama :) ,som si uvedomila že tu mám ľudí ktorých mám rada a jedného ktorého milujem,zbytočne som mu ubližovala :( a pre moju maminu to nie je nič moc pozerať sa na dorezané dieťa :( ,môj otec o tom asi ani nevie,ale akosi mu to bliká :( :( :( ,pointa je v tom že som prestala,uvidíme na ako dlho ,ale je koniec :) ,držte palce :) ,ja držím vám,vidíte že sa to dá :) ,aspoň na tú chvíľku :) a je to bez \\\"kamarátky\\\" lepšie :) :)

berusik

Treba navstivit odbornika, mozno ti to pomoze, za to nic nedas. Je to zacarovany kruh ktory moze mat smutny koniec.

beaaa

rezanie sa sa stava pre cloveka drogou, lebo sa mu pritom uvolnuju hormony, ktore ho privadzaju do extazy, citi sa ako po nejakej droge, je to dokazane...mnoho ludi ma preto s tym problem prestat...je to ale smutne ze clovek siahne az po takejto veci...nemala som k tomu daleko...nejaje rezy boli, ale dnes mi to uz ani nevidno...stala sa mi zla vec a kedze som ju dotycnej osobe nikdy nepovedala, obraciam hnev proti sebe...kedysi som bola uplne zdrava sebavedoma zena, dnes mam 26 a neviem ako dalej...

berusik

Skus si vnutorne napätie, stres a problemy ventilovat nejak inak, ved je tolko inych moznosti kde si nemusis zrovna ublizovat, dokonca ti to fyzicky aj psychicky moze pomoct. Treba si najst nejaku zmysluplnu cinnost a spriaznenu dusu ktora ta pochopi a podrzi. Drzim palce.

berusik

Jednoznacne treba vyhladat pomoc psychologa alebo psychiatra. Nie je normalne si takto ublizovat a nicit si telo a okrem toho mozes chytit nejaku infekciu alebo prinajhorsom vykrvacat.